سه شبکه علمی کشورهای اسلامی با محوریت ایران ایجاد می شود
دکتر 'وحید احمدی' در گفت و گو با ایرنا، توسعه ارتباطات علمی بین المللی را از رویکردهای جدی وزارت علوم در دولت یازدهم عنوان کرد و گفت: ارتباطات بین المللی از جمله استانداردها و شاخص های مهم و موثر در توسعه علمی و رتبه بندی علمی و فناوری کشورهاست که خوشبختانه این ارتباطات میان ایران و دیگر کشورها طی یکی دو سال اخیر گسترش زیادی یافته است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، عهده دار چند مسوولیت بزرگ علم و فناوری در سطح کشورهای اسلامی است، خاطرنشان کرد: درحال حاضر شبکه نانوفناوری کشورهای اسلامی با مسوولیت پژوهشگاه مواد و انرژیِ، شبکه دانشگاه های مجازی جهان اسلام با مسوولیت دانشگاه پیام نور و شبکه توسعه پارک های علم و فناوری جهان اسلام با مسوولیت پارک علم و فناوری گیلان، درحال فعالیت هستند.
احمدی به پیشنهاد ایجاد سه شبکه علمی جهان اسلام از سوی ایران در اجلاس اخیر کامستک (کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی) اشاره کرد و گفت: در این اجلاس، پیشنهاد ایجاد شبکه فن بازار کشورهای اسلامی را مطرح کردیم که با استقبال اعضا همراه شد و دیگر پیشنهاد ما مربوط به راه اندازی شبکه سرمایه گذری خطرپذیر (VC) بود.
وی ایجاد شبکه آزمایشگاهی بین کشورهای اسلامی را به عنوان سومین طرح پیشنهادی ایران در اجلاس اخیر کامستک ذکر کرد و بیان داشت: بعد از مطرح کردن این پیشنهادات در اجلاس کامستک، به ما تکلیف کردند ظرف 3 ماه، طرح ایجاد این شبکه های علمی را آماده کنیم که الان طرح آنها آماده شده تا در اجلاس آتی کشورهای اسلامی ارائه شود.
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) یادآور شد: با اینکه تقریبا یک ماه دیگر به پایان مهلت ما زمان باقی مانده، ولی پیش نویس طرح راه اندازی این سه شبکه علمی آماده شده و در مرحله تدوین نهایی است.
وی تصریح کرد: معمولا روال بر این است که دبیرخانه این شبکه های علمی در کشوری که پیشنهاد دهنده و تدوین کننده آنها بوده است، استقرار می یابد و ما برای این کار آمادگی لازم را داریم.
احمدی همچنین توفیقات ایران در زمینه فعالیت مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در سطح منطقه و جهان اسلام را یادآور شد و گفت: مسوولیت مرکزمنطقه ای توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری آیریس ( IRIS) وابسته به سازمان یونسکو نیز برعهده جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: این مرکز منطقه ای در شهرک علمی وتحقیقاتی اصفهان مستقر است و خوشبختانه سال گذشته، اولین دوره فعالیت 6 ساله این مرکز در ایران به اتمام رسید و پس از ارزیابی، تایید شد که ایران برای 6 سال دیگر، همچنان این مسوولیت را برعهده داشته باشد.