مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید

با توجه به پژوهش های انجام شده در عملکرد  قلب و عروق و راهکارهای جدید ارائه شده برای حفظ سلامت، مشخص شده است که باکتری های روده می توانند مواد مغذی گوشت قرمز را پیدا کرده و آن را به متابولیت یا سوخت و ساز سلولی تبدیل کنند که در اثر آن خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی افزایش پیدا می کند.

در روده دو نوع مختلف از این باکترها وجود دارد که مسئول تبدیل ال- کارنیتین به تری‌ متیل‌ آمین ان- اکسید و gamma-butyrobetaine هستند.

دکتر استلی هیزن از کلینیک کلولند در این مورد چنین توضیح می دهد: با کشف این عملکرد باکتری های روده، می توان قدم های جدیدی در جلوگیری از ایجاد بیماری های قلبی – عروقی برداشت. تحقیقات پیشین نشان می داد که مصرف گوشت قرمز باعث افزایش تصلب شرایین ، یا سخت شدن رگ ها می شود.

در کل ، باکتری ها در روده، ال- کارنیتین (L-carnitine) ماده مغذی گوشت قرمز را به یک ترکیب تری‌ متیل‌ آمین (trimethylamine) تبدیل می کند که به آن تری‌ متیل‌ آمین ان- اکسید، trimethylamine-N-oxide (TMAO) گفته می شود.

در حقیقت ال- کارنیتین  از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده و موجب آزاد سازی انرژی از یاخته‌های چربی می‌شود. این ماده موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری شده  و تری‌ متیل‌ آمین (trimethylamine) نیز یک ترکیب شیمیایی است که فرمول شیمیایی آن N(CH3)3 بوده و شکل ظاهری آن گازی بی رنگ است. از سوی دیگر تری‌ متیل‌ آمین ان- اکسید ، trimethylamine-N-oxide (TMAO) نیز یک ترکیب شیمیایی است  و شکل ظاهری آن جامد بی رنگ است.

این تحقیقات متابولیت جدیدی را شناسایی کرده است که gamma-butyrobetaine نامیده می شود. نکته جالب در این میان نوع عملکرد این متابولیت جدید است زیرا  عملکرد این متابولیت هزار برابر بالاتر و بیشتر از ساختار TMAO ارزیابی می شود. قابل توجه است که هر دو نوع متابولیت خطر  تصلب شرایین را افزایش می دهند که خود این موضوع  باعث ایجاد حمله های قلبی و شیوع بیمارهای قلبی – عروقی و سکته می شود.

از دیگر یافته های جدید این مطالعات این است که در روده دو نوع مختلف از این باکترها وجود دارد که مسئول تبدیل ال- کارنیتین به تری‌ متیل‌ آمین ان- اکسید و gamma-butyrobetaine هستند.

این پژوهش ها با اهداف جدید همچون مهار آنزیم های مختلف باکتریایی و یا تغییر باکتری های روده  با درمان probiotics یا دیگر روش های درمانی و جلوگیری از تصلب شرایین ادامه خواهد داشت.  

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در مجله تخصصی متابولیسم سلولی Cell Metabolism در ایالات متحده امریکا به چاپ رسیده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا