نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

یک میلیارد تومان قرارداد دانشگاه صنعتی دزفول با صنعت

دکتر محمدرضا عصاری در خصوص عملکرد دانشگاه در دولت یازدهم، اظهار کرد: در حوزه‌ی آموزشی تعداد کل دانشجویان در سال 92 نزدیک به یک هزار و 400 نفر بود که 30 درصد این دانشجویان در نوبت شبانه و 70 درصد در دوره‌های روزانه تحصیل می کردند؛ این آمار امسال با احتساب ورودی های جدید به حدود دو هزار و 800 نفر می‌رسد که افزایش نزدیک به دو برابری نشان می‌دهد.

وی افزود: همچنین در سال 92 تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی 39 نفر بوده که این تعداد در سال جاری بالغ بر 360 نفر خواهد شد؛ به موازات این افزایش ظرفیت کادر هیأت‌علمی نیز توسعه یافته و از 56 عضو هیأت‌علمی در سال 92 به 80 نفر رسیده و تا پایان امسال نیز تعداد اعضای هیأت‌علمی دانشگاه به 90 نفر افزایش خواهد یافت.

بهبود نسبت استاد به دانشجو به موازات افزایش ظرفیت پذیرش

رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول ادامه داد: نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه حدود یک به 30 بوده که با توجه به تعیین نسبت یک به 22 در برنامه ششم توسعه به‌عنوان نسبت مطلوب، قرار است تا پایان امسال با جذب جدید نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه به یک به 25 برسد.

عصاری ادامه داد: امسال به دلیل مشکلات اقتصادی دولت، جذب هیأت‌علمی در دانشگاه صنعتی دزفول محدود شد؛ از سوی دیگر با توجه به شرایط آب‌وهوایی جذب نیروی غیربومی دشوار است اما امیدواریم با گشایشی که در وضع اقتصادی دولت اتفاق می‌افتد، این مسأله جبران شود.

وی خاطرنشان کرد: در بخش تحصیلات تکمیلی در سال 92 تعداد رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه سه رشته بوده که این تعداد در سال 93 به پنج رشته و در سال جاری به 11 رشته افزایش یافته است.

حجم یک میلیارد تومانی قراردادهای ارتباط با صنعت

وی در خصوص حوزه پژوهشی دانشگاه، عنوان کرد: سال گذشته با حمایت دستگاه‌های بیرونی 18 پایان‌نامه کارشناسی ارشد در راستای پژوهش‌های کاربردی انجام شد که عمده‌ آن مربوط به سازمان آب و برق است؛ امسال نیز تفاهم‌نامه‌ای به ارزش 600 میلیون تومان در سه حوزه سد دز، کرخه و شبکه آبیاری خوزستان با این سازمان منعقد شد.

رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول تصریح کرد: همچنین یک طرح پژوهشی با حمایت مالی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور انجام شد که این اتفاق برای اولین‌بار رخ داده است. دو طرح ارتباط با صنعت نیز با شرکت توزیع برق استان به ارزش 350 میلیون تومان نیز اجرا شد و در مجموع مبلغ قراردادهای ارتباط با صنعت جاری دانشگاه حدود یک میلیارد تومان است.

استانداردسازی صنعتی و تجهیز آزمایشگاه مرکزی با رویکرد بی‌نیازی صنایع

عصاری ادامه داد: دو مورد ثبت اختراع در این دانشگاه نیز مورد تأیید سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی قرار گرفت. تکمیل و تجهیز آزمایشگاه مرکزی با رویکرد بی‌نیازی صنایع به خارج از استان و همچنین استانداردسازی صنعتی آن از دیگر کارهای انجام‌شده در دانشگاه است؛ این آزمایشگاه با هدف آموزشی ساخته نشده و رویکرد آن تحقیقاتی‌صنعتی است و طی دو سال بالغ بر سه میلیارد تومان تجهیزات با فناوری بالا در آن نصب شد. این تجهیزات نیاز عمده تجهیزات آزمایشگاهی در شمال خوزستان به‌ویژه در بخش آب را تأمین می‌کند.

وی تصریح کرد: اقداماتی نیز برای کسب استانداردهای لازم با توجه به استقرار نظام HSE و ایمنی و محیط‌زیست انجام شد و اکنون این آزمایشگاه در مرحله اخذ استاندارد 17025‌ISO قرار دارد تا تمام نتایج آزمایش‌های انجام‌شده در آن بر اساس چارچوب استانداردهای تعریف‌شده صنعتی و پژوهشی ارائه شود.

