دکتر حداد، مخترع این دستگاه در توضیح این اختراع، گفت: ساخت راهها، پلها و سایر ابنیه و سازهها بر روی زمینهای سست و نرم و مشکلات ناشی از این امر همواره یکی از چالشهای مهم در مسیر اجرای پروژههای عمرانی بوده و آسیبها و خرابیهای وارده بر سازههای ناشی از نشست زمین و یا گسیختگی آن موجب پدید آمدن مخاطرات جدی جانی و مالی برای ساکنان و یا کاربران این سازهها میشود.
این مبتکر سمنانی ادامه داد :در این طرح برای مقاومسازی و تثبیت زمینهای سست، برای اولین بار بهطور همزمان از دو ماده نوین شامل الیاف بازیافتی پلیاستر و نانو ذرات استفاده شده است.
وی با بیان اینکه برای بررسی میزان افزایش مقاومت خاک بستر در اثر استفاده از این نوع نانو کامپوزیت، نمونههایی از خاک سست تثبیت شده با درصدهای مختلف نانوسیلیس و الیاف بازیافتی پلیاستر ساخته و مورد آزمایش قرار گرفته است، افزود: ارزیابی و مقایسه نتایج بیانگر افزایش قابل ملاحظه مقاومت فشاری و مقاومت برشی خاک بستر اصلاح شده نسبت به خاک بستر طبیعی است .
این مخترع گفت: مرمت و بهسازی پی و شالوده ساختمانهای تاریخی از دیگر کاربردهای این نوع مواد تثبیت کننده است.
حداد افزود: کاربرد این نوع نانو کامپوزیت در امر بهسازی خاکهای سست و نرم باعث افزایش مقاومت برشی خاک شده و از این رو در دراز مدت موجب دوام و استحکام بیشتر بستر راهها و سازه های احداث شده در سطح زمین و کاهش آلودگیهای زیست محیطی و هزینههای ناشی از احداث و بهره برداری طرحهای عمرانی بر روی خاک های بهسازی شده میشود.
به گزارش ایسنا، اختراع "نانو کامپوزیت تقویت کننده خاک بستر" توسط دکتر عبدالحسین حداد عضو هیأت علمی گروه ژئوتکنیک دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان، مهندس فواد چنگیزی دانش آموخته کارشناسی ارشد ژئوتکنیک این دانشگاه و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان در اداره کل مالکیت صنعتی به شماره 85514 در سال 1394 به ثبت رسیده و موفق به اخذ تأییدیه علمی این اختراع از سوی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران شدند.
No tags for this post.