استفاده از روباتها برای نجات صخره های مرجانی

آبهای سواحل شرقی و جنوبی آمریکای شمالی مورد تهاجم بی سابقه شیرماهی ها (lionfish) قرار گرفته است. از نگاه دانشمندان هجوم بی سابقه این جانوران دریایی لطمات جدی به اکوسیستم های دریایی وارد می کند. این وضعیت موجب شده تا دانشمندان به راه حلهای مختلفی جهت مقابله با آنها برآیند و به نظر می رسد استفاده از روباتها مؤثرترین شیوه برای خلاضی از این وضعیت باشد.

«جان ریزی» مدیر مرکز علمی «استفاده از روباتها برای توسعه خدمات زیست محیطی» موسوم به RISE در گفتگو با مجله علمی – اینترنتی New Atlas به تشریح جزئیات این نوآوری فناورانه پرداخته است.

New Atlas : چرا به استفاده از روباتها برای مقابله با شیرماهی روی آورده اید؟

شیرماهی ها لطمات جدی به صخره های مرجانی وارد می کنند. به همین دلیل کارشناسان به سراغ این ماهی ها می روند تا آنها را از این ساختارهای زنده دور نگاه دارند اما مشکلات زیادی در این میان باقی می ماند. نکته اینجاست که غواصان تنها می توانند به عمق 15 تا 25 متری آب نفوذ کنند که این شرایط لطمات جدی را به سلامت آنها وارد می کند. نفوذ بیشتر به اعماق آب کاری خطرناک و هزینه بر است. از آن گذشته جمعیت این ماهی ها بسیار زیاد شده است. بنابراین روباتها به عنوان ابزاری کارآمد در نظر گرفته می شوند. برای انجام این کار به روباتی که صدها هزار دلار قیمت داشته باشد ندارید. برای این منظور روباتی می خواهیم که با هزینه ای کم به اعماق آب رفته و شیرماهی ها را از پای درآورد.

New Atlas : آیا برمودا به عنوان محلی شناخته می شود که انبوهی از این ماهی ها را در خود جای داده است؟

دقیقا همین طور است. تخمین می زنیم که باهاماس و مناطقی از آبهای فلوریدا محل زندگی انبوهی از شیرماهی ها باشند. یکی از دلایلی که آبهای باهاماس را انتخاب کرده ایم این است که عمق این مناطق ناگهان افزایش می یابد. تنها کافی است 700 تا 800 متر از ساحل فاصله بگیرید تا ناگهان با عمق 60 تا 90 متری مواجه شوید. چنین محیطهایی برای استفاده از روباتها جهت شناسایی و نابودی شیرماهی ها بسیار ایده آل است.

New Atlas : آیا نامی برای این روبات انتخاب کرده اید؟

قطعا باید نامی مناسب برای این فناوری پیدا کنیم. ما منتظر پیشنهادات خوب هستیم.

New Atlas : تاکنون چه پیشرفتهایی در این فناوری داشته اید؟

واقعیت این است که نمی خواهیم چیز جدیدی اختراع کنیم. ما با محققانی همکاری می کنیم که در زمینه طراحی و ساخت سیستمهای زیر آبی کنترل از راه دور تخصص ویژه ای دارند. تجربیات این افراد برای ارایه این فناوری جدید بسیار ارزشمند است.

New Atlas : عملکرد این روبات به چه ترتیب است؟

روباتی که ارایه می کنیم کنترل از راه دور است که پس از به دام انداختن شیرماهی، آن را با استفاده از جریان برق مشخصی از بین می برد.

منبع: newatlas

مترجم:مهدی پیرگزی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا