نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

درمان بیماری های مرگبار کبدی به کمک یک ریز تراشه

ریز تراشه ای که می تواند راه را برای درمان های جدید کسانی که از بیماری کبد چرب غیر الکلی رنج می برند، هدایت کند.دانشمندان دانشگاه کیوتو در مطالعات جدید خود پلتفرم یکپارچه روده – کبد جدیدی را  روی یک تراشه  iGLC  ایجاد کرده اند که آن ها را قادر به مطالعه دقیق تر کبد بیماران می کند.

به گزارش سیناپرس،فناوری فوق، با شبیه سازی محور پیچیده روده – کبد، نوید بخش کشف گزینه های درمانی جدید برای بیماری های مرگبار کبدی است.

باید توجه داشت که بیماری کبد چرب غیر الکلی بخش قابل توجهی از جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد، با این حال درمان های موثر همچنان نادرست هستند. محور روده – کبد، که شامل فعل و انفعالات پیچیده بین روده و کبد است، به دلیل تفاوت‌ های گونه ‌ای که مدل‌ های حیوانی را برای ارائه راه‌حل‌ های انسانی نا مناسب می ‌سازد، چالشی  جدی را برای محققان ایجاد می ‌کند.

بر اساس اطلاعات پیشین می دانیم که تجمع چربی در کبد مشخصه اصلی کبد چرب غیر الکلی است که می تواند منجر به عوارض شدیدی شود که در برخی موارد پیوند کبد را ضروری می کند. برای کشف این بیماری و کشف راه های درمانی بهتر، دانشمندان به رویکرد های تحقیقاتی پیشرفته ای نیاز دارند.

در حالی که طراحی پلتفرم های اندام مختلف روی یک تراشه، کار جدیدی نیستند، اما پلتفرم iGLC که توسط تیم دانشگاه کیوتو توسعه یافته است، نویدبخش رفع برخی محدودیت های قبلی در زمینه مطالعه و پایش شرایط کبد انسان است.

به گزارش سیناپرس، در این مطالعه محققان از پلتفرم iGLC  برای معرفی خطوط سلولی سرطان کبد و روده در محفظه‌ های مجزا که با کانال‌ های سیال متصل هستند، استفاده کردند. محفظه های فوق دارای دریچه هایی برای کنترل مایعات و پمپی برای تقلید گردش خون بین روده و کبد هستند.

گفتنی است این سیستم گردش مجزای مایع را امکان پذیر و در عین حال ورود موادی مانند اسید های چرب آزاد را تسهیل می ‌کند تا تأثیر آن‌ ها بر ارگان‌ های»در حال تعامل را مشاهده کند.پلتفرم iGLC از یک لایه سیلیکونی پوشیده شده با دو ماده ساخته شده است که لایه نخست از تداخل مولکول های چربی جلوگیری کرده  و لایه دیگر باعث رشد سلول می شود.

در بررسی های انجام شده، تغییرات قابل توجهی در بیان ژن در سلول های روده و کبد هنگام کشت در پلت فرم iGLC در مقایسه با کشت های مستقل مشاهده شد. محققان همچنین اثرات معرفی اسیدهای چرب آزاد را طی یک تا هفت روز ثبت کردند. گفتنی است تنها پس از یک روز، آسیب دی ان ای در سلول ‌ها آغاز شد، در حالی که هفت روز گردش اسید های چرب آزاد منجر به تجمع آنه ا و متعاقب آن مرگ سلولی شد،

به گزارش سیناپرس، مرحله بعدی این تحقیقات شامل استفاده از ارگانوئیدهای کبد و روده مشتق شده از سلول های بنیادی انسان است. این رویکرد تحقیقات در مورد کبد چرب غیر الکلی را تحت شرایط کنترل ‌شده‌ ای که شباهت زیادی به زمینه‌ های فیزیولوژیکی بیماران دارد، امکان‌ پذیر کرده و بینش جدید در مورد این بیماری ارائه می‌ دهد.

شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Communications Biology منتشر شده است

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل