هزینه سنگین آلودگی هوای ناشی از جنگ برای کودکان عراقی
قرار گرفتن بشر در معرض فلزات سنگین و مخدرهای اعصاب ناشی از انفجار بمب و گلوله میتواند افراد ساکن در نزدیکی مناطق نظامی را تحت تاثیر قرار دهد."مژگان ثوابی اصفهانی" متخصص سم شناسی در میشیگان و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: سطح هشداردهندهای از سرب در دندان کودکان عراقی مبتلا به نارساییهای مادرزادی وجود دارد که در مقایسه با دندان کودکان ایرانی و لبنانی به طور چشمگیری بالاتر است.
نتایج این مطالعه حائز اهمیت است زیرا نشان میدهد وقوع جنگهای پی در پی در سراسر خاورمیانه بر مردم بومی و غیرنظامی تاثیرات نامطلوبی دارد.
هرچند بررسیهای محدودی انجام گرفته که حاکی از افزایش شدید نارساییهای مادرزادی، زایمانهای زودهنگام، سقط جنین و سرطان خون در عراق و دیگر مناطق جنگی است.
بررسی روی نمونه هوای تنفسی در عراق که سال ۲۰۰۸ انجام گرفت نشان داد سطح بالایی از ذرات معلق، هیدروکربن آروماتیک چند حلقهای و ترکیبات آلی فرار در آن وجود دارد.
شواهد مبنی بر تاثیرات آلودگی هوا بر مردم عراق به ندرت تشخیص داده شده است زیرا تحقیقات کافی در مورد آن انجام نگرفته اما ثوابی اصفهانی معتقد است که تاثیرات سم شناختی آلودگی هوا بدون شک آسیب زننده است.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، همچنین در بررسیهای انجام گرفته مشاهده شد سطح بالایی از جیوه، سرب، تیتانیوم و دیگر فلزات سمی در موی کودکان و والدین کودکان مبتلا به اختلالها و دیگر نارساییهای مادرزادی وجود دارد. علاوه بر این از زمان شروع جنگ میزان نارساییهای مادرزادی افزایش پیدا کرده است. در ماه مه سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۵ درصد از ۵۴۷ نوزاد متولد شده در بیمارستان بصره، دچار نارسایی شدید مادرزادی بودهاند هرچند رقم طبیعی آن دو تا چهار درصد است.
No tags for this post.