کمبودهایی که با تلاشهای جهادی جبران شد
جهاددانشگاهی با پشتوانه 32 سال تجربه علمی و عملی و با برخورداری از ظرفیتهای متنوع و بهروز، در سراسر کشور فعالیت آموزشی دارد و هم اکنون قادر به ارائه خدمات آموزشی به عموم جامعه و تأمین نیازهای آموزشی دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتیدر سطح کشور است.
آموزشهای جهاددانشگاهی با هدف توسعه منابعانسانی و متناسب سازی قابلیتهای تخصصی افراد با نیازهای تخصصیکشور بنیان نهاده شده تا در سایه آن کارآییهای لازم برای پذیرش و ایفای موثر وظایف اجتماعی و شغلی کسب گردد.
محورها و زمینههای اصلی آموزش در جهاددانشگاهی
محورها و زمینههای اصلی آموزش در جهاددانشگاهی عبارتند از آموزش عالی(مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)،آموزش عالی علمی- کاربردی (کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد)، آموزشهای تخصصی پیشرفته و آموزشهای عمومی- مهارتی (فراگیران آزاد و فراگیران دستگاههای اجرایی ) توانمندیهای آموزشی جهاددانشگاهی، گستردهترین و پیشرفتهترین شبکه آموزشی در سراسر کشور و گستردگی واحدهای آموزشی در سراسر کشور(151 مرکز باظرفیت 600/000 نفر در سال)، طراحی، تدوین و تصویب بیش از 700 عنوان دوره در 7 گروه آموزشی تخصصی، مجری برگزاری دورههای آموزش عمومی و تخصصی ویژه کارکنان دولت در سطح کشور با مجوز از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری،مجری برگزاری دورههای آموزشی شهرداریها و دهیاریها در سراسر کشور.
به کارگیری فنآوریهای آموزشی روز و برخورداری از سامانه یکپارچه آموزشهای مجازی، پذیرش حدود 150 دانشجو در مقطع دکترای پژوهشمحور با اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بزرگترین متولی برگزاری دورههای آموزشی بدو استخدام و آزمون موفقیت و صدور گواهی،برگزاری آزمونهای آنلاین کارکنان دولت از جمله صدا و سیما در سراسر کشور،عقد قرارداد و تفاهم نامه با بیش از 160 وزارتخانه، سازمان ودستگاههای اجرایی دولتی و خصوصی،تولید بستههایآموزشی تخصصی استاندارد در گروههای آموزشی مختلف بومیسازی مدل آموزشهای بینالمللی در ایران جایگزین شرکتهای خارجی،ارائه فعالیتهای آموزشی دانشمحور، مهارت محور، پژوهشمحور، شغل محور و محصول محور،ارتباط با مراکز آموزشهای بینالمللی عالی و تخصصی پیشرفته و صدور گواهی مشترک،انجام مستمر نیازسنجی در سطح جامعه و دستگاههای اجرایی و تدوین دورههای جدید بر اساس نیاز بازار کار از دیگر فعالیتهای جهاد دانشگاهی است.
فعالیت جهاد دانشگاهی در زمینه آموزش عالی
فعالیت جهاد دانشگاهی در زمینه آموزش عالی به دو بخش دانشگاهها و موسسات شامل از جمله: دانشگاه علم و فرهنگ،دانشگاه علم و هنر، موسسه آموزش عالی رشت، موسسه آموزش عالی همدان، موسسه آموزش عالی خوزستان، موسسه آموزش عالی کاشمر، موسسه آموزش عالی کرمانشاه و موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اصفهان و 32 مراکز علمی کاربردی تقسیم میشود.
آموزشهای تخصصی جهاد دانشگاهی
آموزشهای تخصصی جهاد دانشگاهی نیز به سه بخش آموزشهای کوتاه مدت، آموزشهای بینالمللی و آموزشهای مجازی تقسیم میشود.
آموزشهای کوتاه مدت
با وجودی که آموزش در حوزههای تخصصی و تخصصی پیشرفته از حلقههای مفقوده آموزش کشور است. اما جهاددانشگاهی با مطالعه و بررسی دقیق نیازهای آموزشی اقشار مختلف جامعه، از جمله متخصصین امر، مبادرت به طراحی و اجرای دورههای تخصصی پیشرفته و تخصصی در سطح واحدهای استانی مینماید تا بخشی از نیازهای آموزشی پیشرفته را که بعضاً فراگیران مجبور به تأمین آن از خارج از کشور هستند، در داخل کشور فراهم نماید.
