نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کالری شماری یا رژیم غذایی متناوب؟

امروزه بسیاری از افراد درگیر مشکلات ناشی از چاقی و اضافه وزن بوده و به همین دلیل انواع رژیم های غذایی و روش های لاغری مورد استفاده قرار می گیرد. در این میان پرسشی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده، این است که کدام روش می تواند بهترین نتیجه و کمترین عوارض نامطلوب را در پی داشته باشد.

به گزارش سیناپرس، مطالعات انجام شده توسط محققان نشان می دهد روش موسوم به رژیم غذایی متناوب و  محدود کردن زمان صرف غذا به یک پنجره هشت ساعته در روز باعث بهبود حساسیت به انسولین و  عملکرد موثرتر هورمون مسئول حذف قند از جریان خون می شود. اعتقاد عمومی بر این است که این رژیم غذایی روزه متناوب، متابولیسم گلوکز را در عضلات و سایر بافت ها افزایش می دهد. با این حال، یک سوال مهم همچچنان باقی می ماند:  آیا این رژیم برای کمک به کاهش وزن اضافی مفید است؟

در شرایطی که در شبکه های اجتماعی تعداد زیادی از سلبریتی ‌ها از این روند رژیم غذایی استفاده می ‌کنند، پروفسور کریستا وارادی، سرپرست این تیم مطالعاتی خاطر نشان می کند که چاقی یک مساله مهم سلامتی است. بسیاری از رژیم ‌های کاهش وزن سنتی شامل شمارش کالری هستند که اجرای دقیق آن دشوار و گاه غیر ممکن است. مطالعه جدید ما نشان می دهد که هر دو روش رژیم غذایی متناوب و کالری شماری سنتی نتایج کاهش وزن مشابهی دارند.

باید توجه داشت برخلاف کالری شماری، رژیم غذایی متناوب به دلیل سادگی، به عنوان یک استراتژی کاهش وزن محبوبیت پیدا کرده است. با این حال، اثربخشی آن در دستیابی به کاهش وزن طولانی مدت نامشخص است.

سبک زندگی مدرن که با فعالیت های شبانه روزی مشخص می شود، منجر به در دسترس بودن دائمی مواد غذایی شده است. به گزارش سیناپرس، این موضوع همراه با اختلال در ریتم های روز و شب ناشی از کیفیت خواب ضعیف و قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی صفحه نمایش، می تواند برای سلامتی مضر باشد.

به گزارش سیناپرس، بسیاری از مردم اغلب وعده های غذایی خود را در یک دوره ۱۴ ساعته پخش می کنند، که مانع از روزه داری واقعی در ساعات شب می شود. این عوامل به اختلالات متابولیک کمک می کنند که معمولاً در میانسالی ایجاد می شود و باید توجه داشت که سبک زندگی ناسالم نقش مهمی را در این زمینه ایفا می کند.

امروزه رژیم غذایی متناوب به یک برنامه محبوب تبدیل شده و برخی افراد دوره های روزه داری روزانه را تا ۱۶ ساعت افزایش می دهند.برای بررسی دقیق تر تاثیرات این رژیم غذایی، تیم محققان دانشگاه ایلینوی شیکاگو ۹۰ بزرگسال چاق از این شهر را مورد مطالعه قرار دادند.

مطالعات انجام شده نشان داد شرکت کنند گانی که غذا خوردن با زمان محدود را تمرین کردند، ۴۲۵ کالری کمتر در روز نسبت به گروه کنترل مصرف کردند و پس از یک سال حدود چهار و نیم کیلوگرم بیشتر از دست دادند.به گزارش سیناپرس، گروهی که کالری محدودی داشتند، ۴۰۵ کالری کمتر در روز خوردند و حدود ۵ کیلوگرم  از دست دادند.

هر دو گروه پایبندی بالایی به مداخلات مربوطه خود نشان دادند و گروه سوم نیز به روند عادی زندگی خود ادامه داده و نقش گروه کنترل را ایفا کردند.به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی  Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل