دلفین هایی که با بچه هایشان با صدای کودکانه حرف می زنند
وقتی ما انسان ها با بچههای خردسال صحبت میکنیم، معمولاً از لحنی کودکانه و صدایی با تُن زیر استفاده می کنیم. به نظر می رسد که برخی از دلفین ها نیز در صحبت با کودکانشان چنین رفتار می کنند.
به گزارش سیناپرس،محققان ماه گذشته در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم گزارش دادند که مادران دلفین پوزه باریک وقتی نوزادانشان در نزدیکی شان هستند، سوت های متمایز خود را تغییر می دهند. این «والدین» ممکن است توجه، پیوند و یادگیری صوتی را در بچه ها تقویت کند، همانطور که به نظر میرسد مشابهش در میان انسانها انجام میدهد.
در طول چند ماه اول زندگی، هر دلفین پوزه باریک معمولی (Tursiops truncatus) یک آهنگ منحصر به فرد یا سوت امضایی شبیه به یک نام ایجاد می کند. لائلا سایگ، زیست شناس دریایی از موسسه اقیانوس شناسی وودز هول ، می گوید: دلفین ها “نام” خود را در آب فریاد می زنند: احتمالاً راهی برای رهگیری و یافتن یکدیگر است.
اما به نظر میرسد که مادران دلفین در حضور بچه هایشان که تمایل دارند سه تا شش سال در کنار مادر بمانند، این آهنگ را تغییر میدهند. این تغییری است که سایگ برای اولین بار در تحقیقی که در سال 2009 توسط شاگردش منتشر شد متوجه آن شد. اما او می گوید: «این فقط یک قطعه کوچک از این مطالعه بسیار بزرگتر بود.
سایگ و همکارانش برای پیگیری این مشاهدات، سوت های خاص 19 دلفین ماده را با و بدون نوزادشان در نزدیکی آن ها تجزیه و تحلیل کردند. ضبط صدا ها از جمعیتی آزاد از دلفین ها که در نزدیکی خلیج ساراسوتا، فلوریدا زندگی میکنند، در طی ارزیابیهای سلامتی صید و رهاسازی که از سال 1984 تا 2018 انجام شد، ضبط شد.
محققان 40 مورد از سوت امضای هر دلفین را مورد بررسی قرار دادند که با روش منحصر به فردی که فرکانس های هر صدا در طول زمان تغییر می کند تأیید شد. نیمی از سوت های هر دلفین در حضور نوزادش به صدا درآمده بود. وقتی بچهها در اطراف بودند، سوتهای مادران بهطور متوسط دارای حداکثر صدای بالاتر و کمی کوتاه تر در مقایسه با سوتهایی بود که در غیاب توله ها بیان میشدند، که به افزایش دامنه کلی کمک میکرد.
سایگ میگوید، این تنظیمات سوت، بازتابی از صحبت با لحن کودکانه است، زیرا والدین انسانی از کلمات و زبان واقعی فقط با تغییر لحنی خاص استفاده میکنند. این تغییرات لحن که به طور رسمی ارتباطات هدایت شده توسط کودک نامیده میشود، معمولاً شامل گامهای بالاتر و دامنه وسیعتر در صدا است، مانند آنچه در دلفینها مشاهده شد.
مائوریسیو کانتور، بومشناس رفتاری از پستانداران دریایی دانشگاه ایالتی اورگان، میگوید، اگرچه محققان حدس میزنند که والد دلفینها میتوانند عملکردی مشابه در گفتار انسان داشته باشند، هیچکس نمیتواند در این باره مطمئن باشد «تا روزی که از دلفینها بپرسیم واقعاً این کار را میکنند یا نه!».
به گزارش سیناپرس، با این حال، سایگ میگوید: «این ایده که ممکن است والدین دلفین ها را به چنین رفتاری مشابه انسان ها وا دارد، بسیار جالب و دوست داشتنی است.»
مترجم: محمد زارعلی
No tags for this post.