مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد؛
فسیل ماموت توسط مردم مکزیک غارت شد
مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد: فسیل های ماموت کشف شده در کشور مکزیک به طور معمول پیش از مطالعه توسط محققان، غارت شده و دچار آسیب می شوند.
به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه جدید در مکزیک نشان می دهد: فسیل های باستانی اغلب توسط غارتگران آسیب دیده یا از بین می روند. بررسی ها نشان داد: مردم در بسیاری از موارد این فسیل ها را غارت کرده و سپس آن ها را با قیمت ارزان فروخته و حتی با نوشیدنی های الکلی مبادله می کنند.
این گزارش توضیح می دهد که اخیرا یک نمونه فسیل از دندان های متعلق به یکی از بستگان منقرض شده ماموت ها و فیل ها توسط ساکنان منطقه خوان فیلیپه در ایالت وراکروز مکزیک پیدا شد. این فسیل ها که از یک دندان آسیاب و یک دندان نیش تشکیل شده بود، به دلیل فرسایش لایه ای از رسوب در سواحل رودخانه مورالیلو در معرض دید قرار گرفت.
ظاهراً، کشف این فسیل ها به مؤسسه ملی مردم شناسی و تاریخ مکزیک گزارش شده و آن ها از مقامات محلی خواستند تا این منطقه را قرنطینه و از فسیل های باستانی محافظت کنند. با این حال، پس از انتشار اخباری در شبکه های اجتماعی، غارتگران به سرعت در محل حاضر شدند و بقایای این فسیل ها را خارج کردند.
گوستاوو کارمونا دیاز از دانشگاه وراکروزانا در این رابطه گفت:چنین یافته هایی به محض اعلام به طور معمول غارت می شوند که این موضوع اغلب منجر به تخریب یا آسیب دیدن نمونه ها می شود. بر اساس این گزارش، از آن زمان یک استخوان فک ماموت که در ابتدا در کنار دندان ها قرار داشت، ناپدید شده است.
کارمونا دیاز در ادامه توضیحاتش می گوید: نمونه های واقعاً عجیبی وجود دارد که مردم حتی فسیلها را با یک نوشیدنی الکلی مبادله کردهاند و در موارد دیگر بقایای این آثار مهم شکسته می شوند.
به گزارش سیناپرس، متاسفانه حتی نمونه هایی که بعدا بازیابی می شوند اغلب آسیب می بینند، زیرا چنین آثاری در زمان خارج شدن از لایه های رسوبی که هزاران سال از آنها محافظت کرده است، خیلی سریع خراب می شوند.در مورد این نمونه جدید، گمان می رود که فسیل ها متعلق به گونه ای باستانی از مامومت های گومفوتر بودهاند که بیش از ۱۰ هزار سال پیش منقرض شده اند.
متخصصان از مقامات دولت مکزیک می خواهند تا برای حفاظت از مکان های باستانی و جلوگیری از غارت فسیلها تلاش بیشتری کند.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: iflscience
No tags for this post.