تصاحب دوباره زمین توسط حیوانات وحشی

در مقطعی در سال ۲۰۲۰، ۴٫۴ میلیارد نفر یعنی بیش از نیمی از جمعیت جهان، تحت محدودیت های قرنطینه برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا قرار داشتند که یک رویداد ناگهانی و اساسی بود که به آنتروپوز معروف شد.

به گزارش سیناپرس، بسیاری از شهرهای شلوغ در سکوت فرو رفتند، اغلب رستوران ها، مغازه ها و مدارس بسته شده و تنها خدمات ضروری اجازه فعالیت داشتند. در همین زمان بود که مردم شاهد حیواناتی بودند که در مکان‌های غیرعادی ظاهر می ‌شوند.

در همین حال، دانشمندان فکر کردند آیا این رویداد می تواند فرصتی برای یادگیری چگونگی تأثیر انسان بر رفتار حیات وحش فراهم کند. این ابتکار شامل محققانی می ‌شود که قبل از همه‌ گیری جهانی کرونا روی حیوانات مطالعه کرده و از دستگاه‌های ثبت زیستی مانند برچسب‌های جی پی اس برای ثبت حرکات حیوانات استفاده می ‌کردند.

رابرت پچت (Robert Patchett) یکی از پژوهشگر این مطالعه از دانشگاه سنت اندروز گفت: ما علاقه مند بودیم بفهمیم که چگونه حرکات حیوانات ممکن است تغییر کند وقتی فعالیت های انسانی محدود می شود. آیا حیوانات واقعاً رفتار خود را تغییر می دهند یا این که مردم زمان بیشتری برای توجه به حیوانات در این مکان های ظاهراً غیر معمول داشتند؟

پچت توضیح می دهد: با گردآوری داده های بیش از ۲۳۰۰ پستاندار ردیابی شده منفرد، از ۴۳ گونه از جمله فیل، زرافه، خرس، آهو و گربه، توانستیم ببینیم که چگونه رفتار و الگوهای حرکتی آنها در طول قرنطینه در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با مدت مشابه یک سال تغییر کرده است.

ما دریافتیم: پستانداران در زمان قرنطینه ۳۶ درصد به جاده‌ها نزدیک‌تر بودند و فاصله حرکت آنها در طول ۱۰ روز در مقایسه با مدت مشابه یک سال قبل، ۷۳ درصد بیشتر بود. ممکن است پستانداران به جاده‌هایی با سطح ترافیک کمتر نزدیک‌تر شده باشند، در حالی که غیبت انسان در محیط ممکن است به آنها اجازه داده باشد مناطق جدیدی را کشف کنند.

به گفته پچت، نتایج ما در بین گونه‌ها کاملاً متغیر بود که ممکن است نتیجه سیاست‌های قرنطینه باشد که بین کشورها متفاوت است، اما می‌تواند به عوامل دیگری نیز مانند تفاوت بین گونه‌ها در توانایی آنها برای تغییر رفتار، مرتبط باشد چراکه شاید برخی از گونه ها در نحوه واکنش به تغییرات در فعالیت های انسانی انعطاف پذیرتر باشند.

پچت می گوید: این یافته‌ها مهم است، زیرا به ما می ‌گوید که حرکت انسان در محیط، علاوه بر تأثیرات محیط ساخته شده، مستقیماً بر حرکات و رفتار حیوانات تأثیر می ‌گذارد. با این دانش می‌ توانیم به فکر راه‌های جدیدی برای تغییر رفتارمان باشیم که تأثیر مثبتی بر حیات وحش خواهد داشت. برای مثال، می ‌توانیم جریان ترافیک را در مناطقی که برای حرکت حیوانات مهم است تنظیم کنیم.

او در خاتمه اضافه می کند: البته حرکت انسان در طبیعت تنها یکی از تأثیرات بسیاری است که ما بر حیات وحش داریم. اما اطلاعات به دست آمده از این تحقیق این فرصت را به ما می دهد تا به رویکردهای جدیدی برای بهبود همزیستی انسان و حیات وحش فکر کنیم.

به گزارش سیناپرس،شرح کامل این مطالعه و نتایج آن در مجله Science منتشر شده است.

مترجم: سامیه خسروی زاده

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا