لیزر ساخته شده به این روش، اصطلاحا پلاریتون نام دارد و بسیار کارآمدتر و دقیق تر از لیزرهای متداول موجود است. لیزرهای پلاریتون سنتی نیازمند دمای بسیار پایین هستند.
مزیت لیزر تولیدشده با استفاده از پروتئین فلورسنت عروس دریایی که توسط محققان دانشگاه های وورتسبورگ و درسدن در آلمان ساخته شده، در این است که در دمای اتاق نیز کارایی دارد. توان مورد نیاز این لیزر از پالس های نانو ثانیه انرژی تامین می شود، در حالیکه در لیزرهای قبلی، پالس های پیکوثانیه مورد نیاز بودند که فرآیند بسیار پیچیده ای را به دنبال داشتند.
اساس کار این لیزر، باکتری های مهندسی ژنتیکی ای کولای است که پروتئین فلورسنت سبزرنگ تولید می کنند. در واقع پروتئین های عروس دریایی امکان رشد در این باکتری ها را دارند. محققان میکروحفره های اپتیکی را از این پروتئین ها انباشته می کنند، سپس از پالس های نور برای ایجاد باریکه لیزر استفاده می شود. پس از اینکه لیزر به آستانه مورد نظر رسید، انرژی بیشتری وارد دستگاه می شود.
طرز کار این لیزر بسیار ساده تر از لیزرهای متداول است و فضای کمتری را اشغال می کند، از طرفی ساخت آن بسیار مقرون به صرفه بوده و امید است که در آینده ای نزدیک کاربردهای لیزر در پزشکی را متحول کند.
به گزارش ایرنا از ساینس،نتایج این مطالعه در نشریه Science Advances منتشر شده است.