نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بررسی مسائل اجتماعی و مهندسی در نهمین کنفرانس وب پژوهی 

دبیر علمی نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی خبر داد: وب پژوهی موضوعی چند رشته ای و بین رشته ای است. در این کنفرانس ابعاد مختلف علوم کامپیوتر و غیر کامپیوتر مانند مسائل علوم انسانی و هنری نیز مورد بررسی قرار می گیرد.

دکتر محمد جواد شایگان فر، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و فرهنگ، دبیر علمی نهمین کنفرانس وب پژوهی در گفتگو با سیناپرس گفت: کنفرانس وب پژوهی به طور متوالی در هشت سال گذشته با حضور پژوهشگران و نویسندگان علاقه‌مند به موضوع های مرتبط با وب در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شده که امسال نیز نهمین دوره آن به مدت دو روز( 13 و 14 اردیبهشت ماه) در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می شود؛ اکنون این کنفرانس به علت نمایه شدن در پایگاه های داخلی و خارجی به خصوص IEEE Xplore به عنوان یکی از معتبرترین کنفرانس های کشور به ویژه در حوزه فضای مجازی و سایبری شناخته می شود.

وی افزود: وب پژوهی موضوعی چند رشته ای و بین رشته ای قلمداد می شود، از اینرو در برگزاری کنفرانس از پژوهشگران حوزه های مختلف وب پژوهی اعم از کامپیوتری و غیر کامپیوتری دعوت به عمل آورده ایم. در نهایت پس از داوری داوران از مجموع 155 مقاله دریافتی، 49 مقاله به صورت شفاهی در این کنفرانس ارائه خواهد شد.

شایگان فر به محورهای این کنفرانس اشاره کرد و گفت: این کنفرانس در 16 محور مختلف برگزار می شود. برخی از این محورها فنی و مربوط به علوم کامپیوتر هستند که موضوعاتی مانند یادگیری ماشین، بازیابی اطلاعات، تحلیل شبکه های اجتماعی و رایانش ابری را در بر می گیرند. محور برخی دیگر از موضوع این کنفرانس نیز مربوط به علوم انسانی است. در این حوزه نیز به موضوع هایی مانند وب و جامعه، وب و رسانه،مسائل حقوقی در فناوری و … پرداخته می شود. یکی از پنل های این کنفرانس در ارتباط با تفاوت شخصیت افراد در شبکه های اجتماعی و دنیای واقعی است. در این پنل، چنین مساله مهمی از دیدگاه جامعه شناسی مورد نقد و بررسی قرار می گیرد.

به گفته وی، همچنین کنفرانس وب پژوهی دارای ابعاد هنری و بصری است. در این حوزه نیز مباحثی مانند یوزر و کاربر، نحوه ارتباط با کاربران و…. پرداخته می شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و فرهنگ به بازخورد برگزاری این کنفرانس طی چند دوره گذشته پرداخت و در این خصوص به سیناپرس گفت : کنفرانس ها اغلب به دلیل نداشتن بازوی اجرایی، بیشتر نقش ترویجی و اشاعه علم را ایفا می کنند. این کنفرانس نیز طی هشت دوره گذشته توانسته تحقیقات خوبی پیرامون موضوع های مختلف وب انجام دهد.

شایگان فر در پایان گفت: هم اکنون در زمینه همکاری های بین رشته ای در کشور خلاء داریم اما ما طی ادوار گذشته با برگزاری این کنفرانس چنین خلاء را برطرف کرده ایم و در کنفرانس وب پژوهی تنها به جنبه های کامپیوتری و مهندسی نپرداخته ایم.

گفتگو: فرزانه صدقی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل