از خواص جادوئی روغن زیتون غافل نشوید
بیماری سرطان یکی از شایع ترین بیماری های رایج در جوامع بشری بوده و همه ساله سبب مرگ تعداد زیادی از انسان ها می شود. در این میان ، یکی از شایع ترین سرطان ها ، سرطان روده است. با توجه به این مساله که روزانه هزاران نفر در جهان به سرطان روده مبتلا می شوند، گروهی از پژوهشگران و محققان ایتالیایی اقدام به مطالعه و بررسی اثر روغن زیتون بر این بیماری کردند. این پژوهشگران طی تحقیقات و آزمایش های خود دریافتند که مصرف مقدار کافی روغن زیتون می تواند در جلوگیری از ابتلا به این سرطان موثر باشد.
پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که مصرف کافی روغن زیتون خطر ابتلا به سرطان روده را کم می کند. در حقیقت مکانسیم اثر روغن زیتون بر این مساله به گونه ای است که این روغن زیر بنای تغییر ژن حساس به عوامل محیطی مانند رژیم غذایی را تنظیم می کند.
در این پروژه بین المللی ، پژوهشگران و پزشکانی از دانشگاه های پزشکی شهر رم، دانشگاه Teramo ، دانشگاه Camerino از کشور ایتالیا به همراه موسسه Karolinska در سوئد به مطالعه سرطان روده و عوامل تاثیر گذار در پیشگیری از این بیماری پرداختند. در پی پژوهش هایی که توسط این تیم انجام شد ، نتایج فوق العاده ای درباره خاصیت روغن زیتون در پیشگیری از ابتلای به این بیماری به دست آمد .
لازم به ذکر است که سرطان روده دومین سرطان رایج در بین انسان ها ، پس از سرطان پستان است که زنان به آن مبتلا می شوند، در حالی که در مردان این سرطان پس از سرطان های پروستات و ریه، سومین سرطان شایع به حساب می آید. بر اساس آمارهای رسمی ، هر ساله تنها در کشور ایتالیا حدود چهل هزار زن و هفتاد هزار مرد به سرطان روده مبتلا می شوند.
پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند که مصرف کافی روغن زیتون خطر ابتلا به سرطان روده را کم می کند. در حقیقت مکانسیم اثر روغن زیتون بر این مساله به گونه ای است که این روغن زیر بنای تغییر ژن حساس به عوامل محیطی مانند رژیم غذایی را تنظیم می کند.
دکتر Mauro Maccarrone، استاد بیوشیمی در دانشگاه پزشکی رم در این رابطه می گوید: این واقعیت است که رژیم غذایی مناسب می تواند در پیشگیری از سرطان، یا حتی دیگر بیماری های شایع مانند اختلالات عصبی، چاقی و دیابت کمک کند. تغییرات مختلف ناشی از عوامل محیطی به گونه ای است که به طور بالقوه با رژیم غذایی قابل برگشت خواهد بود.
گزارش کامل پژوهش های این تیم تحقیقاتی و نتایج به دست آمده از آن در مجله تخصصی بیوشیمی و تغذیه Journal of Nutritional Biochemistry منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.