نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

شباهت های فارس و مکزیک؛ مقدمه گسترش روابط

به گزارش سینا پرس فارس، محمد فرخ زاده معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس در دیدار با گروه دوستی پارلمانی ایران و مکزیک اظهار کرد: فارس استانی پهناور است که به عنوان چهارمین استان پهناور در کشور جمهوری اسلامی به شمار می‌رود و از این استان به عنوان مهد تمدن و تاریخ ایران زمین نام می‌برند و حتی در سالهای گذشته توانسته در زمینه‌های مختلف رتبه نخست کشور را به خود اختصاص دهد.

وی با بیان اینکه به دلیل سرمایه‌ گذاری‌های طولانی استان فارس به عنوان قطب الکترونیک کشور شناخته می‌شود، گفت: در مباحث صنایع هوایی و هواپیمایی و حتی در حوزه دریایی و ساخت انواع شناورها فعالیت‌های قابل توجهی در این استان انجام شده است‌.

فرخ زاده با اشاره به اینکه استان فارس را به عنوان قطب کشاورزی کشور نیز می‌شناسند، افزود: به دلیل اقلیم بزرگ استان فارس انواع و اقسام محصولات کشاورزی چه گرمسیری، چه سردسیری در این استان تولید می‌شود.

فرخ زاده اضافه کرد: استان فارس در سالهای اخیر، کشور را در گندم خودکفا کرده و در حال حاضر هم بر تولید گیاهان دارویی متمرکز شده‌ایم و می‌توان گفت حدود ۸۰ نوع گیاه دارویی را در استان تولید می‌کنیم.

وی در ادامه اظهار داشت: در صنایع نفت و پتروشیمی هم استان فارس به دلیل ذخایر خوب معدنی و نفت و گاز دارای پالایشگاه و پتروشیمی‌های فعالی است؛ در این زمینه با استان بوشهر نیز کارهای مشترک انجام و محصولات متنوعی تولید می‌شود.

او افزود: کود اوره در صنایع پتروشیمی استان فارس متقاضی بیندالمللی بسیاری دارد و در بحث صادرات این محصول فعالیت قابل توجهی انجام شده به گونه‌ای که حتی نمی‌توانیم صادرات این محصول را به صورت کامل پوشش دهیم.

فرخ زاده عنوان کرد: استان فارس به ویژه شیراز یکی از قطبهای پزشکی کشور نیز محسوب می‌شود و این استان از پزشکان برجسته با رده جهانی برخوردار است بطور مثال بیمارستان پیوند در شهر شیراز رتبه اول پیوند را در جهان با بالاترین ضریب موفقیت در عمل دارد.

وی گفت: در سال‌های اخیر از کشورهای مختلف از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس توریست‌های سلامت متعددی به شیراز مراجعه کرده‌اند. این اتفاق خوب هم روابط ایران را استحکام می‌بخشد و هم می‌توانیم با کمترین هزینه خدمات پزشکی را به گردشگران سلامت ارایه دهیم.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه استان فارس بیش از سه هزار و ۸۷ اثر تاریخی ثبت شده دارد، گفت: سوابق این استان به هزاران سال پس از میلاد برمی‌گردد و آثار تاریخی متعددی از آن زمان به جا مانده است؛ استان فارس دوره‌های تاریخی متفاوتی را از ابتدای شکل‌گیری تمدن در دنیا پشت سر گذاشته است و از دوران هخامنشی، ساسانیان، اتابکان، زندیه، قاجار و پهلوی آثار بسیاری در این استان بر جا مانده است.

فرخ زاده به باغ‌های ارم، عفیف آباد، دلگشا و جهان نما اشاره کرد و افزود: باغ‌های بسیار زیبا با ثبت جهانی در شیراز وجود دارد که گردشگران بسیاری از سراسر دنیا را به سمت خود می‌کشاند که این باغ‌ها در مناسبت مربوط به گردشگری ‌و دید و بازدید مؤثر واقع می‌شوند.

وی اضافه کرد: در سالهای اخیر فارس بر روی زیرساخت‌های گردشگری متمرکز شده به گونه‌ای که مکان‌های اقامتی خوبی در استان ایجاد شده است. تلاش شده با دنبال کردن بحث زیست بوم‌ها و راه‌اندازی اقامتگاه‌های بومگردی آداب و رسوم قدیم شیراز را به گردشگران معرفی کنیم.

او افزود: خانه‌های بومگردی به دلیل قدمت و طبیعی بودنشان مورد استقبال قرار گرفته‌اند. در کنار آن بحث ژئوپارک‌ها را مورد توجه قرار دادیم و در حال بررسی هستیم تا بتوانیم چند ژئوپارک را در فارس ایجاد کنیم. همچنین درصدد هستیم ظرفیت‌های گردشگری را در کنار منابع آبی راه‌اندازی کنیم.

فرخ زاده با اشاره به این ظرفیت‌ها آمادگی کامل فارس را برای توسعه روابط با کشور دوست مکزیک اعلام کرد.

اینجا هستیم تا برادری و خواهری‌مان را با جمهوری اسلامی ایران اعلام کنیم

لورنا پینون ریورا نیز در دیدار با معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس ضمن ابراز خرسندی از حضور گروه دوستی پارلمانی مکزیک و ایران در شیراز بر مناسبات رو به رشد و دوستانه مکزیک و شیراز تأکید کرد و افزود: گروه دوستی پارلمانی ایران و مکزیک گروهی از استان‌های مختلف کشور مکزیک به ایران آمده‌است تا برادری و خواهری‌ خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام و تاکید کند که ایران و مکزیک از اشتراکات بسیاری بهره می‌برند که این نقاط مشترک می‌تواند زمینه مناسبی را برای مراودات فراهم کند.

رییس گروه دوستی پارلمانی مکزیک و ایران با بیان اینکه پیش از این آن طور که شایسته بود ارتباطات زیادی با ایران نداشتیم، افزود: هم اکنون کشور مکزیک آمادگی دارد که وارد مراودات فرهنگی، اقتصادی و تجاری با کشور ایران شود.

وی که خود را از استانی در خلیج مکزیک معرفی کرد با اشاره با ظرفیت های فرهنگی و تجاری کشورش اظهار داشت: دیدن تخت جمشید آرزویی بود که از کودکی داشتم زمانی که شنیدم قرار است به ایران بیاییم بسیار احساساتی شدم و همینجا از سفیر شیلی و مکزیک بابت هماهنگی این سفر قدردانی میکنم.

لورنا پینون ریورا اضافه کرد: علاقمند به پیمان خواهری با شیراز هستیم و از برنامه‌ریزی و طرح‌های ابتکاری برای همکاری دو کشور استقبال می‌کنیم و امیدواریم روابط میان دو کشور به شکوفایی برسد و از طرف سفیر خودمان از شما تشکر میکنیم که این دیدار را ترتیب دادید.

اعلام آمادگی شیراز برای پیوند خواهرخواندگی با یکی از شهرهای مکزیک

محمد فرخ زاده در این دیدار با اشاره به اینکه شیراز بعنوان شهر جهانی صنایع دستی برگزیده شده است اظهار داشت: آمادگی داریم با یکی از شهرهای تاریخی فعال در حوزه صنایع دستی مکزیک پیمان خواهرخواندگی امضا کنیم.

فرخ‌زاده ادامه داد: ضروری است فهرستی از مسائل اقتصادی که در آن امکان مراوده بین مکزیک و شیراز وجود دارد از طریق سفارت در اختیار مسئولان مکزیک و شیراز قرار بگیرد تا به صورت عملی وارد توسعه روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شویم.

معاون استاندار فارس اظهار کرد: با ظرفیت‌های بسیار خوب در حوزه‌های مختلف و با تمام توانمندی‌ها آمادگی کامل خود را برای مراودات فرهنگی، اقتصادی، گردشگری و سلامت اعلام می‌کنیم و امیدواریم این روابط در آینده روز به روز افزایش یابد.

تاریخ فارس همیشه برای من شگفت انگیز بوده و علاقمند به تبادل فرهنگی دو کشور هستیم

ماریا النا پرزژان عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و مکزیک نیز با بیان اینکه فرهنگ ایران و مکزیک شباهت بسیاری دارد، گفت: تبادل فرهنگی ۲ کشور برای ما اهمیت بسیاری دارد و این دیدار شروع بزرگی برای هر دو کشور است.

وی بیان کرد تاریخ فارس همیشه برای من شگفت انگیز بوده است و امیدواریم بتوانیم از فرهنگ ایران بهره ببریم و این فرهنگ را به کشور مکزیک منتقل کنیم و هر دو کشور در زمینه‌های مختلف فرهنگی با هم همکاری داشته باشند.

ماریا النا پرزژان در بخشی از صحبت های خود گفت زمانی که ۱۷ سال داشتم آهنگی به زبان فارسی شنیدم و از همان زمان به ایران علاقمند شدم و حضور در ایران برایم مثل خواب و رویا بود.

این عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و مکزیک خود را از استان مرکزی مکزیک معرفی کرد و ابراز داشت: استان ما یک استان صنعتی است که با شرکت های بسیاری از سراسر دنیا ارتباط دارد اما چیزی که برای من مهم است تشابه فرهنگ ایران و مکزیک است.

وی با ابراز خوشحالی از شباهت خانمهای ایرانی به خانمهای مکزیکی گفت: این برایم واقعا جالب بود که در ایران از من می‌پرسیدند آیا شما ایرانی هستید؟

او علاقمندی خود را به فرهنگ غذایی و خوراک فوق العاده ای ایرانی ابراز داشت و گفت: امیدواریم بتوانیم این فرهنگ را در بقیه زمینه های هم به کشور خود منتقل کنیم.
بانوان ایرانی در کارکردهای مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نقش پررنگی دارند

محمد فرخ زاده در این گفتگو با بیان اینکه بانوان در کشور ما نقش بسزایی در مسائل اجتماعی دارند اظهار داشت در همین جلسه حضور موثر بانوان کاملا مشهود است و امیدواریم شما رویکرد فعالانه بانوان ایران در عرصه های مختلف اجتماعی و اقتصادی و سیاسی را به دنیا منعکس کنید.

فرخ‌زاده با بیان اینکه قرابت‌های جدی بین مردم فارس و مکزیک به ویژه در حوزه زندگی عشایری و وجود قبیله های متعدد با فرهنگ های متنوع وجود دارد، گفت: این اشتراکات می‌تواند مقدمه‌ای برای گسترش روابط باشد.

حامل پیام دوستی و صلح مردم مکزیک به مردم ایران هستم

خاویر گونزالکس سیریون از اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و مکزیک در دیدار با معاون گردشگری استاندار فارس گفت دنیا در حال تغییر است و ما مکزیکی‌ها با هرگونه تحریمی بر ملت‌ها مخالف هستیم و مکزیک از هرگونه توسعه روابط بین المللی حمایت می‌کند و می‌خواهیم این روابط را با کشور ایران هم داشته باشیم.

او بیان کرد: در گذشته ایالت متحده آمریکا و چین به عنوان ۲ قطب اقتصادی در دنیا به شمار می‌رفتند اما ما همچنان معتقدیم که اقتصاد محلی در هر منطقه‌ای توسعه یابد و امیدواریم که شاهد رونق گرفتن این اقتصاد در ایران و مکزیک باشیم.

خاویر گونزالکس گفت: مکزیک اقتصاد قدرتمندی دارد و ما حدود ۵۰۰ هزار میلیون دلار صادرات داریم که نشان دهنده اهمیت اقتصاد در این کشور است و امیدواریم بتوانیم روابط اقتصادی ویژه با ایران پیش بگیریم و دو کشور ایران و مکزیک همگام با دنیا که در حال تغییر است متحول شوند.

گونزالکس سیریون اظهار کرد: پیام مردم مکزیک به ایران دوستی و صلح است و اشتراکات پرچم دو کشور را برای توسعه روابط اقتصادی به فال نیک میگیریم و امیدواریم بتوانیم در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اقتصادی روابط خوبی با ایران داشته باشیم.

