"رویان" یک نهاد علمی پیشرو است
دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان که از امروز در سالن رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز به کار کرد، ضمن خوشامدگویی به حاضرین گفت: امیدوارم این رویداد علمی بتواند به ما علاوه بر ارائه فرصتی برای تبادل نظر و ایجاد همکاریهای متقابل در آینده، اجازه بدهد تا بیشتر در مورد فعالیتها و قابلیتهای دانشمندان ایرانی اطلاع پیدا کنیم. امیدوارم مهمانان عزیز ما اقامت لذتبخشی در ایران داشته و با خاطرات خوب به کشور خود بازگردند.
وی افزود: فرصت را مغتنم میشمارم تا یادی از مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیانگذار پژوهشگاه رویان کنم که تلاش وی و همکارانشان منجر به برگزاری این رویداد علمی در زمینه ناباروری و تحقیقات سلولبنیادی شد که هر سال بهتر از سال قبل برگزار میشود و باعث تشویق دانشمندان برای شرکت در این رقابت سالیانه میشود. ما یاد و خاطره این استاد گرامی را با اهدای چهارمین "جایزه دکتر کاظمی" به دانشمند بزرگ، پروفسور کلورز، گرامی میداریم.
دکتر طیبی خاطرنشان کرد: همانطور که دکتر گورابی، رئیس پژوهشگاه رویان اشاره کرد، دریافت بیش از 175 پروژه تحقیقاتی از 36 کشور جهان نشانگر این واقعیت است که این رقابت مورد توجه همه دانشمندان جهان است. این امر بیشتر به دلیل قضاوت عادلانه هیات داوری ما است که من نهایت قدردانی را از آنها دارم.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: بدون تردید موفقیت این رقابت و کنگره وابسته به آن در انتخاب مناسب زمینههای ذینفع نهفته است. موضوعات همچون ناباروری، پزشکی زیستی، سلول بنیادی و سلول درمانی از جمله نگرانیهای مهم و روزمره در سراسر جهان بوده و همگی میدانیم که سلول بنیادی پس از فناوری زیستی به عنوان دومین تحول در علوم پزشکی شناخته شده است.
وی تاکید کرد: ما از استعداد، مهارت و دانش دانشمندان در پژوهشگاه رویان بهره میبریم که تلاشهای آنها در این حوزه از علم باعث شده همه از مزایای آن بهرهمند شوند و از این رو، رویان به یک نهاد پیشرو در این حوزه تبدیل شده است. توسعه این حوزه از علم که بر تقویت بنیان خانواده و تسکین درد تمرکز دارد، به شدت در اسلام مورد توجه قرار دارد. ما امیدواریم با تبادل تجربه و دانش از طریق این کنگره که تحت حمایت مستمر و توجه جهاد دانشگاهی است، شاهد روند رو به رشد این حوزه باشیم.
دکتر طیبی افزود: باید اینجا متذکر شوم که جهاد دانشگاهی که مسئولیت آن را بر عهده دارم و پژوهشگاه رویان به عنوان یکی از مراکز وابسته آن، شامل طیف گستردهای از فعالیتهای تحقیقاتی، آموزشی و فرهنگی است.
وی گفت: در حوزه علوم پزشکی، به جز پژوهشگاه رویان میتوان به پژوهشگاه ابنسینا، پژوهشکده گیاهان دارویی، مرکز تحقیقات علوم پزشکی ایران و پژوهشکده سرطان پستان اشاره کرد. در تمامی این مراکز، تلاش همکاران من به جز انجام تحقیقات، بر انتقال دستاوردهای علمی به فعالیتهای بالینی متمرکز است تا درد بیماران را تسکین دهند.
رئیس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: در حوزه مهندسی و علوم اجتماعی، جهاد دانشگاهی از موسسات بزرگی مانند پژوهشکده مهندسی برق ایران، پژوهشکده توسعه تکنولوژی، پژوهشکده علوم پایه کاربردی، پژوهشکده محیط زیست، پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران، پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، پژوهشکده تکنولوژی تولید و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برخوردار است. علاوه بر این موسسات، جهاد دانشگاهی 43 شعبه در سراسر کشور دارد.
دکتر طیبی گفت: در میان فعالیتهای برجسته انجام شده توسط این سازمان، باید به تولید آنتیبادیهای مختلف مونوکلونال، کشف و جمعآوری گیاهان دارویی و انجام تحقیقات در زمینه پزشکی نوترکیب، اجرای مطالعات همهگیرشناسی طولانی و مداوم و ارائه خدمات بالینی به مبتلایان به سرطان پستان اشاره کرد. ما فناوریهای زیادی را برای صنایع مختلف کشور تولید کردهایم و در زمینه توسعه فناوریهای جدید پیشگام هستیم. موسسات و مراکز مختلف به ارائه خدمات در سراسر کشور پرداخته و اطلاعات جدید را با مراکز تحقیقاتی دارای منافع متقابل در سراسر جهان مبادله میکنند.
رئیس جهاد دانشگاهی در پایان از دکتر حمید گورابی، رئیس پژوهشگاه رویان و اعضای کمیتههای علمی و اجرایی هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان تشکر کرد.
بر اساس این گزارش، در هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان، 175 طرح از 63 کشور جهان به دبیرخانه ارسال شده بود که در این میان، 98 مورد به سلولهای بنیادی و پزشکی احیاکننده و 77 مورد به طب باروری تعلق داشتند.
پژوهشگاه رویان یک موسسه بالینی، تحقیقاتی و آموزشی در ایران است که به تحقیقات پزشکی زیستی، کاربردیسازی و بالینی اختصاص داده شده و به عنوان نهاد پیشرو در تحقیقات سلول بنیادی و یکی از بهترین کلینیکها برای درمان ناباروری فعالیت میکند.
رویان یک سازمان عمومی غیرانتفاعی وابسته به سازمان جهاد دانشگاهی است که در سال 1370 توسط مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی به عنوان یک موسسه تحقیقاتی برای تولید مثل پزشکی زیستی و درمان ناباروری تاسیس شد. این پژوهشگاه در سال 1377 توسط وزارت بهداشت، مجوز مرکز تحقیقات علوم سلولی را دریافت کرد.
No tags for this post.