با این فناوری می توانید پشت اشیا را ببینید

پژوهشگران در مطالعات جدید خود تلاش می کنند با ردیابی طول موج های کوتاه در مقیاس کمتر از میلیمتر فناوری جدیدی طراحی کنند که به کمک ان دیدن ماورای اشیا امکان پذیر شود. در حال حاضر نمونه های نخستین این عینک ساخته شده است ولی این تکنولوژی جدید هنوز قابلیت استفاده در فضای خارج از آزمایشگاه را ندارد زیرا این عینک ها تنها توانائی دید از ماورای اشیا را در محیط آزمایشگاهی با دمای بسیار پائین یعنی منفی چهارصدوپنجاه و دو فارنهایت را دارند.

فناوری terahertz radiation spectrum  به معنی طیف امواج تراهرتز که پروژه T-rays نامگذاری شده ،پژوهشی درباره امواج مادون قرمز و مایکرو ویو است که پژوهشگران با استفاده از این تکنولوژی در حال ساخت عینکی با ویژگی های دید از ماورا اشیا هستند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه ماریلند در حال آزمایش این عینک با استفاده از گرافین – یکی از اتم های کربن- به عنوان سنسوری هستند که به این عینک قابلیت استفاده در محیط طبیعی را می دهد. به دلیل سهولت استفاده از گرافین ، پژوهشگران در تلاش هستند تا با ردیابی و  چیدمان پیکسل های تصویری بتوانند امواج را در لنزهای دوربین دید در شب متراکم ساخته وبه این ترتیب امکان دید از ماورای اشیا را فراهم کنند. این دوربین علاوه بر کاربری در امور نظامی توانائی انجام پژوهش های مربوط به ستاره شناسی را نیز دارد. از دیگر مزایای این دوربین امکان استفاده در صنایع پزشکی است که با استفاده از آن می توان درون بدن انسان را مشاهده کرد، کاری که در حال حاضر توسط اشعه ایکس انجام می شود ولی عینک T-rays  هیچ کدام از آسیب ها و معایب اشعه ایکس را نداشته و به بدن انسان آسیبی وارد نمی کند. شرح کامل این پژوهش و جزئیات آن در  ژورنال تخصصی نانو تکنولوژی طبیعی یا  Nature Nanotechnology منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا