کنفرانس علمی آشنایی با مجلات حوزه سلامت و آمادهسازی مقالات برای ارائه به نشریات معتبر
کنفرانس علمی یک روزه “آشنایی با مجلات حوزه سلامت و آمادهسازی مقالات برای ارائه به نشریات معتبر” توسط پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی (مرکز تحقیقات سنجش سلامت) با حضور جمعی از پژوهشگران و متخصصان حوزه سلامت، دانشجویان و سایر علاقمندان برگزار شد.
دکتر علی منتظری، استاد پژوهش و رییس پژوهشکده علوم بهداشتی و دکتر سمیرا محمدی از اعضای پژوهشکده علوم بهداشتی در خصوص فرایند و مراحل آمادهسازی مقاله علمی و همچنین آشنایی با مجلههای معتبر در حوزه سلامت توضیحاتی ارائه کردند.
دکتر منتظری ساختار عمومی مقاله را مورد بررسی قرار داد و به نحوه صحیح نگارش بخشهای مختلف مقاله و نکات کلیدی آمادهسازی آن برای ارسال به مجله اشاره کرد.
رییس پژوهشکده علوم بهداشتی درخصوص عنوان مقاله گفت: عنوان مقاله باید در عین کوتاه بودن، تصویر بلندی را نشان دهد و همچون پنجره کوچکی باشد که از آن، افقهای بلندی را بتوان نظاره کرد. باید در نوشتن عناوین، شهامت و جرأت به خرج داد و از الفاظ مناسب استفاده کرد.
وی همچنین به نکات کلیدی پیرامون آمادهسازی و مشکلات عمده مقالهها اشاره کرد و در ادامه به چگونگی شناسایی و انتخاب مجله معتبر پرداخت.
دکتر منتظری تاکید کرد: سالانه مبالغ هنگفتی برای ضایعات پژوهشی صرف میشود و یکی از اساسیترین دلایل به وجود آمدن ضایعات پژوهشی، سوال پژوهشی است که برخی پژوهشگران با پرداختن به سوالهای پژوهشی نامناسب، باعث به وجود آمدن این نوع پژوهشها می شوند.
وی همچنین با بیان این نکته که “نحوه نگارش مقدمه، تسلط پژوهشگر را در مورد زمینه پژوهشی عیان میکند”، به پیامدها و اقدامات مناسب برای نسخه آماده چاپ پرداخته شد.
در ادامه این نشست، دکتر سمیرا محمدی درخصوص ناشران سنتی و مدرن توضیحاتی ارائه و عنوان کرد: همه مقالههایی که توسط این ناشران منتشر میشود، معتبر هستند.
وی سپس به بحث در مورد برخی مجلههای نامعتبر پرداخت و از آن به عنوان مشکلی در محیط آکادمیک یاد کرد.
در ادامه نیز به سامانههای کمکی داخلی و خارجی برای شناسایی مجلههای مناسب در حیطه موضوع مقاله اشاره شد. نحوه اصلاح و پاسخ به داوران نیز موضوع دیگری بود که در این کنفرانس علمی مطرح شد. در پایان به سوالهای شرکتکنندگان و مشکلات و ابهاماتی که در این زمینه داشتند، پاسخ داده شد.
کنفرانس علمی یک روزه “آشنایی با مجلات حوزه سلامت و آمادهسازی مقالات برای ارائه به نشریات معتبر” با هدف ارتقا توانمندی پژوهشگران و متخصصان حوزه سلامت در زمینه آشنایی با مجلههای حوزه سلامت و آمادهسازی مقاله برای ارائه به نشریههای معتبر برگزار شد و برای متخصصان حوزه سلامت دارای امتیاز بازآموزی بود.
این پژوهشکده با برگزاری دورهها، کارگاهها و برنامههای آموزشی متناسب با نیاز دانشجویان و متخصصان حوزه سلامت، تلاش میکند نقش کلیدی خود را در ارتقا توانمندی متخصصان این حوزه ایفا نماید.
No tags for this post.