رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران با بیان اینکه نخستین دانشگاههای جهان مانند جندیشاپور، بیش از هزار سال پیش در منطقه خاورمیانه راهاندازی شدهاند و کتابهای ابوعلی سینا و رازی تا قرن ۱۸ میلادی در اروپا تدریس میشده است و بخشی از علوم غرب برگرفته از مشرق زمین است. شاید وقت آن رسیده که برای بازپسگیری این جایگاه، بیش از پیش در مسیر کسب علم و دانش گام برداریم.
دکتر حسین قناعتی در جشن روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم تصریح کرد: تمدنهای بزرگ جهانی در خاورمیانه از هند تا سواحل نیل شکل گرفته و همه آنها متأثر از نگاه الهی بودهاند. موزههای شناخته شده اروپایی چون لوور فرانسه تصاویری از خاورمیانه را به نمایش گذاشتهاند که حاکی از پوشیدگی، عفاف، پاکی و انعکاسی از فرهنگ الهی و انبیاء در این منطقه است.
وی افزود: متأسفانه امروز اعوجاج این تمدنها و دوری از خداوند را در نقاطی از جهان شاهد هستیم؛ جنگ میان حق و باطل همواره در طول تاریخ وجود داشته و در این تضارب و برخوردها است که انسانهای بزرگ خود را نشان خواهند داد.
دکتر قناعتی با تأکید بر اینکه لحظه لحظه زندگی امتحان الهی است، اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید که ای مردم، ما همه شما را نخست از مرد و زن آفریدیم و آن گاه شعبههای بسیار و فرق مختلف گردانیدیم تا یکدیگر را بشناسید، همانا بزرگوار و با افتخارترین شما نزد خدا با تقواترین شما هستند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران افزود: بدون شک در این مسیر پایانی برای هر چه بهتر شدن انسان وجود ندارد، تا جایی که در قرآن کریم تأکید شده است که ای انسان بیتردید تو به سوی پروردگارت با تلاشی سخت رهسپاری، پس او را دیدار خواهی کرد.
وی با اشاره به اینکه در ادبیات و شعر فارسی شعرای بزرگی چون فردوسی، حافظ و سعدی به این مباحث توجه ویژهای داشتهاند، گفت: این مفاهیم و عظمت تمدنی را میتوان از طریق زبان شیرین فارسی و با رجوع به اشعار این بزرگان آموخت و به دیگران نیز منتقل کرد.
دکتر قناعتی ادامه داد: سازمان یونسکو بر نقش بیبدیل مولانا در شکلگیری مفاهیم اجتماعی و تمدنی بشر صحه میگذارد. این شاعر بزرگ پارسی بیتردید در این مسیر متأثر از فرهنگ غنی اسلامی و تضارب آن با فرهنگهای گذشته بوده است. پیش از اسلام ملتهایی در خاورمیانه زندگی میکردهاند که دارای ارزشهایی بزرگ و انسانی و متأثر از نگاه الهی و وحدانیت بودهاند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران با بیان اینکه بشر امروز بهویژه در دنیای غرب باوجود پیشرفت تکنولوژی و موفقیتهای چشمگیر در حوزههای سلامت، هوا و فضا و فناوریهای کشاورزی و صنعتی از ارزشها و قواعد اخلاقی فاصله چشمگیری دارد، افزود: در این میان نقصانی که بر ما مردمان خاورمیانه با برخورداری از ریشههای عمیق ادیان الهی، فرهنگ غنی و اخلاقیات وارد میشود، عدم پیشرفت کافی در زمینه علم و تکنولوژی است.
دکتر قناعتی به پیشرفتهای قابلقبول کشورمان در حوزه علم و تکنولوژی در این راستا اشاره و بیان کرد: پیش از انقلاب، امید به زندگی در ایران ۵۴ سال بود که این عدد امروز به ۷۸ سال رسیده است. طی بیش از ۴۰ سال گذشته با تأسیس دانشگاههای علوم پزشکی، سطح پزشکی و علم سلامت در ایران پیشرفت قابل ملاحظهای داشته است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران تصریح کرد: در این مسیر با مشکلات زیادی چون تحریمهای ظالمانه و فشارهای خارجی نیز مواجه بودهایم. با وجود عملکرد قابلقبول فعلی به نظر میرسد که پیشرفت بیش از پیش کشور با تکیه بر مقوله علم و انتقال آن محقق شود؛ چرا که در جهان آینده، علم تعیین کننده همه چیز خواهد بود.
وی خطاب به دانشجویان گفت: به عنوان پیشروان جامعه بسیار اهمیت دارد که متخلق به اخلاق الهی و عالم باشید و در کنار آن شاگردانی پرورش دهید که آینده کشورتان را بسازند.
دکتر قناعتی یادآور شد: شما دانشجویان علوم پزشکی با خودسازی، رفتار خوب و آگاهی بر مردم و جامعه خود اثرگذار خواهید بود. امیدوارم با کمک همدیگر بتوانیم به انسانیت و بقای آن کمک کنیم تا بشر از مشکلات پیش رو رهایی یابد.
به گزارش سیناپرس به نقل از دانشگاه علومپزشکی تهران، دکتر غلامرضا حسنزاده، دبیر شورای عالی برنامهریزی علوم پزشکی؛ دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل دانشگاه علومپزشکی تهران؛ دکتر مهدی ابراهیمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علومپزشکی تهران؛ دکتر شعبان علیزاده، رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علومپزشکی تهران؛ رؤسای دانشکدههای پردیس بینالملل دانشگاه علومپزشکی تهران و جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علومپزشکی تهران در این مراسم حضور داشتند.