نماينده اصفهان در مجلس شورای اسلامي:
وزیر میراث فرهنگی در صف استیضاح های دولت
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در این دولت بر واماندگی ها و رکوردها و کم کاری های دولت های گذشته در زمينه ميراث فرهنگی موضوعات بیشتری اضافه شد.
عباس مقتدایی نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سیناپرس در خصوص وضعیت پاسداری از میراث فرهنگی در استان اصفهان، گفت: یکی از مزیت های نسبی کشور ما میراث فرهنگی و آثار و ابنیه تاریخی است که تحت عنوان میراث فرهنگی کلان ایران از آن نام برده می شود،که نحوه حفظ و پاسداری از این میراث در برخی از مناطق ایران با وضعیت مناسب تر و برخی از مناطق در سطح پایین تری قرار دارد.
وی افزود: اما واقعیت آن است که یکی از ناموفق ترین بخش های دولت سیزدهم، در برنامه ریزی های فرهنگی، وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی است، زیرا تمام تلاش ها و گزارش هایی که جسته و گریخته از سوی وزیر و همکارانش ارائه شده ، در سطح نیازهای مطلوب کشور نیست و به همین خاطر پیشتر در تلاش بودیم تا وزیر میراث فرهنگی را به این امر واقف کنیم که باید با توان و قدرت و شتاب بیشتری کارهای بر زمین مانده گذشته را سر و سامان دهد،اما اکنون واقعیت آن است که این موضوع در این دولت نیز بر واماندگی ها ، رکورد ها و کم کاری های دولت های گذشته اضافه شده است.
مقتدايی تصريح کرد: در این حوزه نه تنها کار ويژه ای به ما گزارش داده نشده بلکه عکس آن اتفاق افتاده است، برخی از تخریب ها در آثار و ابنیه تاریخی و برخی از کجی ها وکاستی ها دائماً از سوی مردم و دوستداران میراث فرهنگی گزارش می شود و هیچ قدمی برای اصلاح امور برداشته نشده است.
وی افزود:در واقع اگر در گذشته تصور می شد ، سید عزت الله ضرغامی برای کاندیدای ریاست جمهوری مناسب است و توانمندی مدیریت را دارد ، اکنون عملکرد فعلی او اين موضوع را تداعی می کند که اين وزیر نتوانست اقناعیي در افکار عمومی ایجاد کند؛ به همین جهت ما در روزهای گذشته تذکری به وزیر میراث فرهنگی دادیم که امیدواریم وی و دوستانشان از خوابی که در حوزه مدیریت اسیر آن شده اند،بیدار شوند.
نماينده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که مشکل عمده در مقوله میراث فرهنگی استان اصفهان چه چیزی است، اظهار داشت: ناکارآمدی های مدیریتی ، بومی نبودن مدیریت ارشد، عدم ارتباط با نمایندگان، ناکارآمدی در اقناع افکار عمومی، عدم شناخت از نیازهای این بخش، نبود ارتباط با فعالان صنایع دستی ،میراث فرهنگی و گردشگری و دهها موضوع مشابه از جمله عدم توان در جذب بودجه برای مرمت ابنیه و آثار مهم و شناخته شده جهانی که در این استان وجود دارد.
وی ادامه داد: اين موارد عملاً نوعی دلسردی و دلزدگی ایجاد کرده، باتوجه به تذکرات داده شده ، پاسخ مناسب هم دريافت نکرده ایم و به همین جهت استیضاح وزیر میراث فرهنگی اکنون در صف استیضاح های دولت است.
مقتدايی تاکيد کرد: امیدواریم رئیس جمهور محترم با درک عمیق تر از اینکه میراث فرهنگی می تواند هم به فرهنگ و هم به اقتصاد و معیشت مردم کمک کند، خانه تکانی مدیریتی را در این بخش با توجه به عدم کارآمدی ها، شروع کند.
وی افزود: اگر رییس جمهور واقع بینانه توجه کنند، همچنين وزیر میراث فرهنگی نیز اگر منصفانه حرفها را گوش دهند شاید خود به جهت کمک به کشور، استعفا داده و در باب های دیگر مملکتی خدمت کنند، زیرا کارنامه میراث فرهنگی یکی از ضعیف ترین بخش ها را به نمایش گذاشته است.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه بیمه صنایع دستی افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند به کجا رسید، گفت: نه تنها محیط کسب و کار برای فعالان بخش های مختلف زیر مجموعه میراث فرهنگی از جمله صنایع دستی بهبود پیدا نکرده است ، بلکه استانهای کشور به تناسب نیازشان مورد حمایت قرار نگرفتند و نه تنها بیمه، بلکه موضوعات مربوط به صادرات و امثال آن نيز متناسب با نیاز کشور مورد بی توجه است.
مقتدایی در پایان گفت: امیدواریم این گلایه ها و دغدغه هایی که بیان شد، وزير ميراث فرهنگی وگردشگری را به هوشیاری افزونتر رهنمون سازد.
گزارش:الهام مهران راد
No tags for this post.