تأمین مالی ۱۵۰ میلیون یورویی برای تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران

رئیس دانشگاه تهران از تسهیلات فاینانس ۱۵۰ میلیون یورویی برای خرید تجهیزات آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه خبر داد و گفت: بهره‌مندی از این تسهیلات با انعقاد تفاهم‌نامه فی‌مابین دانشگاه تهران و بانک تجارتی ایران و اروپا (EIH) محقق می‌شود.

سید محمد مقیمی روز یکشنبه در نشست مشترک با هیأتی از بانک تجارتی ایران و اروپا (EIH)، به پیگیری دانشگاه تهران برای استفاده از اعتبارات و تسهیلات بین‌المللی به صورت فاینانس برای تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه اشاره کرد و افزود: به این منظور، بانک تجارتی ایران و اروپا (EIH) به عنوان یکی از بانک‌های هدف گذاری‌شده برای دریافت این تسهیلات مالی انتخاب شده است و از آنجا که بانک EIH به عنوان یکی از بانک‌های معتبر در بین کارگزاران مالی ایران شناخته می‌شود، در اولویت ما قرار دارد.

وی با اشاره به تدوین طرح تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: در این طرح مشخص شده است که آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران که قصد تجهیز آن را داریم، شامل چه ابعاد و زمینه‌هایی می‌شود. دانشگاه تهران، دانشگاه ایران است و معمولاً در طرح‌هایی که اجرا می‌کند، همه دانشگاه‌ها، بخش خصوصی، نهادهای مدنی و تشکل‌های مردم‌نهاد از تسهیلاتی که ایجاد می‌کند، بهره‌مند می‌شوند. بنابراین پوشش جامعه هدف در تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شامل همه دانشگاهیان، صنعتگران و کارآفرینان در ایران است.

مقیمی ادامه داد: بهترین اساتید را در دانشگاه‌های ایران در اختیار داریم، اما این اساتید به تناسب شایستگی‌های علمی خود به بهترین تجهیزات آزمایشگاهی روز دنیا مجهز نیستند. بخشی از این مشکل ناشی از تحریم‌های سال‌های اخیر و بخشی دیگر ناشی از کمبود منابع مالی دولت بوده است. این دو چالش در ماه‌های اخیر در حال برطرف شدن است؛ تحریم‌ها در حال کاهش بوده و همچنین برای تأمین منابع مالی ارزی دانشگاه‌ها، ظرفیت تسهیلات فاینانس به ارزش دو میلیارد یورو گنجانده شده است تا دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها با طی مراحل قانونی و تصویب در شورای اقتصاد بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

وی تاکید کرد: بازپرداخت بخش عمده این تسهیلات را دولت تضمین می‌کند. کلیات درخواست دانشگاه تهران در کمیسیون شورای اقتصاد به تصویب رسیده است و در دستور کار جلسه نهایی شورای اقتصاد قرار دارد. دولت تضمین خواهد داد که ۸۵ درصد این تسهیلات ارزی بازپرداخت شود و دانشگاه تهران نیز متعهد شده است که ۱۵ درصد آن را از محل درآمد اختصاصی و تبدیل به احسن دارایی‌های خود تأمین کند.

مقیمی با تشریح تمکن مالی دانشگاه تهران به منظور ایفای تعهدات خود در استفاده از این تسهیلات، خطاب به مدیران ارشد بانک تجارتی ایران و اروپا (EIH) اظهار داشت: برآوردمان این است که ۵۰ هزار میلیارد تومان از دارایی‌های دانشگاه قابلیت مولدسازی و تبدیل به احسن دارد که امید است در چهار سال آینده، بخشی از این دارایی‌ها را به مأموریت اصلی دانشگاه و زیرساخت‌های مرتبط به آن اختصاص دهیم.

وی افزود: بنابراین هم دانشگاه تهران توانایی مالی لازم را دارد که بتواند در کوتاه‌مدت در این طرح مشارکت کند و هم اینکه آمادگی دارد تا با دانشگاه‌های مختلف کشور در قالب یک کنسرسیوم مشارکت داشته باشد و دانشگاه‌ها به تناسب سهم خود در این آزمایشگاه مرکزی که تجهیز می‌شود، سهامدار شوند.

وی در ادامه گفت: دانشگاه‌های ایران در مرحله رشد و توسعه قرار دارند و هر سال که می‌گذرد سهم دانشگاه‌ها از بودجه دولت در حال افزایش است. در کنار افزایش بودجه دولتی، شاهد افزایش مشارکت بخش خصوصی با دانشگاه تهران هستیم. اکنون چند شرکت بزرگ تولیدی کشور برای مشارکت در سرمایه‌گذاری جهت راه‌اندازی و تجهیز این آزمایشگاه مرکزی اعلام آمادگی کرده‌اند تا در قبال آن، از خدمات این آزمایشگاه بهره‌مند شوند.

مقیمی افزود: البته در کنار این منابع متنوع مالی، دانشگاه تهران از حمایت خیرین نیک‌اندیش نیز برخوردار است. بنابراین شاهد تنوعی از حمایت‌های مالی در طرح‌های مختلف دانشگاه تهران هستیم و برای طرح مشخص آزمایشگاه مرکزی نیز خواهان همکاری دانشگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی هستیم. امید است با موفقیت در این طرح شراکتی، شاهد اجرای طرح‌های بعدی برای ارتقای نظام علم و فناوری باشیم.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه طرح تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه و راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی در ایستگاه نهایی در شورای اقتصاد در حال مطرح شدن است، اعلام کرد: روز چهارشنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۲ در کمیسیون تخصصی شورای اقتصاد که به نوعی تصمیم‌ساز نهایی است، تحقق طرح دانشگاه تهران برای تجهیز آزمایشگاه‌ها، به انعقاد تفاهم‌نامه با بانک EIH مشروط و موکول شد. بنابراین تصمیم‌گیرندگان ارشد این حوزه منتظر هستند تا دانشگاه و بانک، تفاهم‌نامه اولیه‌ای را به شورای اقتصاد ارائه کنند تا در جلسه نهایی شورای اقتصاد شاهد تصویب آن و اقدام به اخذ وام باشیم.

مقیمی افزود: در برنامه‌ریزی صورت گرفته برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز، بخش عمده این تجهیزات از کشور آلمان خریداری خواهد شد. امید است توافقی که با مساعدت و همکاری بانک EIH صورت می‌گیرد، بتواند زمینه را برای توسعه روابط علمی ایران و آلمان فراهم کند.

وی در ادامه این دیدار با اشاره به اینکه دانشگاه تهران به عنوان قدیمی‌ترین نهاد آموزش عالی در ایران و نماد آموزش عالی ایران شناخته می‌شود، گفت: دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه پیشگام مطرح است و تجربه گذشته نشان می‌دهد، کل نظام آموزش عالی ایران از ابتکاراتی که این دانشگاه در حوزه علم و فناوری و مدیریت دانشگاهی انجام داده است، بهره‌مند می‌شود.

وی با یادآوری اینکه نزدیک به ۵۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه تهران تحصیل می‌کنند و ۲۲۰۰ عضو هیأت علمی تمام وقت و نزدیک ۲۰۰۰ عضو هیأت علمی همکار با این دانشگاه همکاری دارند، خاطرنشان کرد: بر اساس برخی رتبه‌بندی‌های معتبر بین‌المللی، دانشگاه تهران جزو ۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارد و از نظر اثرگذاری اجتماعی نیز اساتید دانشگاه تهران در زمینه شرکت در فرصت‌های مطالعاتی در دانشگاه‌های معتبر دنیا حضور فعال دارند.

مقیمی همچنین یکی از اولویت‌های اصلی دانشگاه تهران را خدمت به توسعه علم و فناوری در تمام عرصه‌ها در جوامع مختلف دنیا برشمرد و افزود: دانشگاه تهران فارغ از هر گونه مسائل سیاسی با اکثر دانشگاه‌های معتبر دنیا ارتباط دارد و نزدیک به ۷۰۰ تفاهم‌نامه فی‌مابین دانشگاه تهران با دانشگاه‌های معتبر جهان منعقد شده است. ایجاد آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه تهران نقش مهمی در ارتقای روابط علمی در عرصه بین‌المللی خواهد داشت.

تومان یونگه معاون اعتبارات بانک تجارتی ایران و اروپا (EIH) نیز در این نشست، با یادآوری سابقه ۵۰ ساله فعالیت بانک تجارتی ایران و اروپا (EIH) در هامبورگ و همچنین با اشاره به دایر بودن شعبه این بانک در تهران و کیش، گفت: بانک ما مفتخر است از پروژه‌هایی نظیر به‌روز رسانی تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه تهران و رساندن آن به سطح استانداردهای بین‌المللی حمایت کند.

وی به گفتگوهای مبسوطی که تاکنون با مسئولان مرتبط این طرح در دانشگاه تهران انجام شده است، اشاره کرد و گفت: از نزدیک نیز در بازدید از بخش‌های مختلف دانشگاه، از تقاضاها و نیازها آگاهی پیدا کرده‌ام.

معاون اعتبارات بانک تجارتی ایران و اروپا (EIH) اعلام کرد این بانک آمادگی دارد به میزان ۱۳۰ میلیون یورو تسهیلات مالی برای تجهیز آزمایشگاه مرکزی در اختیار دانشگاه تهران قرار دهد و مابقی آن نیز از طریق دانشگاه تأمین شود.

وی ابراز امیدواری کرد که پس از بررسی نهایی مدارک و مستندات دانشگاه تهران، ظرف سه هفته آینده، تفاهم‌نامه مربوط به ارائه تسهیلات مالی ارزی بین این بانک و دانشگاه به امضا برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا