طی سال های اخیر فناوری موسوم به جاروبرقی های روباتیک در بسیاری از مناطق جهان رایج بوده و این جاروهای به طور هوشمند می توانند در زمانی که خانه نیستید، کار نظافت را انجام داده و زندگی را راحت تر کنند.
به گزارش سیناپرس، روبات های جاروبرقی اولیه بسیار ساده بودند. آن ها به طور تصادفی در اطراف یک اتاق چرخیده و با اشیا برخورد می کردند و هر زمان که با یک شی روبرو می شدند مسیرشان را تغییر می دادند به طوری که در نهایت الگوی تصادفی جاروبرقی آنها کل محیط را پوشش می داد. جاروبرقی های روباتیک امروزی اما مملو از حسگرها و کامپیوترهای پیشرفته هستند و به طور قابل توجهی هوشمند تر به شمار می روند.
سیستم مبتنی بر امواج صوتی لیدار (LiDAR) که توسط وسایل نقلیه خودران نیز استفاده می شود، اغلب برای تشخیص دیوارها و موانع در این جاروهای روباتیک استفاده می شود. برخی از روبات ها از از سیستم نقشه برداری محیطی و نقشه برداری بصری همزمان استفاده می کنند و سیستم های هوش مصنوعی داخل این روبات ها راهی برای پردازش تصاویر از یک دوربین برای درک محیط اطراف را فراهم می کند.
این روبات ها همچنین ممکن است از حسگرهای ماورا صوت نیز استفاده کنند که به روشی مشابه با پژواک یک خفاش کار می کنند تا از برخورد با موانع جلوگیری کرده یا تشخیص دهند که آیا کف زمین سفت، نرم یا دارای بافت خاصی است. این روبات ها همچنین شتاب سنج هایی برای شناسایی حرکت و حسگرهایی برای تشخیص گره خوردن چرخ هایشان دارند. در نهایت، سنسورهای مکش تشخیص می دهند که آیا راه های هوایی آن ها مسدود شده و محفظه گرد و غبار آن ها پر است یا خیر؟
به گزارش سیناپرس، همه این اطلاعات توسط نرم افزار هوش مصنوعی برای تعیین موقعیت روبات استفاده می شود و به آن کمک می کند تا هنگام تمیز کردن، نقشه ای از اتاق ها و مبلمان شما بسازد. روباتها برای تمیز کردن هر سانتیمتر مربع از کف اتاق طراحی شده اند و بنابراین سعی می کنند کارآمدترین مسیر را برنامه ریزی کنند و در عین حال راه بازگشت به ایستگاه شارژ را به خاطر بسپارند.
با این حال، آنها همیشه نمی توانند همه چیز را ببینند و برای نمونه یک روبات ممکن است زیر مبل شما تا حد زیادی نابینا شده و حتی گم شود.
در باهوش ترین جاروبرقی های روباتیک،صاحبان خانه ، نقشه های خانه را به آنها نشان داده و به شما اجازه می دهند به آن ها بگویید، کجا باید تمرکز کرده و از کجا اجتناب کنند. در این میان اما هنوز یک مشکل جدی در مسیر این جاروهای روباتیک وجود دارد زیرا آن ها قادر به طی کردن و عبور از پله ها نیستند.
به گزارش سیناپرس، البته مخترعی به نام اما دایسون در سال ۲۰۲۰ حق اختراع یک روبات تمیز کننده پله نورد را ثبت کرد، که هنوز وارد بازار نشده و می تواند این مشکل را حل کند.
مترجم: رضوان خندان
منبع: sciencefocus
No tags for this post.