جهان به سمت هوش مصنوعی و آموزش مجازی گام برمیدارد
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران با بیان اینکه آینده جهان به سمت هوش مصنوعی و آموزش مجازی (e-learning) گام برمیدارد، گفت: در این زمینه، سرمایهگذاریهای هنگفتی نیز صورت میگیرد.
دکتر حسین قناعتی در آیین رونمایی نخستین کلینیک مجازی دانشگاهی کشور با بیان اینکه توسعه نظامهای مدیریتی عصر حاضر، وابسته به پیشرفت حوزه فناوری اطلاعات است، خاطرنشان کرد: هرچه در این زمینه بیشتر سرمایهگذاری کنیم و امکانات نرم افزاری و سختافزاری را ارتقا دهیم؛ در عرصه مدیریت موفق تر خواهیم بود.
وی توسعه فناوری اطلاعات را از مهمترین اهداف دانشگاه علومپزشکی برشمرد و گفت: به همت دکتر رضایی و همکارانشان در مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه، تاکنون کارهای خوبی در این زمینه صورت گرفته و یکسان سازی نرم افزارهای بیمارستانی نمونه ای از اقدامات انجام شده در این عرصه است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران با بیان اینکه سرمایهگذاری و هزینه کرد در حوزه فناوری اطلاعات، سرمایه گذاری بزرگی است که نتایج درخشانی به همراه دارد، گفت: آینده جهان به سمت هوش مصنوعی و آموزش مجازی (e-learning) خواهد بود و در این زمینه سرمایه گذاریهای هنگفتی صورت میگیرد. هوش مصنوعی در آینده نگاری نظام سلامت نیز جایگاه ویژه ای خواهد داشت و تغییرات بسیاری در رشته ها و تشخیص و درمان بیماریها به وجود خواهد آمد. درحال حاضر در مرکز تصویر برداری دانشگاه ۳-۴ برنامه در زمینه هوش مصنوعی درحال اجراست و دقت ماموگرافی با هوش مصنوعی بسیار قابل توجه است.
دکتر قناعتی راهاندازی کلینیک مجازی در دانشگاه علومپزشکی تهران را از جمله اقدامات مهم نظام سلامت برشمرد و گفت: راهاندازی این کلینیک مزایای بسیاری دارد. با این اقدام، دسترسی عادلانه بیماران به خدمات سلامت فراهم می شود. بیمار بدون نیاز به سفر در شهر می تواند با پزشک تبادل اطلاعات کند و این اطلاعات به صورت الکترونیکی ثبت می شود و از آن می توان در برنامه ریزی های کلان مدیریتی و پروژه های تحقیقاتی استفاده و سرمایه گذاری ها را هدفمند کرد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران با اشاره به ویژگیهای کلینیک مجازی مانند کاهش هزینهها، افزایش کیفیت درمان و بهرهوری گفت: درحال حاضر، بیماران با چندین عکس رادیولوژی و آزمایش برای ویزیت به پزشک مراجعه میکنند و این از هم گسیختگی اطلاعات در کیفیت درمان نیز تاثیرگذار است درحالی که باوجود کلینیک مجازی انسجام اطلاعاتی خواهیم داشت و پزشک با اشراف کامل به وضعیت بیمار، درمان باکیفیت تری را تجویز می کند و اینگونه بهره وری ارتقا مییابد.
دکتر قناعتی با تاکید بر فرهنگسازی بهرهمندی از خدمات کلینیک مجازی اظهار کرد: همانگونه که برای بستن کمربند ایمنی فرهنگسازی صورت گرفت، لازم است برای استفاده از خدمات کلینیک مجازی نیز فرهنگ سازی کنیم تا مردم و پزشکان با فواید آن آشنا شوند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران با تاکید بر استقبال دانشگاه از پیشرفتهای روز جهان گفت: زمانی قدرت نظامی و اقتصادی، حدود و ثغور کشورها را تعیین می کرد اما امروزه علم، پیشران حکمرانی در جهان است و جوامعی پیشرفت می کنند که آینده نگری داشته باشند. مقام معظم رهبری نیز تاکید بسیاری در این زمینه دارند و ما هم در دانشگاه سعی کردیم در این عرصه پیشگام باشیم.
به گزارش سیناپرس به نقل از دانشگاه علومپزشکی تهران، دکتر قناعتی با بیان اینکه سلامت مهمترین اولویت کشورهای پیشرفته است و برای اجرای هر برنامه ای پیوست سلامت دارند افزود: در زمینه فناوری اطلاعات و کلینیک مجازی نیز افق های آینده را ببینید و سعی کنید با نگاه جهانی آن را توسعه دهید.