نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد: مواد ژنتیکی قابل شناسایی انسان ممکن است هنگام نمونه برداری از دی ان ای محیطی شناسایی شود. این یافته ها نگرانی های اخلاقی در رابطه با حفظ حریم خصوصی احتمالی را در مطالعات دی ان ای محیطی ایجاد می کند.
به گزارش سیناپرس، استخراج و نمونه برداری از دی ان ای محیطی یا eDNA ، یک تکنیک رایج است که اطلاعات ژنتیکی را از قطعات بافت شناور آزاد و مواد بیولوژیکی که در یک اکوسیستم زمینی یا آبی توزیع شده است، جمع آوری می کند. از این نمونه ها می توان برای نظارت بر جمعیت های وحشی و گونه های مهاجم، بازسازی محیط های آسیب دیده و غربالگری نمونه های فاضلاب برای پاتوژن های انسانی مانند کرونا استفاده کرد.
مطالعات جدید تیمی از پژوهشگران به سرپرستی دکتر دیوید دافی و لیام ویتمور نشان می دهد: یک پیامد ناخواسته توالی یابی eDNA ممکن است منجر به استخراج مجموعه ای از اطلاعات ژنومی انسانی شود.
این محققان نمونه های گرفته شده را به عنوان بخشی از پروژه های حیات وحش و پاتوژن های eDNA تجزیه و تحلیل کرده و مواد ژنتیکی انسانی را در نمونه ها شناسایی کردند.
پژوهشگران برای تعیین کمیت سطح نمونه های فوق، نویسندگان تجزیه و تحلیل هایی را بر روی نمونه های محیطی انجام داده برای آن ها تأییدیه اخلاقی را برای استفاده از نمونه های انسانی دریافت کردند. در ادامه محققان از نمونه های مختلف آب و فاضلاب از مکان هایی که از محل سکونت انسان دور و نزدیک بودند نمونه برداری کرده و از نمونه هایی همچون رد پای انسان در شنهای ساحلی و هوای اتاق های عمومی و فضاهای غیرمسکونی استفاده کردند. به گزارش سیناپرس، با شگفتی تمام محققان ژن های انسانی قابل شناسایی را در تمام نمونههای eDNA میدانی شناسایی کردند.
به گزارش سیناپرس، یافته های این تیم مطالعاتی خاطرنشان می کند که بسته به روش جمع آوری نمونه ها، برخی از نمونه ها به اندازه کافی کیفیت بالایی داشتند که امکان تعیین هویت مانند اصل و نسب و حساسیت به بیماری افراد مختلف را فراهم کند.
نویسندگان استدلال می کنند: این موضوع نگرانی های اخلاقی و حفظ حریم خصوصی را برای تحقیقات eDNA ایجاد می کند که لزوماً در معرض بررسی دقیق سایر اشکال تحقیقاتی که اطلاعات قابل شناسایی در مورد انسان ها را جمع آوری می کنند، قرار نگرفته است. این نگرانی ها، همراه با کاربردهای بالقوه یافته ها، در اخبار و دیدگاه های ناتالی رام مورد بحث قرار گرفته اند.
در نتیجه گیری این مطالعه جدید عنوان شده است: ابزارهای جدید برای جمع آوری، تجزیه و تحلیل و استفاده از داده های ژنتیکی نیازمند بازتاب دقیق اخلاقی و قانونی در مورد چگونگی این ابزارها هستند. به گفته محققان اطلاعات استخراج شده از دی ان ای انسانی می تواند مورد استفاده قرار گرفته و به همین دلیل باید قوانین حقوقی جدید مرتبط با این موضوع وضع شوند.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصیNature Ecology & Evolution منتشر شده است.
مترجم: مهگل غفاری
No tags for this post.