سازمان جهانی دیده بان جنگل ها اعلام کرد: از بین رفتن جنگل های بارانی استوایی با سرعتی معادل از دست دادن مساحتی به اندازه ۱۱ زمین فوتبال در هر دقیقه، شتاب بیشتری می گیرد و به واسطه این فرایند، سالانه میلیارد ها تن دی اکسید کربن در جو آزاد می شود.
به گزارش سیناپرس، بر اساس گزارش جدیدی که سازمان جهانی دیده بان جنگل ها با همکاری دانشگاه مریلند منتشر کرد، مشخص می شود: مساحت جنگل های نابود شده استوایی در سال ۲۰۲۲ با ۱۰ درصد رشد از سال ۲۰۲۱ به ۱۵۸۳۰ مایل مربع رسیده و این فرایند، ۳ میلیارد تن دی اکسید کربن یا به اندازه مجموع انتشار سالانه آلاینده های تولید شده توسط کشور هند از سوختهای فسیلی تولید کرد.
تجارت چوب یا پاکسازی جنگل برای کشاورزی یا توسعه شهری عامل نابودی بیش از ۸۰ درصد از جنگل های از دست رفته در سال گذشته است و ۲۰ درصد باقی مانده از این آمار نیز در اثر آتش سوزی از بین رفتند. با بررسی این گزارش مشخص می شود، برخلاف جنگل های شمالی و معتدل، بیشتر آتش سوزی ها در مناطق استوایی توسط انسان به طور عمدی ایجاد شده است.
در این میان کشورهای برزیل و جمهوری دموکراتیک کنگو بیشترین تلفات را داشتند و در غنا و بولیوی نیز با افزایش سریع نابودی جنگل ها رو به رو هستیم، اما اندونزی و مالزی موفق شدند میزان تلفات اولیه جنگل ها را نزدیک به سطوح پائین نگه دارند.
سازمان جهانی دیده بان جنگل ها همچنین اعلام کرد: داده های جدید نشان می دهد که جامعه جهانی در اجرای تعهدات اصلی خود از جمله تعهد ۱۴۵ کشور در کنفرانس تغییرات آب و هوایی COP26 سازمان ملل در گلاسکو در نوامبر ۲۰۲۱ برای متوقف کردن و معکوس کردن از دست دادن جنگل ها تا سال ۲۰۳۰ با توجه به اهمیت آن در مبارزه با تغییرات اقلیمی و از دست دادن تنوع زیستی، شکست خورده است.
به گزارش سیناپرس، بر اساس گزارش فوق مشخص می شود تلفات اولیه جنگل ها در برزیل از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ با ۱۵ درصد افزایش به ۶۸۳۴ مایل مربع، بیشتر در منطقه آمازون بود که جنگل زدایی و نابودی پوشش گیاهی در این مناطق در بالاترین سطح خود از سال ۲۰۰۵ بوده است.
علاوه بر این گسترش کشاورزی کالایی و به ویژه کاشت دانه های سویا، عامل اصلی از بین رفتن جنگل ها در بولیوی بود که در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل، رکورد ۳۲ درصد افزایش را تجربه کرده است.
به گفته سازمان جهانی دیده بان جنگل ها، نزدیک به ۴ هزار مایل مربع از جنگل های بولیوی برای ایجاد زمین جهت کشت سویا از سال ۲۰۰۰ قطع شده و نیشکر، ذرت و دامداری نیز سایر عوامل نابودی جنگل های این کشور بودند. از سوی دیگر آتش سوزی های انسانی مسئول حدود یک سوم از تلفات جنگل ها بوده است.
به گزارش سیناپرس، بر اساس این گزارش، کشورهایی دیگری که در سال ۲۰۲۲ تلفات جنگل ها را به شدت کاهش دادند عبارتند از اندونزی، مالزی، کاستاریکا، چین، ساحل عاج، ویتنام گابن و ماداگاسکار.
مترجم: رضوان خندان
منبع: upi
No tags for this post.