در همین راستا این نهاد با بهرهمندی از تجربیات ارزشمند، کادر آموزشی مجرب، اعضاء هیأت علمی و با بکارگیری فناوری روز و استفاده از تجارب ارزشمند پژوهشی خود در زمینه آموزشهای کوتاه مدت فعالیتهای گسترده و چشمگیری داشته است.
این فعالیتها در قالب 7 گروه آموزشی تخصصی فنی و مهندسی، علوم کامپیوتر، کشاورزی و منابع طبیعی، فرهنگ و هنر، علوم پزشکی،علوم انسانی و زبانهای خارجی ارائه میشود.
هدف آموزشهای کوتاه مدت جهاد دانشگاهی ارتقاء سطح دانش، بینش و مهارتهای تخصصی افراد جامعه به منظور افزایش کارایی آنان، ارتقاء سطح دانش، بینش و افزایش بهرهوری شاغلین دولتی و غیردولتی مرتبط با حوزههای مختلف و ایجاد مهارتهای شغلی در آنان و پرورش نیروی متخصص، خلاق، کارآمد و توانمندسازی و توسعه دانش تخصصی مدیران، کارشناسان و کارکنان دستگاههای اجرایی است.
توانمندیها و فعالیتهای شاخص این آموزشهای شامل تدوین و اجرای بیش از 675 دوره آموزشی پیشرفته با ظرفیت بالغ بر 500.000 نفر فراگیر در سال، بهرهمندی بیش از 3.500.000 فراگیر و نزدیک به 1.204.400 نفر کارکنان دولت از دورههای آموزشی از ابتدای فعالیت تاکنون، گستردگی در 30 استان کشور با 140 مرکز آموزشی و 38 واحد آموزشی در پژوهشکدهها و سازمانهای تابعه، ایجاد مرکز تأمین و تربیت نیروی متخصص در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و… میشود.
آموزشهای بین الملل
جهاددانشگاهی توانایی ارائه آموزشهای تخصصی در سطح بین الملل به ویژه کشورهای منطقه را داشته و آموزش های بین المللی این نهاد در راستای توسعه تخصصی دورهها و بر اساس نیازسنجیهای انجام شده است.
برگزاری آموزش های مشترک درزمینه لیزر پزشکی، با انستیتو تحقیقات لیزر مسکو، برگزاری دوره های دانشافزایی زبان و ادبیات فارسی برای اساتید و دانشجویان بیش از 20 کشور جهان و برگزاری دورههای آموزشی فلوشیپ لیزری با آلمان برای دندانپزشکان برخی از توانمندی های اجرایی جهاد دانشگاهی در عرصه بین الملل است.
آموزشهای مجازی جهاد دانشگاهی
به گزاش ایسنا،جهاددانشگاهی آموزشهای تخصصی خود با شیوههای مدرن ارائه نموده و به منظور فراگیر نمودن آموزشهای الکترونیکی در سطح کشور، خدمات آموزش الکترونیکی خود را بر روی شبکه جهانی اینترنت از طریق سایت http://utec.ut.ac.ir/web/utec/home به علاقه مندان ارائه مینماید.
خدمات آموزش الکترونیکی جهاد دانشگاهی به دیگر علاقهمندان و کارکنان سازمانهای مختلف علاوه بر این سایت، از طریق نصب و راهاندازی سیستم مدیریت آموزش الکترونیکی (LMS) بر روی سرور یا سایت اختصاصی سازمانها و با نصب و اجرای دروس مورد نظر آنها ارائه میگردد.
جهاد دانشگاهی همواره با بهرهگیری از دانش و تجربیات ارزنده خود متناسب با نیاز جامعه و توسعه فناوری، پیشگام تحول و نوآوری در حوزه آموزش بوده است. از این رو آموزشهای پیشرفته غیرحضوری (شامل آموزشهای مجازی، از راه دور، الکترونیکی، آموزش همراه و تمامی روشهای آموزشی غیرحضوری که بر اساس فناوریهای روز و یا فناوریهایی که در آینده ظهور کند) به عنوان بهترین راههای تحقق عدالت آموزشی و پیادهسازی شعار آموزش برای همه، در همه جا و در همه وقت برگزیده شده است.
