نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

حرف زدن با حیوانات به کمک هوش مصنوعی

دانشمندان طی مطالعات جدید دریافتند: شامپانزه ها زبان مخصوص به خود را دارند که این زبان به آن ها اجازه می دهد در ساختارهای جمله مانندی با هم ارتباط برقرار کنند. به همین دلیل محققان در تلاش هستند با کمک هوش مصنوعی این ساختار زبانی را کشف کرده و قادر به گفتگو با حیوات باشند.

به گزارش سیناپرس، انسان از دیرباز آرزو داشته تا بتواند با حیوانات صحبت کرده و گفتگوی واقعی داشته باشد و این موضوع تقریبا در اساطیر و افسانه های همه ملل دیده می شود.

در این میان هوش مصنوعی می تواند به ما کمک کرده و ما را قادر ساز تا با حیوانات صحبت کنیم. این تصور احتمالاً از مدت ها پیش ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده و حتی فیلم هایی وجود دارد که بر اساس تصور توانایی انسان برای صحبت با حیوانات ساخته شده اند.

در حال حاضر گروهی از محققین در قالب پروژه مدل های زبان گونه های زمین، در صدد هستند درهای جدیدی را برای نحوه ارتباط ما با حیوانات در سراسر جهان باز کنند.

ایده اصلی پروژه فوق این است که از مدل های زبان انسانی برای کمک به رمزگشایی زبان ‌هایی که حیوانات استفاده می‌ کنند، بهره ببریم. این امر اساساً به هوش مصنوعی اجازه می دهد تا به ایجاد ارتباط بین انسان و حیوانات کمک کند. پروژه گونه های زمین می گوید امیدوار است که استفاده از هوش مصنوعی برای صحبت با حیوانات رابطه ما با بقیه طبیعت را متحول کند.

در این میان باید صادقانه اعتراف کنیم که هوش مصنوعی در آینده ای نه چندان دور می تواند با موفقیت با حیوانات صحبت کند.به گزارش سیناپرس، البته در حال حاضرمشکلات زیادی در مدل های زبانی بزرگ فعلی وجود دارد که شرکت ها برای تقویت سیستم های هوش مصنوعی خود به آن ها تکیه می کنند.

علاوه بر این، برخی بر این باورند که آینده هوش مصنوعی حتی به این مدل‌ ها وابسته نیست و سیستم‌ های کوچکتر و قوی ‌تر، کلید پیشبرد بیشتر هوش مصنوعی در این حوزه هستند.

به گزارش سیناپرس، ایده استفاده از هوش مصنوعی برای صحبت با حیوانات موضوعی بسیار هیجان انگیز است، به خصوص که بشریت طی این سال ها به تخریب محیط های مختلف سیاره ادامه می دهد.

در حال حاضر فکر کردن به این ایده کمی احمقانه به نظر می رسد، اما کنفرانسی را در مورد گرمایش جهانی تصور کنید یک خرس قطبی جلوی میکروفون می رود و می تواند ترس ها و احساسات خود را در مورد نحوه رفتار ما با محیط زندگی اش به اشتراک بگذارد. البته خیلی بعید است که این اتفاق بیفتد، زیرا این نوع تحقیقات به احتمال زیاد منجر به ایجاد موجودات مصنوعی برای کمک به کنترل و محافظت از حیات وحش به روش های مختلف می شود.

به گزارش سیناپرس، در پایان باید توجه داشت که توانایی صحبت کردن به یک زبان و صحبت با یک حیوان با هوش مصنوعی به معنای درک کامل آن زبان نیست و این نوع تحقیق هنوز راه درازی در پیش داردو باید امیدوار بود در آینده به پیشرفت‌های جذابی منجر شود.

مترجم: نیروانا محمدحسینی

منبع: bgr

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل