کشت گیاه جایگزین قند از طریق کشت بافت
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان اقدام به کشت گیاه «استویا» از طریق کشت بافت کردند و این گیاه میتواند به عنوان یک شیرین طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از فناوریهای جدید در دنیا که در مورد گیاهان و جانوران و حتی انسان مطرح است، کشت بافت یا به عبارت دیگر تولید یک موجود زنده از یک یا چند سلول است که به راحتی با چشم غیر مسلح دیده نمیشود. در واقع کشت بافت و کشت یاخته به همراه روشهای مهندسی ژنتیک سه ستون فناوری زیستی بهعنوان یکی از دانشهای پیشرفته جهان بهشمار میآیند.
به گزارش سیناپرس به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سارا قهرمانزاده مدیرعامل شرکت آرتا سبز سازان سبلان زمینه فعالیت این شرکت را تولید گیاهان دارویی از طریق کشت بافت گیاهی عنوان کرد و گفت: با توجه به نیاز جامعه و بازار مناسب، اقدام به تولید و تجاریسازی گیاه استویا کردیم. استویا یک شیرینکننده طبیعی و مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت است.
وی با بیان اینکه این گیاه میتواند جایگزین شکر و قند برای تمام افراد جامعه باشد، اظهار داشت: این محصول میتواند گزینه مناسبی برای کشت محصولات کشاورزی با سود کم باشد و از طرف دیگر مردم نیز با خرید گیاه دارویی استویا به جای قند و شکر و با افزایش تقاضا در این زمینه میتوانند مشوق و حامیان بسیار خوبی برای تولید و رونق آن باشند.
این فناور وجه تمایز این گیاه دارویی نسبت نمونههای داخلی و خارجی را قیمت پایین آن عنوان کرد و یادآور شد: در این شرکت ۹ نفر به صورت مستقیم مشغول به فعالیت هستند ولی این عدد برای نیروی کار فصلی و اشتغال غیر مستقیم بسیار بالاتر است.
No tags for this post.