دکتر مرتضی انحصاری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به جدیدترین دستاورد این دانشگاه تحت عنوان رآکتور تحقیقاتی استئارات کلسیم، افزود: در حال حاضر نمونههای آزمایشی این رآکتور ساخته شده و حدود یک سال و نیم مورد بررسی و تحقیق قرار گرفتند و هماکنون نیز در حال طی مراحل تکمیلی استانداردها هستیم.
وی با بیان اینکه این دستاورد به سفارش شرکت پتروشیمی ماهشهر ساخته شده است، افزود: در حال حاضر کشور ما وارد کننده این محصول است و اکنون نمونههای آزمایشی در چند مرحله ساخته شده و به پتروشیمی ارسال شده است. پروژه استئارات کلسیم در این پتروشیمی کلید خورده و درخواست ساخت آن به این دانشگاه داده شده است.
وی ادامه داد: به منظور تکمیل پروسه تولید استئارات کلسیم و در راستای تحقق سیاست خودکفایی و پژوهش نیازمحور، ساخت رآکتور نیمه صنعتی در دستور کار قرار گرفت.
انحصاری که نمونههای اولیه ترکیب شیمیایی را به طور آزمایشگاهی تهیه کرده و ساخته و نیاز به دستگاه رآکتور را مطرح کرده است، تصریح کرد: مراحل طراحی رآکتور تحقیقاتی توسط مهندس هاشمی از محققان این دانشگاه انجام شده است و مهندس پکوک و مهندس عباسیان نیز در تهیه قطعات و جوشکاری و ساخت آن همکاری کردهاند، در نهایت دستگاه مذکور در کارگاه توسط محققان این دانشگاه ساخته شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تستهای تکمیلی بر روی این محصول در حال انجام است، افزود: این رآکتور تحقیقاتی در حال ثبت اختراع است و تمام تستهای لازم بر روی آن انجام شده است.
انحصاری در خصوص هزینه ساخت دستگاه گفت: با توجه به اینکه بخشی از وسایل و تجهیزات همچون دستگاه جوش، فشارسنجها یا المنتها و قطعات آهن در کارگاه دانشگاه موجود بود، هزینهای بیشتر از پنج الی شش میلیون تومان برآورد نمیشود چرا که با نهایت صرفهجویی ساخته شده است.
مدیر مرکز رشد دانشگاه نراق گفت: با ثبت اختراع رآکتور تحقیقاتی، این دستگاه به صورت انبوه تولید و وارد چرخه تولید و صنعت، کارخانجات، صنایع، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها خواهد شد.
انحصاری گفت: از آنجاکه رآکتورها براساس رفتار و شرایط ماده طراحی میشوند، با علم به اینکه دمای مورد نیاز در این پروسه دمای بالای 100 درجه سانتیگراد و زمان مانده ماده تا حدودی طولانی است، فرایند تولید و نوع رآکتور بصورتBatch و ژاکتدار طراحی شد.
وی یکی از مهمترین ویژگیهای رآکتور طراحی شده را حذف تأسیسات جانبی برای تأمین دمای مورد نیاز رآکتور و فرایند تولید عنوان کرد.
این پژوهشگر دانشگاه آزاد نراق اضافه کرد: رآکتور مذکور از نوع ژاکتدار است و برای گرم کردن روغنی که در ژاکت رآکتور در حال سیرکوله شدن است، نیاز به Oil-fired Boiler ، لوله کشی و اتصالات است.
وی بیان کرد: از مزایای دیگر این رآکتور میتوان به بارگیری راحت، سهل و یکنواخت مواد، مشاهده واکنش و رفتار ماده در هنگام کارکرد رآکتور و ظرفیت اسمی 70 لیتری آن اشاره کرد.
وی افزود: با خلاقیت و ابتکار، بخش تأسیسات خارجی رآکتور حذف و این تأسیسات با حداقل هزینه داخل رآکتور جاسازی شد. یعنی رآکتور با حداقل فضا، بدون آلودگی زیست محیطی و حداقل مصرف انرژی با قابلیت حمل و نقل آسان، آماده کار است.
رآکتور تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق از سوی مهندس سید علوی هاشمی از کارکنان پژوهشگر این واحد دانشگاهی طراحی و با همکاری تیم تحقیقاتی ساخته شد.
No tags for this post.