قارچ ها راه بازیافت سبز باتری را نشان می دهند

امروزه تقریبا در هر یک از دستگاه های الکترونیکی همراهی که ما مورد استفاده قرار می دهیم، یک باتری وجود دارد که این باتری به سادگی هر چه تمام می تواند برای محیط زیست آسیب رسان باشد و به همین دلیل نیز بر روی این باتری ها دستورالعمل عدم قرار دادن آنها در میان سایر زباله ها درج شده است.

به نظر می رسد که با استفاده از اسید اگزالیک و اسید سیتریک که دو نوع اسیدهای طبیعی تولید شده توسط قارچ ها هستند می تواند 85 درصد از لیتیوم و 48 درصد از کبالت موجود در باتری ها را استخراج کرد.

حال دانشمندان توانسته اند تا روشی را ابداع کنند که به کمک آن می توان مواد سمی موجود در این باتری ها مانند لیتیوم و کبالت را از آنها خارج کرد که این روش به کمک استفاده از قارچ ها ممکن شده است. دکتر جفری ای کانینگهام به عنوان راهبر این پروژه در این باره جرقه نخستین شکل گیری این پروژه می گوید: «ایده اصلی این پروژه از دانش آموزانی به دست آمد که به دنبال استخراج مقداری فلز از خاکسترهای به جای مانده از فرایند ذوب فلزات بودند.»

پس از این بود که تیم تحت نظارت کانینگهام به سراغ ابداع روشی دوستدار محیط زیست و امن با استفاده از ساختارهای زیستی موجود در طبیعی (در این مورد با استفاده از قارچ ها) رفته و به سراغ عملیاتی کردن این طرح رفتند. او در باره فرایند کاری این طرح نیز می گوید: «قارچ ها منابع بسیار ارزانی به حساب می آیند.»

برای انجام چنین فرایندی، دانشمندان دانشگاه فلوریدا به سراغ سه نوع خاص از قارچ ها رفتند که Aspergillus niger، Penicillium simplicissimum و Penicillium chrysogenum نام داشتند. آنها ابتدا باتری را از هم باز کرده و به نرم کردن و آسیاب کردن کاتودها دست زدند. پس از این مرحله بود که باقی کارها به قارچ ها سپرده می شد.

کانینگاهم در ادامه گفت: «قارچ ها به صورت طبیعی اسیدهای ویژه ای هستند که می توانند برای شستن فلزات به کار بروند. از طریق ایجاد ارتباط با قارچ ها می توان از اسید آنها بهره گرفته و با آسیاب سازی کاتودها، کبالت و لیتیوم که مواد با ارزش در باتری به حساب می آیند را بازیافت کرد. هدف اصلی ما این است که بتوانیم ماده های بازیافتی را با 100 درصد شباهت به نسخه اصلی به دست بیاوریم.»

بر اساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد که با استفاده از اسید اگزالیک و اسید سیتریک که دو نوع اسیدهای طبیعی تولید شده توسط قارچ ها هستند می تواند 85 درصد از لیتیوم و 48 درصد از کبالت موجود در باتری ها را استخراج کرد.

منبع: Gizmodo

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا