برای تیمی از محققان کانادایی و فرانسوی، ابرهای تیره در افق به طور بالقوه شوم هستند، نه به این دلیل که نشان دهنده یک طوفان در حال نزدیک شدن هستند، بلکه به این دلیل که در یک مطالعه اخیر مشخص شد که آنها باکتری های مقاوم به دارو را در فواصل طولانی حمل می کنند.
به گزارش سیناپرس، فلورنت روسی (Florent Rossi) پژوهشگر اصلی این مطالعات در مصاحبه ای گفت: این باکتری ها معمولاً روی سطح پوشش گیاهی مانند برگ ها یا در خاک زندگی می کنند. او همچنین گفت: ما دریافتیم که آنها توسط باد به جو منتقل شده و می توانند مسافت های طولانی در سراسر جهان را در ارتفاعات بالا در ابرها طی کنند.
محققان دانشگاه لاوال در شهر کبک و دانشگاه کلرمون اوورگن در مرکز فرانسه ژنهای مقاوم به آنتیبیوتیک را از باکتریهای موجود در نمونه های ابر جستجو کردند. نمونه ها از یک ایستگاه تحقیقاتی جوی در ارتفاع ۱۴۶۵ متری بالاتر از سطح دریا در بالای قله Puy de Dome، در مرکز فرانسه بین سپتامبر ۲۰۱۹ تا اکتبر ۲۰۲۱ گرفته شدند.
تجزیه و تحلیل ابر بازیابی شده نشان داد که آنها حاوی بین ۳۳۰ تا بیش از ۳۰ هزار باکتری در هر میلی لیتر آب ابر هستند که به طور متوسط حدود ۸ هزار باکتری در هر میلی لیتر است. محققان همچنین ۲۹ زیرگروه از ژن های مقاوم به آنتی بیوتیک را در باکتری شناسایی کردند.
به گفته پژوهشگران، مقاومت دارویی زمانی اتفاق می افتد؛ باکتریها در معرض آنتیبیوتیکها قرار گرفته و در طول نسلها نسبت به آنها ایمنی ایجاد می کنند.
مقامات بهداشتی بارها هشدار داده اند که این سازگاری ها در حال تبدیل شدن به چیزی است که این مطالعه به عنوان یک نگرانی بهداشتی بزرگ در سراسر جهان توصیف می کند چراکه درمان برخی عفونتهای باکتریایی را دشوارتر و در برخی موارد غیرممکن می کند. گفتنی است عامل این موضوع این است که استفاده از آنتیبیوتیکها در مراقبتهای بهداشتی و کشاورزی همچنان در حال افزایش است.
اما روسی معتقد است که خطرات به احتمال زیاد کم است. او توضیح داد: جو برای باکتری ها بسیار استرس زا است و بیشتر آن هایی که ما پیدا کردیم باکتری های محیطی بودند که کمتر برای انسان مضر هستند، بنابراین مردم نباید از پیاده روی زیر باران بترسند.
به گزارش سیناپرس، روسی در پایان افزود: مشخص نیست که آیا این ژن ها به باکتری های دیگر منتقل می شوند یا خیر. او گفت، با این حال، نظارت جو می تواند به شناسایی منابع باکتری های مقاوم به دارو مشابه آزمایش های فاضلاب برای کرونا و سایر عوامل بیماریزا، به منظور محدود کردن پراکندگی آنها کمک کند.
شرح کامل این کشف در مجله تخصصی Science of The Total Environment منتشر شده است.
مترجم: فاطمه امینی
No tags for this post.