رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران از تأسیس گروه جدید زیستشناسی کاربردی در دانشکده زیستشناسی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: سه رشته جدید «زیستشناسی حفاظت و تنوع زیستی»، «اقتصاد زیستی» و «ساخت و تولید فرآوردههای زیستی» در این گروه راهاندازی میشود.
دکتر وحید نیکنام، رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران با اعلام این خبر، بر تسری نگاه کاربردی به نتایج پژوهشی علوم مختلف از جمله علوم پایه و ساختارسازی به این منظور تاکید کرد و گفت: به تازگی و با مصوبه هیأت امنای دانشگاه تهران یک گروه جدید با عنوان گروه «زیستشناسی کاربردی» به گروههای آموزشی دانشکده زیستشناسی دانشکدگان علوم اضافه شد که هدف آن توجه به جنبههای کاربردی رشته زیستشناسی است و در حال حاضر مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته بیوتکنولوژی میکروبی و کارشناسی بیوتکنولوژی در این دانشکده ارائه میشود.
رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران افزود: در گروه تازه تأسیس زیستشناسی کاربردی، راهاندازی رشتههای جدید «زیستشناسی حفاظت و تنوع زیستی»، «اقتصاد زیستی» و «ساخت و تولید فرآوردههای زیستی» در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه هدف علم زیستشناسی حفاظت و تنوع زیستی، مطالعه گونههای موجودات زنده اعم از پروکاریوتی و یوکاریوتی به منظور حفاظت از بوم سازگانها، زیستگاهها و گونههای زیستی است؛ توضیح داد: راهاندازی رشته «انسانشناسی زیستی» در چند سال اخیر در مقطع کارشناسی ارشد، عنوان رشته جدید دیگری است که در برنامه گروه زیستشناسی کاربردی قرار دارد. «انسانشناسی زیستی» قلمروی علمی است که به مطالعه انسان به منزله یک گونه میپردازد.
به گزارش سیناپرس به نقل از دانشگاه تهران، دکتر نیکنام افزود: هدف این قلمرو، مطالعه خصوصیات زیستی و بدنی، تحول انسان و بررسی تفاوتهای زیستی انسانهاست. این علم از طرفی به مطالعه منشأ تغییرات و تفاوتهای میان افراد یک گروه و از طرف دیگر بین گروهها و جمعیتهای مختلف میپردازد. معرفی و گسترش مطالعه تفاوتهای انسانی توسط انسانشناسان زیستی در پزشکی به یافتن رابطه این گوناگونیها با بروز بیماریهای عفونی، تغذیهای و نقش آنها در بهداشت و تغذیه و نیز انتشار بیمارها در جمعیتهای مختلف انسانی کمک میکند. گذشته از مسائل پزشکی و بهداشتی، مطالعات انسانشناسی زیستی در پزشکی قانونی برای شناسایی و تعیین هویت افراد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس دانشکدگان علوم دانشگاه تهران در پایان یادآور شد: در چند سال گذشته در راستای بهرهبرداری از نتایج پژوهشی برخی از رشتههای حوزه زیستشناسی برای رفع نیازهای جامعه، رشتههایی مانند «انسانشناسی زیستی» و «فناوری سلولهای بنیادی و بازسازی بافت» در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشکده زیستشناسی دانشگاه تهران راه اندازی شده و مشغول به فعالیت است.
No tags for this post.