مرکز آموزشهای پیشرفته جهاد دانشگاهی
در همین راستا، مرکز آموزشهای پیشرفته جهاد دانشگاهی به منظور تبدیل دانش موجود (در همه حوزههای فعالیت جهاد دانشگاهی) به محتوای آموزشی؛ ارائه آن به عموم جامعه در قالب محتوای آموزشی و ارزیابی و اعتبارسنجی میزان یادگیری آموزش دیدگان، تاسیس شده است.
این مرکز تشکیلاتی علمی و آموزشی، وابسته به جهاد دانشگاهی است که در زمینه ارائه آموزشهای پیشرفته و سریع به سازمانهای توسعهیافته فعالیت میکند. این نوع از آموزشها به منظور ارتقاء دانش و مهارت کارکنان سازمانها و فراگیران علاقهمند با تاکید بر استفاده از فناوریهای نوین آموزشی در کنار بهرهمندی از آخرین دستاوردهای فناوری ارتباطات و اطلاعات و همچنین توجه به زیرساختهای موجود کشور بنا نهاد شده است.
هدف اصلی مرکز کمک به توسعه دانش و مهارت نیروی انسانی با استفاده از روشها نوین و کارآمد آموزشی، به کارگیری ابزارهای نوین ارتباطی و اطلاعاتی به منظور گسترش فرصتهای یادگیری از طریق نیازسنجیآموزشی، طراحی دوره، تولید محتوی، ارائه آموزش، ارزیابی و آزمون است.
ویژگی منحصر به فرد این مرکز استقرار در مرکز تهران و وجود شبکه مجازی بر روی اینترنت (http://utec.ut.ac.ir/web/utec/home) برای ارائه خدمات آموزشی از راه دور، مجازی و الکترونیکی، به همراه بهرهگیری از شبکه آموزشی حقیقی فعال در سراسر کشور از طریق واحدهای جهاد دانشگاهی برای ارائه دیگر خدمات آموزشی به صورت حضوری است.
دیدگاه دانشجویان جهاد دانشگاهی درمورد کیفیت کلاسهایی که توسط این نهاد برگزار می شود
جهاددانشگاهی به طرق مختلف در رشتههای گوناگون اقدام به برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی مختلفی میکند و سالانه بسیاری از افراد جویای علم و دانش و مهارت نسبت به ثبت نام در دورههای آموزشی جهاد دانشگاهی در مراکز مختلف این نهاد اقدام میکنند.
یکی از هنرجویان رشته طراحی دکور در جهاد دانشگاهی نحوه آشنایی خود با جهاد دانشگاهی را دانشگاه تهران ذکر کرد و گفت:من دانشجوی مدیریت صنعتی در دانشگاه تهران بودم و از طریق این دانشگاه با جهاددانشگاهی آشنا شدم. از سطح کلاسهای جهاددانشگاهی راضی هستم زیرا مباحث را از پایه آموزش میدهد و نسبت به سایر موسسات بسیار جامع استاز طرف دیگر بسیاری از دانشجویان این نهاد به راحتی وارد بازار کار میشوند و مدرک جهاد دانشگاهی در کشورهای دیگر نیز قابل ترجمه است.
یکی از شرکت کنندگان که در کلاسهای زبان انگلیسی جهاددانشگاهی حضور یافته، عقیده دارد سطح همه اساتید با یکدیگر نیست و اظهار کرد:برخی از اساتید زبان انگلیسی جهاددانشگاهی در سطح بسیار مطلوبی قرار دارند،درحالی که سطح تعدادی از اساتید چندان مطلوب نیست.همچنین متد آموزشی کلاسهای زبان انگلیسی چندان جدید نیست.البته من از سطح اساتید و متد آموزشگاههای دیگر اطلاعی ندارم.
هنرجویی که دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته کشاورزی است درمورد نحوه آشنایی با جهاد دانشگاهی و سطح کیفی کلاسهای این نهاد توضیح داد:من با کلاسهای جهاد دانشگاهی از طریق تبلیغات روزنامه آشنا شدم. سطح اساتید جهاد دانشگاهی بسیار عالی و مطالبی که در کلاسهای این نهاد ارائه میشود بسیار جامع است.دانشجویان در جهاد دانشگاهی طی دو سال 8 ترم را می گذرانند که معادل با مدرک لیسانس است.
