آزمایش انسانی نخستین داروی ساخته شده توسط هوش مصنوعی
این روزها صحبت از هوش مصنوعی در همه جا به گوش می رسد، اما شاید تصور این موضوع دشوار باشد که روز گذشته اولین دُز دارویی توسعه یافته توسط هوش مصنوعی به اولین بیمار تحویل داده شد.
به گزارش سیناپرس، هوش مصنوعی دارای ظرفیت بسیار زیادی برای تولید و طراحی داروهای جدید است ولی علی رغم این ظرفیت، کمتر کسی می تواند تصور کند که نخستین داروی طراحی شده توسط هوش مصنوعی مورد استفاده انسانی قرار گیرد.
بر این اساس مجموعه پژوهشی Insilico Medicine که یک شرکت بیوتکنولوژی مستقر در هنگ کنگ محسوب می شود، اعلام کرد:بیماران انسانی دریافت داروی INS018_055 را آغاز کرده اند. این دارو یک مهارکننده مولکول های کوچک ضد فیبروتیک محسوب می شود. سخنگوی این شرکت در توضیح موضوع فوق الذکر گفت که این دارو با هوش مصنوعی مولد کشف و طراحی شده است.
گفتنی است که بر اساس اطلاعات موجود، این دارو قبل از تجویز روی بیماران انسانی، دو مرحله آزمایشی را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
فنگ رن، مدیر عامل و مدیر ارشد علمی شرکت پژوهشی فوق در بیانیه ای گفت: داروی ما با نام INS018_055 با پتانسیل بسیار زیادی در برابر فیبروز و التهاب، می تواند گزینه مناسب و درمانی موثر برای بیماران در سراسر جهان ارائه دهد.
به گزارش سیناپرس، داروهای ضد فیبروتیک برای جلوگیری از تشکیل مقادیر غیر طبیعی بافت فیبری که ممکن است در اندام ها رشد کنند استفاده می شود.
هم اکنون داروی موسوم به INS018_055 برای درمان فیبروز ریوی ایدیوپاتیک، یک بیماری مزمن اسکار ریه، در حال آزمایش است. موفقیت نهایی این دارو دارای اهمیت بسیار زیادی است زیرا در حال حاضر حدود ۵ میلیون نفر در گوشه و کنار جهان به این بیماری مبتلا هستند.
نکته قابل توجه در ساخت این دارو این است که دارو توسط هوش مصنوعی موسوم به Pharma.AI طراحی شده و از سال ۲۰۲۰ توسعه یافته است.
پیش از این داروی فوق تحت یک کارآزمایی تصادفی، دو سو کور و کنترل شده با دارو نما بررسی شده و عملکرد آن همچنان در حال مطالعه است. این دارو به مدت ۱۲ هفته به صورت خوراکی برای بیماران تجویز می شود. این شرکت قصد دارد ۶۰ فرد مبتلا به فیبروز ریوی ایدیوپاتیک را برای آزمایش دارو در ۴۰ منطقه در ایالات متحده و چین استخدام کند.
به گزارش سیناپرس، الکس ژاورونکوف، موسس و مدیرعامل Insilico Medicine در بیانیه ای گفت: شروع آزمایش های فاز دوم با این مهارکننده جدید برای ما نقطه عطفی در یادگیری و تقویت هوش مصنوعی در حوزه کشف دارو است. ما اثربخشی درمان های کشف و طراحی شده با هوش مصنوعی را در آزمایش های بالینی برای بیماران بررسی خواهیم کرد.
مترجم: رضوان خندان
منبع: upi
No tags for this post.