رشد 60 درصدی کیفیت فعالیت‌های پژوهشی از سال 92 تا 94

رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول با بیان این‌که کیفیت فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه از سال 92 تا 94 نزدیک به 60 درصد رشد داشته است، عنوان کرد: در سال 93 امتیاز کیفیت این فعالیت‌ها 250 بوده که در سال 94 به 400 افزایش یافت.

عصاری افزود: همچنین تعداد مقالات علمی پذیرفته‌شده در مجلات علمی در سال 92، 20 عنوان مقاله بود که در سال‌های 93 و 94 به‌ترتیب به 35 و 45 عنوان مقاله افزایش یافت. در مجموع حجم فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه نزدیک به 60 تا 65 درصد رشد یافته است.

کنگره بین المللی جندی‌شاپور، مهم‌ترین رویداد فرهنگی کشور

وی درباره فعالیت‌های حوزه فرهنگی دانشگاه، گفت: با توجه به تأکید وزارتخانه و مقام معظم رهبری بر کرسی‌های آزاداندیشی، تعداد این کرسی‌ها در سال گذشته افزایش یافت. در حال حاضر 18 انجمن علمی دانشجویی، 9 کانون فرهنگی، 14 نشریه و یک تشکل اسلامی در دانشگاه در حال فعالیت هستند؛ معاونت دانشجویی از فعالیت‌های دانشجویی استقبال می‌کند و در کنار آموزش‌ و پژوهش در تلاش برای توسعه فرهنگی و تأمین نیازهای فرهنگی‌اسلامی کشور است.

عصاری خاطرنشان کرد: همچنین مهم‌ترین رویداد فرهنگی کشور یعنی کنگره جندی‌شاپور اواخر امسال در دانشگاه برگزار خواهد شد؛ در سطح دنیا دانشگاه‌های قدیمی به‌عنوان مهد تمدن علمی و فرهنگی قلمداد می‌شوند اما دانشگاه‌های جهان اغلب از سال هزار میلادی به بعد پایه‌ریزی شده‌اند درحالی‌که دانشگاه باستانی جندی‌شاپور در سال 271 میلادی تأسیس شد که در کشور کمتر به این موضوع پرداخته شده است و امیدواریم امسال با برگزاری این کنگره این بخش از فرهنگ و تمدن ما بازخوانی شود.

رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول تصریح کرد: تعداد کتاب‌های موجود در کتابخانه دانشگاه نیز در سال 92 نزدیک به 20 هزار جلد بود که امسال به حدود 30 هزار جلد رسیده است؛ این روند همچنان در حال رشد است تا به استانداردهای لازم برسد.

بهره‌برداری از چندین پروژه‌ عمرانی دانشگاه در سال جاری

وی با اشاره به فعالیت‌های حوزه عمرانی دانشگاه، اظهار داشت: فضای قابل بهره‌برداری دانشگاه در سال 93، 29 هزار مترمربع بود که در سال 95 به 43 هزار مترمربع خواهد رسید. این افزایش فضا در سه مقوله شامل تأسیس یک دانشکده جدید با زیربنای شش هزار مترمربع – که مهرماه به بهره‌برداری خواهد رسید – ساختمان مرکزی دانشگاه با زیربنای سه هزار مترمربع و چهار بلوک خوابگاهی دختران است؛ همچنین محوطه‌سازی فضای دانشگاه نیز انجام شده و امیدواریم عملیات عمرانی پروژه‌های مسجد و کتابخانه مرکزی دانشگاه نیز در سال جاری آغاز شود.

رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول به محدودیت خوابگاه برای دانشجویان این دانشگاه اشاره کرد و گفت: ساخت چهار بلوک خوابگاهی برای دختران از سال گذشته آغاز شده که در حال حاضر دو بلوک آماده بهره‌برداری هستند و دو بلوک دیگر با حمایت وزارتخانه تکمیل خواهند شد؛ با بهره‌برداری از این بلوک‌ها تمام دانشجویان دختر در خوابگاه‌های دانشگاه مستقر خوهند شد.

نیاز به ورود خیرین در خوابگاه‌سازی برای دانشجویان پسر

به گزارش ایسنا، وی افزود: اکنون نیازمندیم که خیرین در حوزه ساخت خوابگاه‌های پسران کمک کنند چرا که برای دانشگاه در این خصوص محدودیت قانونی وجود دارد و نیاز به کمک خیرین احساس می‌شود تا دانشجویان پسر بتوانند از حداقل‌های قابل قبول برای اسکان در خوابگاه‌ها برخوردار شوند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل