در سال های اخیر، مشخص شده که ترکیبات مشتق شده از انار پیری سلولی را کند کرده، از مغز نوزادان متولد نشده محافظت و به عنوان افزودنی در مواد بهتر خودرو عمل می کند. در حال حاضر، این عصاره برای حذف مواد دارویی از فاضلاب استفاده شده است.
به گزارش سیناپرس، داروها معمولاً با عبور از ادرار بیماران وارد جریان فاضلاب شهری می شوند. تصفیه خانه های فاضلاب به کاهش سطح آنها کمک می کنند، اما مقدار معینی از داروها همچنان همراه با آب تصفیه شده به آبراه های محلی رها شده و ممکن است به آبزیان و به طور بالقوه حتی به مردم آسیب برسانند.
پیش از این، برخی از گروهها استفاده از مواد نانو متخلخل به نام چارچوبهای فلزی-آلی (MOFs) را برای فیلتر کردن مؤثرتر مواد دارویی از فاضلاب مورد بررسی قرار داده اند. در حالی که استفاده از این مواد امیدوار کننده بوده، یون های فلزی و مولکول های آلی مصنوعی مورد استفاده در آنها اغلب گران و یا نایاب هستند.
دانشمندان دانشگاه استکهلم سوئد، با در نظر گرفتن چنین اشکالاتی، به مولکولی طبیعی به نام اسید الاژیک نگاه کردند انار را گزینه مناسبی می دانند.
انگور اریک اسونسون (Erik Svensson Grape) پژوهشگر این مطالعات گفت: اسید الاژیک یکی از واحدهای سازنده اصلی پلی فنولهای طبیعی به نام تانن است که در میوهها، توتها، آجیل و پوست درختان رایج است. با ترکیب اسید الاژیک که از پوست انار یا پوست درخت استخراج می شود، با یونهای زیرکونیوم، یک چارچوب فلزی-آلی بسیار متخلخل جدید ایجاد کردیم که آن را SU-102 نامیدیم.
هنگامی که SU-102 روی آبی که قبلاً در تأسیسات فاضلاب محلی تصفیه شده بود آزمایش شد، مقدار قابل توجهی از آلایندههای دارویی باقیمانده را حذف کرد. همچنین در فرآیندی که به عنوان تخریب نوری شناخته می شود، این مواد وقتی در معرض نور فرابنفش قرار می گیرند، آن آلایندهها را به عناصر بیضرر تبدیل می کند.
به گزارش سیناپرس، گریپ در انتها گفت: این یک پروژه بسیار هیجان انگیز بود زیرا ما این فرصت را پیدا کردیم که مستقیماً با نمونه های آب از تصفیه خانه کار کنیم. امیدواریم روزی برسد که SU-102 در مقیاس بزرگتر و همچنین برای سایر کاربردهای زیست محیطی مورد استفاده قرار گیرد.
مقاله ای در مورد این تحقیق اخیراً در مجله Nature Water منتشر شده است.
مترجم: فاطمه امینی
No tags for this post.