کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان تا ۵۰ درصد درصد قابل پیشگیری است
رئیس اداره سلامت گوش و مراقبت از شنوایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: بیش از ۵۰ درصد موارد کم شنوایی و ناشنوایی در بزرگسالان و ۶۰ درصد در کودکان قابل پیشگیری است.
به گزارش سیناپرس، دکتر سعید محمودیان در کارگاه آموزشی تبیین استانداردها، فرایندها و ثبت خدمات مراقبت از گوش وشنوایی نوزادان و کودکان در سطوح مختلف نظام ارجاع گفت: وضعیت بیماری کم شنوایی در دنیا مهم تلقی می شود و بار بیماری آن روند افزایشی دارد، به طوری که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ از رتبه ۱۳ به رتبه ۳ بار بیماری ها تبدیل شده است و در حال حاضر ۶.۸ درصد بار کلی بیماری ها به کم شنوایی تعلق دارد.
وی با بیان این که در کشور ایران بروز این بیماری به میزان ۳.۷ در هزار تولد برآورد شده است، افزود: وزارت بهداشت با ادغام برنامه سلامت شنوایی در نظام شبکه و با کمک ذی نفعان، تلاش می کند تا به اهداف مورد نظر در پیشگیری و کنترل این بیماری در سنین نوزادی، کودکی، میانسالی و سالمندی دست یابد.
رئیس اداره سلامت گوش و مراقبت از شنوایی وزارت بهداشت بیان داشت: در راستای تقویت برنامه غربالگری و بهبود خدمات تشخیصی و درمانی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران مقرر شد، یک دستگاه AABR توسط معاونت درمان دانشگاه برای بیمارستان بوعلی سینا ساری خریداری شود.
دانشیار دپارتمان و مرکز تحقیقات گوش، گلو، بینی و سروگردن پژوهشکده سلامت حواس پنجگانه، دانشگاه علوم پزشکی ایران در ساری اظهار کرد: نوزادی که متولد می شود باید تا قبل از یک ماهگی برای شنوایی غربالگری شود. اگر در غربالگری مشکوک تشخیص داده شود، قبل از سه ماهگی باید تشخیص قطعی برایش انجام داده شود و اگر تشخیص قطعی داده شد، قبل از ۶ ماهگی باید درمان شروع شود.