اسپانیا رسما تبدیل به بیست و پنجمین کشوری شد که توافقنامه آرتمیس ناسا را امضا کرده و متعهد شد در برنامه اکتشاف ماه ایالات متحده حضور داشته باشد.
به گزارش سیناپرس، ناسا تلاش می کند با کمک شرکای خود برنامه اکتشاف ماه که تحت عنوان آرتمیس انجام می شود را به نحوی شایسته اجرایی کند. این عملیات، مجموعه ای از اصول که اکتشافات فضایی را در میان کشور هایی که به برنامه جاه طلبانه آژانس ایالات متحده برای بازگرداندن انسان به ماه می پیوندند، هدایت می کند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی ناسا، دیانا مورانت، وزیر علوم و نوآوری اسپانیا، طی مراسمی در کاخ مونکلوا مادرید، با حضور پدرو سانچز، نخست وزیر این کشور و بیل نلسون، مدیر ناسا، این توافق نامه را امضا کرد.
نلسون در بیانیه ای به مناسبت این توافق گفت: اسپانیا به عنوان جدیدترین عضو خانواده قرار داد های آرتمیس، از آرمان های مشترک ما با کمک به اطمینان از اینکه گسترش سریع بشر به فضا به صورت صلح آمیز، ایمن و شفاف انجام می شود، مشارکت خواهد داشت.
این توافقنامه غیر الزام آور که اصولی را برای اکتشاف مسالمت آمیز فضا به نفع تمام بشریت ایجاد می کند، در سال ۲۰۲۰ با هشت عضو موسس به عنوان بخشی از برنامه آرتمیس ناسا ایجاد شدکه به دنبال اعزام اولین زن و فضانوردان مرد به سطح ماه در سال ۲۰۲۴ است.
به گزارش سیناپرس، امضا کنندگان این توافقنامه باید نقشی کلیدی را در دستیابی به حضور پایدار و قوی در ماه طی دهه گذشته و در بحبوحه آماده سازی برای ماموریت مریخ ایفا کنند.
دفتر نخست وزیر اسپانیا در بیانیه ای اعلام کرد که این توافق برای اسپانیا و شخص نخست وزیر، اهمیت زیادی دارد، زیرا این قرارداد روابط بین ایالات متحده و اسپانیا را برجسته و تضمین می کند که گسترش سریع بشریت در فضا با روشی صلح آمیز انجام شده و منجر به رشد بشریت خواهد شد.
پدرو سانچز در این رابطه گفت: مطالعات فضایی نمونه ای از همکاری های بین المللی و اولویت چشم انداز کشورمان است.
ما شاهد تعهد دولت اسپانیا به این بخش کلیدی هستیم که فرصت ها و شرایط اشتغال با کیفیت بالا ایجاد می کند، که یک موضوع اولویت دار و استراتژیک محسوب شده و تداوم آن برای کمک و حفاظت از جامعه ما ضروری است. امضای این توافق پس از سفر سانچز به واشنگتن دی سی در اوایل ماه جاری صورت گرفت که طی آن او و رئیس جمهور جو بایدن در مورد تقویت همکاری های علمی بین دو کشور گفتگو کردند.
به گزارش سیناپرس، در گزارش کاخ سفید از این نشست آمده است که رهبران جهان متعهد به تعمیق همکاری در حوزه های علم و فناوری از جمله از طریق توافقنامه آرتمیس شده اند. امضای این توافقنامه چند هفته پس از پیوستن جمهوری چک به این توافقنامه در ۳ مه انجام می شود و انتظار می رود کشورهای دیگری نیز در ماه های آینده به این توافق نامه ملحق شوند.
مترجم: ندا جوادهراتی
منبع: upi
No tags for this post.