محققان دانشگاه جورج تاون، در حین بررسی مسیرهای بیوشیمیایی که در پیشرفت سرطان دخیل هستند، به کشف جدیدی دست یافته اند؛ آنها درک کرندکه شکلی از گلوکز، به طور پیچیده ای با مسیری که برای ساخت مولکول های DNA استفاده می شود، مرتبط است. هنگامی که این مسیر بیش از حد فعال باشد، می تواند منجر به ایجاد سرطان و مقاومت در برابر شیمی درمانی شود.
به گزارش سیناپرس، پژوهشگران توضیح داده اند: دانستن این موضوع که سلول های سرطانی معمولاً با سرعت بیشتری نست به سلول های طبیعی رشد می کنند و برای متابولیسم خود به گلوکز بیشتری نیاز دارند، کلید شروع این تحقیقات بوده است؛ ما امیدواریم که این یافته ها درک بهتری را از نحوه مبارزه با سرطان در سطح سلولی ارائه دهند.
تیم تحقیقاتی به بررسی این موضوع پرداخت که چگونه مواد مغذی که سلول ها برای زنده ماندن از آنها تغذیه میکنند، با افزودن نوعی قند به نام O-GlcNAc به پروتئین ها، تغییراتی را در پروتئین به وجود می آورند.
دانشمندان، در یک سری آزمایش، توانستند تعیین کنند که یک آنزیم مهم به نام فسفریبوزیل پیروفسفات سنتتاز 1 (PRPS1) در سنتز نوکلئوتید وجود دارد که توسط O-G1cNAc اصلاح می شود. نوکلئوتید، یک مولکول آلی است که واحد سازنده DNA و RNA به شمار می رود. به گفته محققان، هدف قرار دادن این آنزیم یا O-GlcNAc می تواند تاثیر مثبتی بر نتایج سرطان داشته باشد.
دانشمندان اظهار داشتند: ما قصد داریم داروهایی را تولید کنیم که بتوان از آنها برای حساس تر کردن سرطان ریه یا بهبود اثربخشی رادیوتراپی و شیمی درمانی استفاده کرد.
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی در مجله Nature Chemical Biology منتشر شده اند.
مترجم: سنا دلفیه
No tags for this post.