شاید بسیاری از افراد تصور کنند که پدیده رعد و برق منحصر به زمین بوده و در سایر سیارات منظومه شمسی به دلیل تفاوت در ساختار جوی، این پدیده مشاهده نشود. مطالعات جدید ستاره شناسان نشان می دهد: ساختار رعد و برق در مشتری و زمین تقریبا یکسان بوده و از الگویی مشابه استفاده می کند.
به گزارش سیناپرس، مطالعات جدید ستاره شناسان نشان می دهد: فرآیند های شروع رعد و برق در سیاره مشتری با ریتمی مشابه با رعد و برق هایی که در داخل ابرهای روی زمین رخ می دهد، یکسان بوده و این پدیده ها در سیارات فوق از الگوی یکسانی بهره می برند.
این یافته ها همچنینی به وضوح نشان می دهد: علی رغم تفاوت های عمده در اندازه و ساختار این دو سیاره، برخی از فرآیندهای رعد و برق ممکن است بین این دو سیاره قابل مقایسه باشند. باید توجه داشت که مشتری یک غول گازی است در حالی که زمین یک سیاره سنگی محسوب می شود.
به گفته دانشمندان ما از مدت ها پیش می دانستیم که رعد و برق در مشتری رخ می دهد، اما دانش ما در مورد جزئیات دقیق فرآیند های رعد و برق به واسطه وضوح زمانی اندازه گیری های قبلی محدود بوده و تا کنون جزئیات این پدیده را نمی دانستیم.
به باور محققان علوم سیاره ای، مقایسه ساختار رعد و برق در زمین و مشتری ممکن است درک ما از فرآیندهای درگیر در این پدیده را بهبود بخشد. با این حال، همان طور که گفته شد، این امر تاکنون به دلیل محدودیت داده ها چالش برانگیز بوده و دانستن این موضوع که آیا فرآیند های شروع رعد و برق در مشتری مراحل مشابهی با رعد و برق روی زمین دارند یا خیر، ناشناخته باقی مانده است.
به گزارش سیناپرس، طی این مطالعات جدید، دکتر ایوانا کولماشووا و همکارانش تقریباً در یک بازه زمانی پنج ساله، داده های با وضوح بالا را که توسط گیرنده رادیویی در فضا پیمای جونو که در مدار قطبی مشتری قرار دارد، تجزیه و تحلیل کردند.
آن ها دریافتند: پالس های رادیویی روی مشتری با فاصله زمانی حدود یک میلی ثانیه اتفاق می افتند، که نشان دهنده ویژگی های پله مانند شروع رعد و برق مشابه مشاهدات رعد و برق روی زمین است.
این نتایج همچنین نشان می دهد: شروع رعد و برق در مشتری ممکن است با رعد و برق در داخل ابرها در جو زمین قابل مقایسه باشد.شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده است.
مترجم: مهگل غفاری
منبع: natureasia
No tags for this post.