نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تایید موضوع پایان‌نامه‌ها به کارآمدی در حل مسائل صنعت منوط شود

رئیس دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران گفت: قبل از تصویب پایان‌نامه و رساله، می‌توان با توجه به علاقمندی‌ دانشجویان، آنها را به یک صنعت معرفی کرد تا چالش‌ها و مسائل آن صنعت را احصا کنند و در نهایت تصویب موضوع و پروپوزال منوط به حضور دانشجویان در صنایع و شرکت‌ها و حل مسائل آنها شود.

به گزارش سیناپرس، علی‌حسین رضایان روز یکشنبه با بیان این مطلب افزود: به این ترتیب دانشجویان با توجه به گرایش خود، به بخش‌های مختلف جامعه مراجعه و چالش‌ها را در محیط‌های واقعی بررسی و در ادامه، موضوع پایان‌نامه را تعریف می کنند.

رئیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هدف ما این است که دانشجو قبل از اینکه پایان‌نامه و رساله خود را آغاز کند، مسائل و چالش‌های یک شرکت و سازمان را بررسی و نیازهای آنها را شناسایی و فعالیت علمی خود را در راستای نیازهای واقعی آن صنعت یا سازمان سامان دهد. به این ترتیب، علاوه بر اینکه ارتباط دانشجو با محیط واقعی صنعت برقرار می‌شود، امکان تأمین بخشی از هزینه‌های پایان‌نامه و رساله توسط سازمان‌ها و صنایع مهیا خواهد شد.

استاد دانشگاه تهران از اقدام برای تهیه بانک اطلاعاتی از صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با رشته‌ها و گرایش‌های دانشکده علوم و فنون به منظور استفاده از ظرفیت آنها برای برگزاری دوره‌های کارورزی خبر داد و گفت: به‌رغم کیفیت بسیار خوب آموزشی و دروس نظری در کشور، خلاء کارورزی در سیستم آموزشی دانشگاه‌ها وجود دارد.

وی افزود: در زمینه آشنایی دانش‌آموختگان و دانشجویان با محیط واقعی حوزه‌های تحصیلی و تخصصی خود با چالش مواجه هستیم. بنابراین با اجرای واحدهای کارورزی، زیرساخت‌های خارج از دانشگاه در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده می‌شود تا ضمن رقم خوردن یک تجربه عملی در محیط واقعی صنعت برای دانشجویان، فرصت آشنایی با چالش‌ها و مسائل محیط کار از نزدیک برای آنها فراهم شود.

رئیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران با اشاره به اینکه پردیس‌های علم و فناوری در دانشگاه تهران به عنوان بستر هدایت کارورزی دانشجویان در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: در کنار آماده‌سازی پردیس‌های علم و فناوری در دانشگاه تهران، یک بانک اطلاعاتی از صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های مادر کشور راکه مرتبط با فعالیت‌های رشته‌های مختلف دانشکده علوم و فنون نوین است، آغاز کرده‌ایم و همچنین با برخی شرکت‌ها تفاهم‌نامه منعقد شده یا در حال رایزنی برای انعقاد تفاهم‌نامه هستیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های این شرکت‌ها برای مهارت‌ورزی دانشجویان استفاده کنیم.

وی در بخش دیگر سخنانش در بیان الزاماتی که باید در اجرای واحدهای کارورزی لحاظ کرد، یادآور شد: باید انگیزه‌های لازم برای شرکت فعال اعضای هیأت علمی در اجرای دوره‌های کارورزی را نیز در نظر داشت که این می‌تواند در قالب تصویب مقررات انگیزه‌بخش در زمینه ترفیع و ارتقا برای اعضای هیأت علمی تدبیر شود.

رضایان تاکید کرد: لازم است در تصویب قوانین و مقررات مرتبط با کارورزی، این موضوع گنجانده شود که وقتی دانشجو را برای کارورزی به پردیس علم و فناوری دانشگاه یا صنعت اعزام می‌کنیم، چه واحدی مسئول ارائه خدمات به این دانشجویان است.

رئیس دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران همچنین با اعلام آمادگی این دانشکده برای برگزاری دوره‌های کارورزی، گفت: ما این آمادگی را داریم تا به صورت پایلوت، واحدهای کارورزی را با پردیس علم و فناوری شهید چمران دانشگاه داشته باشیم تا با تهیه گزارش‌های کامل این تجربه در اختیار سایر واحدهای دانشگاه قرار گیرد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل