این پارچه هوشمند هنگام پاره شدن ترمیم می شود

علم به تولید پیشرفت پارچه‌ های هوشمندی که به تغییرات محیطی پاسخ می ‌دهند، ادامه داده و خدمات بیشتری را به افرادی که از آن استفاده می کنند، ارائه می ‌دهد. اکنون تیمی از محققان بین ‌المللی پارچه‌ ای پوشیدنی ایجاد کرده‌ اند که خود را ترمیم کرده، ضد باکتری است و حتی می ‌تواند برای نظارت بر ریتم قلب افراد استفاده شود.

به گزارش سیناپرس، محققانی از ایالات متحده، استرالیا و کره جنوبی با فرو بردن آن در ذرات فلز مایع (LM) منسوجات بسیار رسانا را ایجاد کردند. ذرات فلز مایع مزایای زیادی دارند که شامل رسانایی گرما و الکتریکی بالا، سمیت کم و خواص ضد میکروبی می شود. فلزات مایع مبتنی بر گالیوم که محققان به عنوان بخشی از این مطالعه استفاده کردند، در دمای اتاق در حالت مایع باقی می ‌مانند، به این معنی که برخلاف فلزات جامد، می ‌توان آنها را به روش ‌های غیر متعارف بر روی سطوح قالب‌ گیری کرد.

محققان پارچه را با ذرات فلز مایع آغشته کرده و اطمینان حاصل کردند که منافذ پارچه مسدود نمی شود و آن را قابل تنفس می کند. گفتنی است که پوشش غوطه ور، باعث رسانایی ذرات می شود. همچنین افزودن لایه‌های بیشتری از ذرات فلز مایع باعث می ‌شود که پارچه رسانایی بیشتری داشته باشد و مسیرها رسانایی خود را حتی در هنگام برش پارچه حفظ می‌ کنند.

وی تانه تروونگ (Vi Thanh Truong) نویسنده مسئول این مطالعه می گوید: الگوهای رسانا با ایجاد مسیرهای رسانای جدید در امتداد لبه برش به طور مستقل بهبود یافته و ویژگی خود ترمیم شوندگی را ارائه می دهند که این منسوجات را به عنوان اتصال دهنده مدار، گرمکن و الکترودهای انعطاف پذیر برای اندازه گیری سیگنال های ECG [الکتروکاردیوگرام] مفید می کند.

گرمایش ژول که به عنوان گرمایش مقاومتی یا اهمی نیز شناخته می شود، با عبور جریان الکتریکی از یک هادی گرما ایجاد می کند.

محققان از منسوجات جدید خود برای ساخت الکترودهای لکتروکاردیوگرام پارچه ای استفاده کردند که برای نظارت بر ریتم قلب استفاده می شود و دریافتند که آنها به خوبی الکترودهای مبتنی بر ژل موجود در بازار را کار می کنند.

علاوه بر این، این پارچه در برابر سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس، دو باکتری رایج که مسئول ایجاد عفونت های بیمارستانی بوده و به دلیل مقاومت آنتی بیوتیکی معروف هستند، محافظت می کند.

محققان دریافتند: هرچه منسوجات دارای پوشش های غوطه ورتر باشند، اثر ضد باکتریایی بیشتری دارند. پارچه فوق الذکر پس از یک بار غوطه ور شدن، استافیلوکوکوس اورئوس را ۱۷ درصد مهار کرد. پس از پنج مرتبه، درصد مهار باکتری به ۹۰ درصد افزایش یافت. پژوهشگران می گویند که توانایی این پارچه در دفع باکتری ها از آلوده شدن آن در صورت استفاده طولانی مدت یا در تماس با افراد دیگر جلوگیری می کند.

به گزارش سیناپرس، محققان می گویند: تطبیق پذیری منسوجات منحصر به فرد آنها، آن را برای استفاده در محیط بیمارستان برای ایجاد ملحفه های ضد میکروبی و لباس های بیمار که می تواند از عفونت و همچنین نظارت بر قلب بیمار جلوگیری کند، به یک گزینه عالی تبدیل می کند.

شرح کامل این مطالعه در مجله Advanced Materials Technologies منتشر شده است.

مترجم: مهدی فلاحی پناه

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا