با ورزش بوکس بیماری پارکینسون را ناک اوت کنید
وقتی به بوکس فکر می کنید، احتمالاً به این فکر نمی کنید که به کند کردن پیشرفت بیماری های عصبی کمک کند. اما نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است، بوکس ممکن است برای مبتلایان به بیماری پارکینسون مفید باشد.
به گزارش سیناپرس، تحقیقات جدید توسط دانشگاه Edith Cowan در استرالیای غربی نشان داده است که بوکس انفرادی ممکن است راهی برای افراد مبتلا به پارکینسون در مراحل اولیه باشد تا پیشرفت و شدت بیماری را کاهش داده و کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشد.
بیماری پارکینسون (PD) یک اختلال در سیستم عصبی است که باعث حرکات ناخواسته و غیرقابل کنترل مانند لرزش، سفتی و مشکل در تعادل و هماهنگی می شود. از آنجایی که پیشرونده است، علائم به تدریج شروع شده و با گذشت زمان بدتر می شود. اگرچه بیشتر افراد پس از ۶۰ سالگی به پارکینسون مبتلا می شوند، حدود ۵ تا ۱۰ درصد علائم اولیه بیماری را قبل از ۵۰ سالگی نشان می دهند.
محققان ۱۰ نفر مبتلا به پارکینسون در مراحل اولیه را برای مطالعه انتخاب کرده و به آن ها سه جلسه یک ساعته بوکس هر هفته به مدت ۱۵هفته آموزش دادند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۶۰ سال بود.
جلسات به سه مرحله تقسیم شدند: توسعه که بر اصول تکنیک بوکس متمرکز بود. کاردیو، طراحی شده برای بهبود تناسب اندام قلبی عروقی با دوره های کوتاه ورزش بین دوره های استراحت؛ و مغز که عملکرد شناختی را با انجام دادن توالی مشت زدنی که قبلاً یاد نگرفته بودند و مجموعه ای از پنج تا نه ضربه مشت مختلف را به خاطر می سپردند، آزمایش می کرد.
تراویس کرویکشنک (Travis Cruickshank) یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت: بنابراین، کاری که ما انجام دادیم این بود که واقعاً به این موضوع نگاه کنیم که ورزش بوکس چقدر برای افراد مبتلا به پارکینسون امکان پذیر است. ما در طول مداخله از مانیتورهای ضربان قلب استفاده کردیم تا بتوانیم بار قلبی عروقی را روی شرکتکنندگان خود ببینیم. همچنین از ترازوهایی استفاده کردیم که سطوح درک شده آنها را از نظر فیزیکی و شناختی اندازه گیری می کرد.
در ادامه محققان دریافتند: در پایان برنامه ۱۵ هفته ای، ۹ نفر از ۱۰ شرکت کننده امتیاز بهبود یافته ای در مقیاس یکپارچه رتبهبندی بیماری پارکینسون (UPDRS) داشتند، ابزاری که برای سنجش شدت و پیشرفت پارکینسون استفاده می شود. مقیاس یکپارچه رتبهبندی بیماری پارکینسون چهار حوزه مجزا را نمره می دهد که شامل عملکرد فکری، خلق و خو و رفتار، فعالیت های روزانه؛ عملکرد حرکتی؛ و عوارض حرکتی مانند حرکت غیر ارادی و کنترل نشده می شود.
محققان همچنین دریافتند:شرکت کنندگان کیفیت زندگی بهبود یافته ای را نشان دادند. خستگی کاهش و خواب بهبود یافت. با وجود ورزش پر انرژی، شرکت کنندگان هیچ افزایشی در درد عضلانی یا صدمات عمده گزارش نکردند.
بر اساس دادههای ضربان قلب که جمعآوری کردند، محققان به این نتیجه رسیدند که برنامه بوکس ایمن و قابل تحمل است و می گویند که بوکس راهی آسان برای به دست آوردن فواید متعدد از یک فعالیت است.
به گزارش سیناپرس، محققان می گویند: گام بعدی مطالعه اثرات درمانی بوکس بر روی افراد مبتلا به مراحل مختلف پارکینسون قبل از گسترش تحقیقات خود به سایر بیماری های عصبی مانند بیماری هانتینگتون، مولتیپل اسکلروزیس و سکته است.
شرح کامل این مطالعه در مجله تخصصی PM&R منتشر شده است.
مترجم: سامیه خسروی زاده
No tags for this post.