تابستان از راه رسیده و گرما تاثیری جدی در زندگی مردم نیمکره شمالی دارد. در این میان اما کمتر کسی می داند که گرما می تواند موجب بروز بیماری شده و حتی کشنده باشد. بنابراین ضروری است که علائم هشدار دهنده را بشناسید و بدانید که با شروع فصل تابستان چه باید کرد.
به گزارش سیناپرس، دکتر ماریا کارمنزا مجیا، دانشیار کالج پزشکی در دانشگاه و بیمارستان هیوستون، در این رابطه می گوید: بیماری ناشی از گرما زمانی اتفاق می افتد که بدن به دلیل فعالیت بیش از حد یا سپری کردن مدت زمان طولانی در دمای بالا قادر به تنظیم دمای خود نباشد. شرایط ناشی از این موقعیت می تواند از ناراحتی خفیف تا مرگ، متغیر باشد.
اولین علامت بیماری گرما، گرفتگی و اسپاسم ناشی از کم آبی بدن یا عدم تعادل الکترولیت است. این شرایط می تواند به گرمازدگی تبدیل شود که در آن فرد تب، تعریق شدید، ضعف، سرگیجه، سردرد یا حالت تهوع را تجربه می کند.
همچنین ممکن است فرد گرمازده، سنکوپ گرمایی و یک دوره غش یا سرگیجه را تجربه کند. این موضوع می تواند با کاهش جریان خون به مغز به دلیل ایستادن طولانی مدت در گرمای زیاد یا بلند شدن سریع از حالت نشسته یا دراز کشیدن در هنگام گرما ایجاد شود.
به طور کلی اگر بدن دیگر قادر به خنک شدن نباشد، گرما زدگی می تواند به شرایط تهدید کننده زندگی تبدیل شود. در این حالت دمای بدن به سرعت بالا می رود و فرد مبتلا به گرمازدگی ممکن است دچار تشنج شده یا هوشیاری خود را از دست بدهد و به سرعت آسیب به مغز، قلب، کلیه ها و ماهیچه ها را تجربه کند.
به خاطر داشته باشید که این موضوع بسیار جدی بوده و گرمازدگی نیاز به مداخله فوری فوری دارد. به باور متخصصین، برای جلوگیری از پیشرفت بیماری گرمایی تا رسیدن به گرمازدگی، مهم است که هر گونه فعالیت بدنی را به محض تجربه گرمازدگی اولیه متوقف کرده و در صورت امکان به یک مکان خنک و با تهویه مطبوع منتقل شوید.
به گزارش سیناپرس، اگر مشکوک هستید که فردی دچار گرمازدگی شده است، او را به مکانی خنک منتقل کنید و سعی کنید دمای بدن وی را پایین بیاورید. در این شرایط اگر بیمار از حال رفته است با اورژانس تماس گرفته و در حالی که منتظر امدادگران هستید، کیسه های یخ را در ناحیه زیر بغل، کشاله ران، گردن و پشت فرد قرار دهید.
علاوه بر این کارشناسان توصیه می کنند برای محافظت در برابر بیماری گرما هنگام گذراندن وقت در خارج از منزل، این اقدامات را انجام دهید:
- لباس های سبک، گشاد و رنگ روشن بپوشید.
- حتی اگر تشنه نباشید آب زیاد بنوشید زیرا در روزهای گرم ممکن است دچار کم آبی شوید.
- نوشیدنی های الکترولیتی یا محلول های کم قند مانند نوشیدنی های ورزشی یا افزودنی های مجاز را انتخاب کنید تا الکترولیت خون خود را بالا نگه دارید.
- سعی کنید هنگام صبح و عصر برای فعالیت های بیرون از منزل برنامه ریزی کنید که دمای هوا خنک تر است.
- هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یکبار استراحت کنید و از آفتاب و گرما خارج شوید.
- از کرم ضد آفتاب استفاده کنید زیرا داشتن پوست آفتاب سوخته می تواند توانایی بدن برای خنک کردن خود را مختل کند.
به گزارش سیناپرس، به یاد داشته باشید کودکانی که زمان زیادی را زیر نور خورشید می گذرانند نیز ممکن است دچار بثورات گرمایی شوند که زمانی اتفاق می افتد که مجاری عرق مسدود می شود. در این شرایط برجستگی ها یا تاول های کوچکی روی پوست ایجاد می شود. این مشکل را با خشک نگه داشتن ناحیه آسیب دیده، درمان کنید.
گزارش:مهگل غفاری
No tags for this post.