نتایج یک مطالعه جدید هشدار می دهد:نوزادان با وزن کمتر از متوسط در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. این برای نخستین بار است که ارتباط بین وزن فرد در حین تولد و احتمال به ابتلای وی به دیابت ارتباط مستقیمی شناسایی می شود.
به گزارش سیناپرس، تیمی از محققان در اروپا طی مطالعات خود دریافتند: وزن کمتر هنگام تولد با تظاهرات منحصر به فرد اختلال قند خون مرتبط است. بر این اساس گفته می شود که با تشخیص زودهنگام کم وزنی نوزاد و شیوع سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲ می توان احتمال ابتلای افراد به این بیماری را کاهش داد.
این مطالعه نشان داد: هر کیلوگرم اضافی در هنگام تولد با کاهش ۴۰ درصدی خطر ابتلا به این اختلال همراه بود، روندی که تا بالاترین وزن هنگام تولد ادامه داشت. برعکس، هر کیلوگرم کاهش وزن نسبت به وزن نرمال هنگام تولد، ارتباطی مستقیم با شروع دیابت زودتر از میانگین نشان داد.
این تحقیق توسط دانشمندانی از مرکز دیابت استنو در دانمارک و دانشگاه لوند در مالمو، سوئد انجام شد. آن ها دریافتند: کودکان کم وزن احتمال بیشتری برای نیاز به داروهای دیابت دارند و بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های همراه مانند فشار خون بالا هستند.
به گفته محققان، کودکان با وزن کمتر از ۳ کیلوگرم در هنگام تولد، خطر ابتلا به بیماری های مختلفی داشته و با ۳۶ درصد بیشتر احتمال ابتلا به اختلالات و ۲۶ درصد افزایش احتمال افت فشار خون شدید سیستولیک داشتند.
در دانمارک، میانگین وزن هنگام تولد 3.4 کیلوگرم است، در حالی که در بریتانیا 3.3 کیلوگرم است. این آمار در ایالات متحده، حدود 3.17 کیلوگرم بوده و تقریبا میانگین جهانی در تمام کشورها بین ۳ تا ۳ و نیم کیلوگرم محسوب می شود. این مطالعه نشان داد: نوزادانی که وزن آنها کمتر از ۳ کیلوگرم است بیشتر در معرض ابتلا به دیابت و به ویژه دیابت نوع ۲ هستند.
دکتر راسموس ویبائک (Rasmus Wibaek) از مرکز دیابت Steno در این رابطه تاکید کرد که میزان بروز دیابت نوع ۲ در سنین مختلف به طور قابل توجهی در افرادی که با وزن کمتر هنگام تولد متولد شده اند در مقایسه با افرادی که وزن تولد بالاتری دارند، بالاتر است. به گزارش سیناپرس، این موضوع می تواند توسط مراکز بهداشتی مورد توجه قرار گرفته و تمهیدات ویژه ای برای پیشگیری از ابتلای نوزادان کم وزن به دیابت از سوی مراکز بهداشتی و سیاستگزاران این حوزه اتخاذ شود.
مترجم: رضوان خندان
منبع: studyfinds
No tags for this post.