شاید قبلاً بدانید که انسان ها در حال برنامه ریزی برای اقامت دائمی در آینده نزدیک در مریخ هستند. اینکه چه زمانی و چگونه این اتفاق می افتد دقیقا مشخص نیست، اما دانشمندان دانشگاه بیرمنگام معتقدند: برخی از پاسخ ها می تواند زیر پای ما باشد.
به گزارش سیناپرس، محققان آزمایشگاهی را در عمق 1.1 کیلومتری زیر زمین در عمیق ترین معدن بریتانیا راه اندازی کرده اند تا چگونگی انجام عملیات علمی و پزشکی در محیط های چالش برانگیز مریخ و ماه را بررسی کنند.
این آزمایشگاه در یک شبکه تونلی 3000 متر مکعبی در مجاورت آزمایشگاه زیرزمینی بولبی، یک مرکز تحقیقاتی زیرزمینی عمیق در یورکشایر انگلستان واقع شده است که بر فیزیک ذرات، علوم زمین و تحقیقات اختر زیست شناسی متمرکز است. این آزمایشگاه اولین تأسیسات زیرزمینی Bio-SPHERE است، پروژهای که به مطالعه چگونگی کارکردن انسانها و سالم ماندن در طول ماموریتهای فضایی طولانی در سیارات دیگر میپردازد. این آزمایشگاه که از یک ماژول 3 متری تشکیل شده است، به طور خاص روش های زیست پزشکی را آزمایش و شبیه سازی می کند.
دکتر الکساندرا یورداچسکو، سرپرست این تیم تحقیقاتی، می گوید: این پروژه به جمعآوری اطلاعاتی در مورد سیستمهای پشتیبانی حیات، دستگاهها و مواد زیستی که میتوانند در فوریتهای پزشکی و ترمیم بافتها پس از آسیب در مأموریتهای اعماق فضا مورد استفاده قرار گیرند، کمک کند.
این پروژه همچنین به دنبال بازسازی شرایط عملیاتی است که انسان ها برای کار در غارهای مشابه در ماه و مریخ با آن مواجه هستند، از جمله دوردستی، دسترسی محدود به مواد جدید و چالش هایی در جابجایی تجهیزات سنگین به اطراف.
به گفته محققان، ساخت غارهای زیرزمینی ممکن است راهی مناسب برای غلبه بر خطرات بسیاری از زندگی در سطح سیارات دیگر، مانند تشعشعات در اعماق فضا و سقوط بقایای شهابسنگها باشد.
همچنین پروفسور شان پالینگ از آزمایشگاه زیرزمینی بولبی می گوید:Bio-SPHERE قول می دهد به پاسخ به برخی از سوالات کلیدی لجستیکی در ایجاد شرایط زندگی پایدار در محیط های دورافتاده و زیرزمینی کمک کند و با انجام این کار آمادگی های اساسی برای سفر جمعی طولانی، دشوار و هیجان انگیز پیش رو به سیارات دیگر کمک خواهد کرد.
به گزارش سیناپرس، خارج از قلمرو تحقیقات، سازمانهای فضایی عمومی از جمله ESA و ناسا، و همچنین سازمانهای خصوصی اسپیس ایکس، لاکهید مارتین و بوئینگ، تعهداتی برای ایجاد سکونتگاههای دائمی در مریخ دارند.
مترجم: محمد زارعلی
No tags for this post.