نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کشف شهر باستانی سرخپوست ها در اعماق جنگل های آمازون

تیمی از باستان شناسان در کاوش های جدید خود بقایای یک شهر باستانی مایاها را در اعماق جنگل های مکزیک کشف کردند. این شهر باستانی تاکنون شناسایی نشده و حاوی اطلاعات و آثار ارزشمندی از تمدن سرخپوستان باستان است.

به گزارش سیناپرس، تیمی از محققان شورای باستان شناسی موسسه ملی مردم شناسی و تاریخ مکزیک موفق شدند یک سایت سکونتگاهی باستانی متعلق به مایاها را که قبلا ناشناخته بود در شبه جزیره یوکاتان کشف کنند.

موسسه ملی انسان شناسی و تاریخ مکزیک در رابطه با یافته فوق الذکر گفت:این مکان پراکنده دارای چندین ساختار هرم مانند با ارتفاع حدود ۱۵ متراست.

محققان بر اساس مطالعه سفال های جمع آوری شده از این مکان گفتند،این سایت باید مرکز مهمی از تمدن مایاها در دوره کلاسیک باشد که قدمت آن بین سال های ۲۵۰ تا ۱۰۰ بعد از است.

این تیم به رهبری ایوان اسپراج، باستان شناس مشهور مکزیکی، سفری ۶۰ کیلومتری را از میان پوشش گیاهی متراکم ذخیره گاه زیست محیطی بالامکو در ایالت کامپچه انجام داد.

اسپراج در این رابطه گفت: بزرگترین غافلگیری این شهر جدید مایاها، مکانی است که سازه ها در آن واقع شده اند. این شهر باستانی در شبه جزیره ای مرتفع است که توسط تالاب های وسیع احاطه شده است.

هسته تاریخی آن بیش از ۵۰ هکتار وسعت دارد و دارای ساختمان‌های بزرگ مختلف، از جمله چندین ساختار هرمی به ارتفاع بیش از ۱۵ متر است. اعتقاد بر این است که ستون های استوانه ای، ورودی اتاق های یک تالار هستند.به گزارش سیناپرس، محققان این سایت را Ocomtún به معنای ستون سنگی در زبان مایاها نامگذاری کردند.

اسپراج در این رابطه گفت: این امکان وجود دارد که آن ها بازارها یا فضاهایی باشند که برای آیین های اجتماعی در نظر گرفته شده اند، اما تنها تحقیقات آینده عملکرد این فضا ها را که نشان دهنده یک ویژگی منطقه ای هستند، روشن خواهد کرد. این مکان به احتمال زیاد بین سال های ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ پس از میلاد دچار تغییراتی شده و سپس فروپاشی تمدن مایاها منجر به متروک شدن این شهر شده است.

موسسه ملی انسان شناسی و تاریخ مکزیک در این رابطه گفت که این کشف تا حدی از طریق اسکن لیزری هوابرد طراحی و اجرا شده توسط دانشگاه هیوستون انجام شده است که به مکان یابی سایت در منطقه ای به وسعت ۳ هزار کیلومتر مربع در جنگلی متراکم و خالی از سکنه کمک کرد.

به گزارش سیناپرس؛ پژوهشگران مایاها را یکی از پیشرفته ترین تمدن های نیمکره غربی قبل از ورود مهاجران اروپایی می دانند.

شواهد باستان شناسی نشان می دهد آن ها در منطقه ای زندگی می کردند که اکنون بخش هایی از مکزیک و گواتمالا را در بر می گیرد و به دلیل معماری چشمگیر، علاقه به بازی های توپی، سیستم های تقویم پیشرفته و نوشتن و درک ریاضیات شهرت دارند.

مترجم: احسان محمدحسینی

منبع: businessinsider

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل