تلاش برای افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی
معاون علمی رئیس جمهور گفت: برنامه ریزی کرده ایم سالانه سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی یک درصد افزایش پیداکند و حداقل یک درصد نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی کاهش یابد.
روح الله دهقانی فیروزآبادی در آئین آغاز به کار مرکز نوآوری بافقینو در استان یزد، گفت: این مرکز نوآوری که به همت مسئولان شهرستان بافق و یک شرکت فعال در حوزه تولید سنگ آهن ایجاد شده است، یک جریان نوآورانه را در این شهرستان به راه میاندازد و این جریانسازی گامی فراتر و مهمتر از ایجاد زیرساختها است.
دهقانی افزود: این مجموعه بزرگ و توانمند وارد فضای کارآفرینی نوآورانه شده که در نوع خود اتفاق مبارکی است. با عزمی که در مدیران جوان این مجموعه وجود دارد، امیدواریم که شاهد آمار قابل توجهی از اشتغال فناورانه و نوآورانه در این شهرستان باشیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان اینکه شهرهای کوچکتر و کمتر برخوردار به لحاظ استعدادهای ذاتی غنی هستند که میتواند اشتغالزا و ارزشآفرین باشد، ادامه داد: خداوند استعداد خوبی را به این نقطه از کشور بخشیده است و بافق و محدوده اطراف آن، از حیث منابع و معادن غنی است. همین استعداد سرزمینی زمینه را برای شکل گرفتن انواع و اقسام نیازهای فناورانه و توسعه روشهای پاسخ دهنده به این نیازها، از خردایش، فرآوری، اکتشاف و سایر نیازها فراهم کرده است. ایجاد مراکز نوآوری و کارآفرینی میتوانند با پیوند این مسائل و نیازها به ظرفیتهای انسانی و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان، راهگشای صنایع معدنی از یک سو و ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده از سوی دیگر باشد.
دهقانی عنوان کرد: این شرکت فعال در حوزه تولید سنگ آهن، با ایجاد صندوق CVC و مرکز نوآوری و کارآفرینی، بخشی از مسئولیت اجتماعی خود نسبت به این منطقه و مردمش را پاسخ میدهد. این مراکز میتوانند نقش یک هاب اتصالدهنده مسائل و نیازها به بخشهای متخصص و نیروی انسانی توانمند را ایفا کنند.
دهقانی، با بیان اینکه این شرکت میتواند نیازهایش که مربوط به معادن و طرحهای توسعهای جدید است را به مدد این هاب ارتباطی، پاسخ بدهد، افزود: انتظار میرود سالیانه از این منطقه، صدها میلیون دلار مساله فنی در کشور منتشر شود که همه بخشهای فناور و نوآور فعال کشور در حل آنها نقشآفرین شده و علاوه بر این، مسائل و نیازهای سایر بخشهای کشور را نیز حل کند.
وی درباره نقش مسئولیت اجتماعی شرکتها گفت: این شرکت فعال مسئولیت اجتماعی خود را در حل مسائل و نیازهای اشتغال و کارآفرینی برای افراد ساکن به کمک ظرفیتهای بومی این شهرستان مورد توجه قرار داده، اقدام ارزشمندی است و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز به پاس همت و تلاش فعالان شرکت، اراده و استعداد مردمان این سرزمین و نعمات و ظرفیتهای بومی خدادادی این منطقه، نهایت حمایت را از این جریان کارآفرینی شهرستان صورت خواهد داد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری درباره حمایتها از مرکز نوآوری و کارآفرینی بافقینو عنوان کرد: با توجه به زیرساخت و پلتفرم خوبی که در قالب مرکز نوآوری بافقی نو برای توسعه کارآفرینی فراهم شده است، معاونت علمی نیز انواع حمایتها را از جنس غنای محتوایی این مرکز نوآوری و کارآفرینی صورت میدهد. برنامهای حمایتی در قالب یک بسته برای توسعه بخش محتوایی ارائه خواهد شد که متناسب با میزان حرکت این مرکز نوآوری در مسیر حل نیازها و ایجاد اشتغال، محدودیتی در حمایتها وجود نخواهد داشت.
اجرای برنامه استانی اقتصاد دانشبنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری با بیان این که توسعه شهرمحور اقتصاد باید یکی از محورهای صنایع بزرگ باشد، ادامه داد: امروز در شهرهای کوچک و شهرستانها به ویژه مناطق کمتر برخوردار، فرهنگ نوآوری و کارآفرینی در حال توسعه است و مجموعههای بزرگ و توانمند ظرفیت خود را به مسیر نوآوری و جریانهای جدید هدایت کرده اند تا در شهر و استان، آبادانی، اشتغال و ارزش ایجاد کنند.
دهقانی، با اشاره به برنامه برش استانی توسعه اقتصاد دانشبنیان در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: محور و نقطه کانونی تمام برنامههای معاونت علمی، در توسعه اقتصاد دانشبنیان خلاصه میشود و مهمترین این امر، توجه به برش استانی، شهرستانی و شهری این اقتصاد است.
به اعتقاد معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، انواع حمایتها و معافیتهای ذیل قانون، باید به شهرهای ایران معطوف شود و محوریت استانی داشته باشد تا اقتصاد دانش بنیان به عرصه ظهور و بروز برسد؛ شهرهای ایران دارای ظرفیتهای کمتر شناخته شده و استعدادهای ویژهای هستند که با حمایتهای متمرکز و شهرمحور میتوانند شکوفا شوند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این که از اواخر تیرماه سال جاری، برنامه استانی توسعه اقتصاد دانشبنیان اجرایی میشود ادامه داد: برنامه برش استانی اقتصاد دانش بنیان در معاونت علمی آغاز میشود که برنامههای جدی و متمرکز را در توسعه اقتصاد دانشبنیان بخشی و شهری پیش خواهد برد. این طرح در مرحله نخست با ۵ استان آغاز خواهد شد و در قالب این برنامه هر استان تکالیف و برنامههای خود را در توسعه اقتصاد دانشبنیان طی یک بازه زمانی مشخص خواهد دانست. در این برنامه میزان توسعه شرکتها، اشتغال ایجاد شده، سهم اقتصاد دانش بنیان هر استان از تولید ناخالص ملی و میزان سرمایه گذاریها در این حوزه مشخص خواهد بود.
تلاش برای افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی
دهقانی درباره افق پیش روی معاونت علمی برای افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی و اشتغال گفت: هم راستا با برنامه ۵ ساله هفتم؛ برنامهریزی و هدفگذاری که در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تعریف کردهایم، به گونهای که سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص ملی، سالانه یک درصد افزایش پیدا کند و سالانه حداقل یک درصد نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی کاهش پیدا کند که قریب به ۲۰ هزار اشتغال در سال خواهد بود.
No tags for this post.