یکی از شرکت کنندگان در این دورهها نحوه آشنایی خود با جهاد دانشگاهی را توسط آشنایان عنوان کرد و افزود:من در رشته کامپیوتر تحصیل کردم اما به طراحی دوخت علاقه داشتم.هنگام انتخاب جهاد دانشگاهی این نهاد را با نهادهای مشابه مقایسه کردم و متوجه شدم مدرک جهاد دانشگاهی نسبت به سایر موسسات معتبرتر و هزینه دریافتی توسط این نهاد نسبت به سایر موسسات معقولتر است.
یکی دیگر از این دانشجویان که در دوره مدیریت مهدکودک جهاددانشگاهی شرکت کرده،در سخنانی اظهار کرد:من هیچ شناختی نسبت به موسسات دیگر نداشتم، به بهزیستی مراجعه کردم و بهزیستی اعلام کرد که باید دوره های کارورزی را بگذرانم و کلاسهای جهاددانشگاهی را معرفی کردند. به نظر من کیفیت کلاسها و اساتید میتوانست بهتر باشد.
این در حالی است که دانشجویی از سطح کیفی کلاسهای مدیریت جهاد دانشگاهی رضایت داشته و اظهار کرد: به نظر من همه مطالب آموزشی که در کلاسها مطرح شد بسیار مطلوب بود و شخصا از سطح کیفی اساتید و کلاسها راضی بود.
دانشجویی نیز با تاکید بر اعتبار مدرکی که توسط جهاد دانشگای ارائه میشود،گفت:از آنجائی که من قصد خروج از کشور را دارم،اعتبار مدرکی که اخذ میکردم اهمیت بسیاری داشت.بنابراین بین مجتمع فنی و جهاد دانشگاهی، جهاد دانشگاهی را انتخاب کردم، زیرا مدرک جهاد دانشگاهی در کشورهای خارجی به دلیل مهر وزارت کار دارای اعتبار است.
دانشجوی دیگر که در کلاسهای زبان انگلیسی جهاددانشگاهی شرکت کرده است،با اشاره به تفاوت کیفیت بین شعبههای مختلف جهاد دانشگاهی اظهار کرد: من در دو شعبه مختلف جهاد دانشگاهی شرکت کردم،باید گفت شرایط یکی از شعبهها از نظر سطح اساتید،شرایط فیزیکی و تجهیزات بسیار مطلوبتر از شعبه دیگر بود.
سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی
با عنایت به تجربیات گسترده و سابقه ممتد جهاد دانشگاهی در زمینه چاپ و انتشار کتب علمی و دانشگاهی و براساس بند 2، ماده 3 اساسنامه جهاد دانشگاهی مبنی بر «ایجاد تکشیلات مناسب به منظور تألیف، ترجمه و انتشار کتب، نشریات، نتایج تحقیقات و مقالات علمی، فرهنگی و تولید مواد کمک آموزشی» و در جهت تحقق استراتژی برنامه توسعه جهاد دانشگاهی مبنی بر «ایجاد هماهنگی و تمرکز در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها و عدم تمرکز در اجرای برنامه ها» مطابق این اساسنامه، «سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی» تأسیس شد.
هدف از تأسیس سازمان، تمرکز در سیاستگذاری و برنامه ریزی، ایجاد هماهنگی و وحدت رویه، انجام فعالیت های تولیدی، ترویجی، تبلیغی و کمک آموزشی در خصوص فرهنگ مکتوب با تأکید بر آثار دانشگاهی، انضباط تشکیلاتی و نیز افزایش بهره وری فعالیت های انتشاراتی جهاد دانشگاهی است.
سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی اقدام به چاپ و انتشار کتاب در زمینههای تربیت بدنی،فلسفه و دین،کلیات،اطلاع رسانی،دریا نوردی،علوم نظامی،تکنولوژی،کشاورزی،پزشکی،علوم،زبان و ادبیت،هنرها،آموزش و پرورش،حقوق،علوم سیاسی،علوم اجتماعی و اقتصاد،جغرافیا،مردم شناسی،تاریخ جهان و علوم وابسته به تاریخ کرده است.
No tags for this post.