تلسکوپ جیمز وب برنده جایزه جهانی موشک های فضایی شد
جایزه ورنر وُن براون یکی از معتبرترین جوایز حوزه مطالعات فضایی است که هر دو سال یکبار به مطالعات شاخص این حوزه اهدا می شود. این جایزه بین المللی که از سال ۱۹۹۲ آغاز به کار کرده است در سال جاری به تیم اجرایی جیمز وب تعلق گرفت.
به گزارش سیناپرس، تیم پشتیبانی ناسا در تلسکوپ فضایی جیمز وب، جایزه امسال یادبود ورنر مگنِس مکسیمیلین فرایر وُن براون Wernher von Braun را از سوی انجمن ملی فضایی دریافت کرد.
بر این اساس روز گذشته ، اریک اسمیت، دانشمند برنامه جیمز وب، این جایزه را از طرف تیم پشتیبانی تلسکوپ فوق الذکر دریافت کرد.
وی در این رابطه گفت: دستاوردهای وب از انتظارات پیشین فراتر رفته و تصاویر حیرت انگیز و طیف های شگفت انگیزی از جهان دور، اجرام منظومه شمسی و هر چیزی که در بین آن کهکشان ها وجود دارد را بررسی می کند، این یافته ها الهام بخش نسل های آینده است.
تلسکوپ فضایی جیمز وب، که در سال ۲۰۲۱ راه اندازی شد، برای مشاهده طیف های نور نامرئی با ۱۸ آینه شش ضلعی طراحی شده است که در فرکانس های فروسرخ کار می کند. این تلسکوپ ترکیبی با ابزارهای حساس و آینه عظیم خود می تواند اجرام آسمانی را دورتر و واضح تر از هر رصدخانه ای در طول تاریخ مشاهده کند.
گفتنی است ویژگی برجسته این تلسکوپ، توانایی رصد سیارات فراخورشیدی است که به دور ستاره های دور می چرخند. در حقیقت این تلسکوپ به قدری قدرتمند است که می تواند نور 13.5 میلیارد سال پیش را رصد کند، که محققان امیدوارند بینشی از پدیده انفجار بزرگ و شکل گیری اولین ستارگان ارائه دهد.
برخلاف اکثر فضاپیماها، تلسکوپ جیمز وب به دور زمین نمی چرخد، بلکه در فاصله تقریباً یک میلیون مایلی از سیاره ما در مدار خورشید قرار گرفته است.
به گزارش سیناپرس، در ماه جولای، ناسا اولین مجموعه ده تصویری از جیمز وب را منتشر کرد که این تصاویر شامل یک میدان عمیق از ستارگان و یک سیاره فراخورشیدی بود که به دور ستاره ای در فاصله تقریبی هزار سال نوری از زمین می چرخد. ناسا در آن زمان گفت: ما برای اولین بار، شواهدی از ابر ها را در جو این سیاره فراخورشیدی کشف کردیم.
علاوه بر این، ناسا تصویری از یک سحابی را منتشر کرد که توسط وب گرفته شده و نمای یک ستاره در حال مرگ را نمایش می دهد.
در خاتمه گفتنی است ورنر مگنِس مکسیمیلین فرایر وُن براون، دانشمند آلمانی عضو اس اس و از پیشگامان صنعت موشک سازی در جهان بود که لقب پدر صنایع موشک سازی جهان به وی اعطا شده است.
فون براون در سی سالگی به نازی ها پیوسته و برنامه توسعه موشکی آلمان نازی نقشی مهم ایفا کرد. وی در طول جنگ جهانی دوم به طراحی و توسعه موشک وی-۲ کمک کرده و پس از جنگ، همراه با حدود ۱۶۰۰ دانشمند، مهندس و تکنسین آلمانی دیگر مخفیانه به ایالات متحده منتقل شد. به این ترتیب وی تبدیل به یک دانشمند آمریکایی شده و در زمینه ساخت موشکهای بالیستیک قاره پیما مطالعاتی انجام داد.
به گزارش سیناپرس، وی از ابتدای فعالیت سازمان فضایی ناسا در این مجموعه حضور داشته و نقشی مهم در پیشبرد اهداف فضایی آمریکا و موفقیت پروژههای فضایی این کشور داشت.
مترجم: رضوان خندان
منبع: upi
No tags for this post.