تقدیر از آزادی خواهی و فرهنگ بالای استقلال طلبی مردم مکزیک

فرخ زاده آزادی خواهی و فرهنگ بالای استقلال طلبی مردم مکزیک را نقطه امیدی برای مردم ایران دانست که در آن طرف دنیا کشورهایی هستند که مدافع آزادی خواهی اند.

او با ابلاغ پیام صلح و دوستی مردم ایران به مردم مکزیک و آمریکای شمالی و مردم جهان ابراز داشت ما همواره مردمی صلح طلب هستیم و بر ارتباطات تاکید داریم ولی از منافع ملی خودمان در هر کجای دنیا دفاع خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه چند سال قبل رهبر ما نوید ایجاد تحولات و تغییرات سیاسی اقتصادی و ژئو پلوتیک در معادلات و مناسبات دنیا داده بودند افزود به دلیل تحریم‌های ظالمانه که در سالهای اخیر شکل گرفته، ایران به کشوری قدرتمند در خاورمیانه تبدیل شده است که توانسته در حوزه‌های مختلف پزشکی، کشاورزی، نظامی، امنیتی، دفاعی و صنعتی خود را تقویت کند و این آمادگی را دارد این خودکفایی را به کشورهای دیگر هم منتقل کند.

آماده ایجاد ارتباط در حوزه‌های علمی و دانشگاهی با ایران هستیم

رینل رودریگز مونیوز از اعضای گروه دوستی پارلمانی مکزیک و ایران با تشکر از استاندار فارس و معاون گردشگری استاندار برای میزبانی خوب در شیراز، خود را از یک استانهای مرکزی مکزیک با جمعیت ۳/۵ میلیون معرفی کرد و افزود وجود اقلیم های متفاوت در مکزیک از دریا گرفته تا صحرا و تنوع محصولات کشاورزی شرایط را برای مبادلات اقتصادی بین ایران و مکزیک فراهم میکند

وی با بیان اینکه مکزیک و شیراز بایستی از این فرصت درجهت تأمین منافع و توسعه همه جانبه روابط بهره گیرند، گفت: بدون شک شیراز و مکزیک می‌توانند با هم ارتباطات و تعاملات بسیار خوبی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه توجه به امور جوانان برای ما اهمیت بسیاری دارد، گفت: مکزیک و شیراز می‌توانند در حوزه دانشگاه‌ها روابط خوبی را دنبال کنند. به عنوان مثال در این زمینه می‌توانیم اعزام دانشجو از ایران به مکزیک و از مکزیک به ایران را داشته باشیم.

او افزود: شهر تاکسکو در کشور مکزیک شهری شگفت‌انگیز در زمینه صنایع دستی است که با توجه به پتانسیل شیراز در زمینه صنایع دستی مشتاق هستیم که تعاملاتی در این حوزه بین مکزیک و شیراز شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه با تحریم‌های بین‌المللی مخالف هستیم، گفت: ایران کشوری است که در حوزه‌های تکنولوژی حرف برای گفتن دارد و در حوزه فناوری نانو هم می‌تواند فعالیت‌های قابل توجهی داشته باشد. این کشور در مهندسی تکنولوژی و فناوری هم جایگاه خوبی دارد که نیاز است قابلیت‌های این کشور در این زمینه‌ها به تمام دنیا شناسانده شود.

طراز تجاری ایران و مکزیک تقویت شود

معاون استاندار فارس با بیان اینکه دانشگاه های شیراز جزو بهترین دانشگاه‌های ایران و خاورمیانه هستند که سابقه بسیار طولانی در پرورش و تربیت دانشجویان، پزشکان و تئوریسین‌های برجسته در مباحث علوم انسانی دارند اظهار داشت این آمادگی وجود دارد که بین دانشگاه های فارس، ایران و مکزیک روابط دوسویه برای تقویت بنیه علمی و اقتصادی شکل بگیرد.

فرخ زاده بیان کرد: در بحث فناوری‌های نانو تکنولوژی و فناوری‌های پیشرفته آمادگی کامل برای مبادله اطلاعات را داریم و از این کار استقبال می‌کنیم.

انتهای پیام

گزارش: فتانه حق پرست

خروج از نسخه موبایل