۴۰۰ شرکت دانشبنیان به یاری حوزه فناوریهای زیستی و کشاورزی آمدند
از میان حدود ۴۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه فناوریهای زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، ۶۷ شرکت دانش بنیان نوع یک، ۲۳۳ شرکت دانش بنیان نوع ۲ و ۹۴ شرکت دانش بنیان نوع ۳ محصول ارائه میکنند.
به گزارش سیناپرس به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، با توجه به اهمیت موضوع توسعه زیست بوم فناوری در کشور، حدود ۴۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه فناوریهای زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی فعالیت میکنند.
از میان حدود ۴۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه فناوریهای زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، ۶۷ شرکت دانش بنیان نوع یک، ۲۳۳ شرکت دانش بنیان نوع ۲ و ۹۴ شرکت دانش بنیان نوع ۳ دراین حوزه خدمات و محصولات ارائه میکنند.
معیار ارزیابی شرکتهای فعال درحوزه فناوریهای زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی در نوع یک این است که تمامی کالاها و خدمات باید در حوزه فناوریهای بالا یا متوسط به بالا باشند.
همچنین معاونت توسعه شرکتهای دانش بنیان شرکتهای نوع ۲ در حوزه فناوریهای زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی را براساس اینکه کالاهای ارایه شده، باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (با قابلیت بررسی فنی) ساخته شده باشند ارزیابی می کند و خدمات این شرکتها نیز ، باید دارای اسناد فروش باشند.
برهمین اساس، معیار ارزیابی شرکت های نوع ۳ فعال در حوزه فناوریهای زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی نیز باید به گونه ای باشد که شرکت طراحی اساسی و قابل توجهی مبتنی بر فعالیتهای تحقیق و توسعه انجام داده باشد.
مواد اولیه و فرمولاسیون غذایی، حوزه تولیدات گیاهی، حوزه تولیدات دام، طیور، آبزیان، زنبور عسل و گرده افشان و محصولات مبتنی بر میکروارگانیسم از جمله عناوین اصلی فهرست کالا و خدمات حوزه کشاورزی، فناوری زیستی و صنایع غذایی به شمار می آید.
فناوریهای زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی از جمله حوزههای فناورانهای هستند که چند سالی است با تلاش شرکتهای دانشبنیان رشد خوب و مطلوبی را تجربه کردهاند.
این درحالی است که باید توجه داشت که فناوریهای زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی از جمله حوزه های استراتژیک و مهم است و محصولات تولیدی در این حوزه نقش مهمی در رفع نیازها دارند.
براساس سوابق موجود، صنایع کشاورزی و غذایی یکی از مهم ترین و بالاترین رتبهها را در حوزه ایجاد اشتغال به خود اختصاص داده و از اینرو شرکتهای دانشبنیان فعال دراین حوزه نیز با به کارگیر فناوریهای راهبردی در جهت توسعه زیست بوم فناوری و استفاده بهینه از ظرفیت های موجود دراین حوزه حرکت کردهاند.
در حال حاضر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان درصدد ایجاد تغییراتی در روند ارزیابی شرکتهای دانشبنیان است که نگاه تازه ای به توسعه صنایع دانش بنیان در کشور خواهد داشت. جزئیات این تغییر ارزیابیها به زودی منتشر خواهد شد.
No tags for this post.