دیابت وضعیت شایعی است که هنوز هیچ درمانی برای آن ایجاد نشده است. با این حال می توان با استفاده از روش هایی مثل مدیریت سطح قند خون، آن را کنترل و یا از بروز آن پیشگیری کرد؛ با این حال، این روش ها مقاومت به انسولین را برطرف نمی کنند.
به گزارش سیناپرس، محققان انجمن شیمی آمریکا، در مطالعه اخیر خود نشان داده اند: هدف قرار دادن جمعیت خاص و واکنش پذیری از مولکول های کبد می تواند مقاومت به انسولین را در سلول های کبدی انسان و موش های دیابتی معکوس کند و در نتیجه مسیر جدیدی را برای درمان این بیماری مزمن ارائه می دهد.
دیابت نوع 2 زمانی رخ می دهد که بدن حساسیت خود را نسبت به انسولین که مسئول تنظیم قند خون است، از دست بدهد. نتایج برخی تحقیقات، نشان داد: مقاومت به انسولین می تواند توسط گونه های فعال اکسیژن (ROS) ایجاد شود؛ ROS، مولکول های بسیار ناپایدار و مبتنی بر اکسیژن هستند که عمدتاً توسط میتوکندری تولید می شوند.
محققان قصد داشتند یک استراتژی درمانی بسیار موثر و طولانی مدت ایجاد کنند که به طور بالقوه بتواند حساسیت به انسولین را بازگرداند و دیابت نوع 2 را درمان کند. پس از بررسی ها، تیم تحقیقاتی دریافت که رویکرد جدید آنها قادر به پاکسازی ROS و همچنین بازیابی سطح طبیعی گلوکز خون است.به گزارش سیناپرس، علاوه بر این، علائم نفروپاتی دیابتی در بیماران تقریباً به طور کامل معکوس شد و هیچ نشانه ای از تغییر وزن بدن یا آسیب به بافت ها و اندام ها در موش ها مشاهده نشد.
دانشمندان اظهار داشته اند: این کار می تواند یک استراتژی موثر را برای درمان طولانی مدت دیابت و سایر بیماری های متابولیک ارائه دهد.
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی این مطالعه در مجله ACS Nano منتشر شده اند.
مترجم:ندا جوادهراتی
No tags for this post.