به گزارش سیناپرس همدان، یک تیم بین رشتهای از محققان در دانشگاه Otto-von-Guericke در ماگدبورگ به بینشهای جدیدی در مورد اینکه چگونه واسطههای التهابی دفاع پاتوژن میتوانند سلولهای سرطانی را از راه دور به سمت مرگ سوق دهند، به دست آوردهاند، این یافته سهم مهمی در بهبود ایمنی درمانی در سرطان دارد.
ایمونوتراپی های مدرن دفاع خود بدن را در برابر سرطان تقویت می کنند. آنها سلول های T کشنده سیستم ایمنی را فعال می کنند که می توانند به طور خاص سلول های سرطانی را شناسایی کنند و از بین ببرند. با این حال، در بسیاری از بیماران، سلولهای سرطانی با سلولهای T قاتل سازگار شده و نامرئی میشوند، بنابراین درمان دیگر مؤثر نیست. یک تیم بین رشته ای محققان ماگدبورگ اکنون مکانیسم جدیدی را کشف کرده اند که سیستم ایمنی را قادر می سازد تا چنین سلول های سرطانی نامرئی را نیز از بین ببرد. این یافتهها فرصتهای جدیدی را برای توسعه ایمنیدرمانی سرطان بهبود میبخشد. نتایج اکنون در مجله Nature منتشر شده است.
پروفسور توماس توتینگ، استاد پوست در بیمارستان دانشگاه ماگدبورگ و رهبر تیم مطالعه می گوید: در کارمان، ما به دنبال راهبردهایی برای هدف قرار دادن چنین سلولهای سرطانی که برای سلولهای T کشنده، “نامرئی” هستند، بودهایم. در انجام این کار، با تواناییهای ویژه سلولهای T کمکی مواجه شدیم.
با استفاده از یک مدل آزمایشی سرطان، محققان مشاهده کردند که تعداد کمی از سلولهای T کمکی میتوانند سرطانهای پیشرفته را بهاندازه تعداد بسیار بیشتری از سلولهای T کشنده ریشهکن کنند. سلول های T کمکی همچنین قادر به از بین بردن سلول های سرطانی بودند که برای سلول های T کشنده نامرئی بودند.
استفاده از تکنیکهای میکروسکوپی پیشرفته برای مطالعه سلولهای ایمنی در بافت سرطانی زنده نشان داد که سلولهای T کمکی اساساً متفاوت از سلولهای T کشنده رفتار میکنند.
پروفسور آندریاس مولر از موسسه ایمونولوژی مولکولی و بالینی در دانشگاه ماگدبورگ می گوید: سلولهای T کشنده به بافتهای سرطانی نفوذ میکنند و مستقیماً با سلولهای سرطانی تعامل دارند، در حالی که سلولهای T کمکی عمدتاً در لبه بافتهای سرطانی یافت میشوند، جایی که سیگنالها را با سایر سلولهای ایمنی مبادله میکنند.
بررسیهای بیشتر نشان داد که سلولهای T کمکی واسطههای شیمیایی ترشح میکنند که سلولهای پاک کننده سیستم ایمنی را جذب میکنند و آنها را وادار میکنند تا از تخریب سلولهای سرطانی از بدن فرد حمایت کنند. این دو نوع سلول با هم می توانند به طور موثری با عفونت های باکتریایی و ویروسی مبارزه کنند. از همکاری آنها همچنین می توان برای بسیج زرادخانه کامل دفاع ایمنی در برابر سلول های سرطانی استفاده کرد.
در جستجوی مکانیسمهای اساسی عمل، محققان دریافتند: تعامل بین سلولهای T کمکی و سلولهای روبنده، توانایی آنها را در آزادسازی واسطههای التهابی که از راه دور برای مرگ سلولهای سرطانی عمل میکنند، افزایش میدهد، گویی توسط یک پاتوژن آلوده شدهاند. اینکه دقیقاً چگونه این اتفاق می افتد هنوز کاملاً درک نشده است و اهمیت این مکانیسم برای ایمنی درمانی سرطان باید روشن شود.
نتایج تحقیقات مکانیسمی را نشان می دهد: چگونه می توان از توانایی سیستم ایمنی برای دفاع در برابر انتشار عوامل بیماری زا در بدن برای از بین بردن سلول های سرطانی استفاده کرد.
بر اساس این یافته ها، محققان در ماگدبورگ در حال توسعه استراتژی های جدیدی برای ایمونوتراپی سرطان هستند که در بیماران مبتلا به سرطان هایی که برای سلول های T قاتل نامرئی شده اند نیز موثر است.
منبع: Nature
مترجم: کیانوش کرمی